Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024
Η Φίνος Φιλμ με ένα βίντεο σε ανάρτησή της στο facebook τιμά τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σαν σήμερα το 2020.
Ο Κώστας Βουτσάς άφησε στις 02:24 τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.02.2020) την τελευταία του πνοή μετά την πολυήμερη μάχη που έδινε στην Εντατική του νοσοκομείου Αττικόν.

"Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε τη σφραγίδα του σε κωμωδίες, οι οποίες απέκτησαν διαχρονική αξία και προβάλλονται αδιάλειπτα από τη μικρή οθόνη.
Η Φίνος Φιλμ αποτέλεσε για αυτόν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της καριέρας του, αφού γύρισε μαζί της 30 ταινίες – τις περισσότερες που γύρισε ηθοποιός σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Από την πρώτη του ταινία με τον Φίνο, "Η Κυρά μας η Μαμμή" (1958), ο Κώστας είχε το χάρισμα να ερμηνεύει αβίαστα, πληθωρικά και αληθινά. Η περίοδος της καθιέρωσης και της αναγνώρισης ήρθε τη δεκαετία του ΄60 όταν θα πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές κωμωδίες, με τις ατάκες του να αφήνουν εποχή: "Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;", "Κααατίνα σαλααμάκι" και τόσες άλλες.
Οι καρπαζιές που έριχνε στον Τζανετάκο και στον Τζεβελέκο δημιουργούν… "σχολή καρπαζιάς", ενώ η σκηνή που τραγουδάει το περίφημο "Φσστ μποινγκ" στο μιούζικαλ "Κάτι να Καίει" προκαλεί πανζουρλισμό στις αίθουσες.

Υποδύεται διάφορους τύπους ρόλων με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα και γίνεται ένας από τους μεγάλους σταρ του Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ. Μερικοί από τους ρόλους που μένουν αξέχαστοι είναι ο μικροαστός φουκαράς στο "Ανθρωπάκι", ο Κωνσταντινοπολίτης μαμάκιας στη "Νύχτα Γάμου", ο τεμπέλης γιος στη "Χαρτοπαίχτρα", ο λαϊκός ποδοσφαιριστής στο "Μια Κυρία στα Μπουζούκια", ο μικροαπατεώνας στον "Γόη", ο Άραβας γιαλαντζί στον "Ξυπόλητο Πρίγκηψ", και φυσικά ο γιος Ράμογλου με το κότερο στο "Κορίτσια για Φίλημα".
Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που έφυγε μακριά μας και τον θυμόμαστε με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα από τη διαδρομή του στην FF".
Σχετικά
Τρέιλερ: Η επιστροφή του «Street Fighter»
Το ομότιτλο βιντεοπαιχνίδι μεταφέρεται ξανά στον κινηματογράφο, πάνω από τριάντα χρόνια ύστερα από την αποτυχημένη μεταφορά της δεκαετίας του ’90.
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει ως Maverick στη συνέχεια του "Top Gun"
Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας βρίσκεται επίσημα σε στάδιο παραγωγής
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει «Παράλληλες Ιστορίες» στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί
Πρώτες εικόνες από τη νέα «γαλλική» ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη.
«The Hunt for Gollum»: Ποιος είναι ο νέος Άραγκορν στο πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη συζήτηση γύρω από την παραγωγή σχετικά με τις σκηνοθετικές ικανότητες του Άντι Σέρκις.
Lord of the Rings: Eπιστρέφουν και επίσημα Γκάνταλφ και Φρόντο
Η Warner Bros αποκαλύπτει τα πρώτα ονόματα του καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»
Ανακοινώθηκε ο επίσημος τίτλος της κινηματογραφικής επιστροφής του «Game of Thrones»
Το πολυσυζητημένο πέρασμα του «Game of Thrones» στη μεγάλη οθόνη αρχίζει να αποκτά σχήμα, καθώς αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ο τίτλος της ταινίας στο CinemaCon.
Κάννες 2026: Το μικρού μήκους «Free Eliza» της Κύπριας Αλεξάνδρας Ματθαίου στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών
Η νέα μικρού μήκους ταινία της Κύπριας σκηνοθέτη θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.
Στην ισπανική ταινία «Deaf»το βραβείο LUX 2026 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε το βραβείο LUX στην ταινία «Deaf» (Κωφή) της Ισπανίδας σκηνοθέτιδας Eva Libertad και της ηθοποιού Miriam Garlo, οι οποίες αναπαρήγαγαν στη μεγάλη οθόνη τη βαθιά και ιδιαίτερη σχέση τους
Ο Τζέρεμι Στρονγκ γίνεται Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο πρώτο τρέιλερ του νέου φιλμ του Άαρον Σόρκιν
Ο Άαρον Σόρκιν παρουσίασε στο CinemaCon τα πρώτα πλάνα από το The Social Reckoning, τη νέα ταινία που επιστρέφει στον κόσμο του The Social Network.
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα