Πάμε Ταξίδι , Guide

Οι δύο λόγοι για τις αυξημένες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από Κύπρο (αυτή τη στιγμή)

Τι αναφέρει η Ανώτερη Διευθύντρια Ανάπτυξης και επικοινωνίας της Hermes Airports

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024

Τους λόγους για τους οποίους παρατηρείται αύξηση στα αεροπορικά εισιτήρια επισήμανε η Ανώτερη Διευθύντρια Ανάπτυξης και επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η κα Κουρούπη είπε ότι «η φετινή χρονιά έχει τις προκλήσεις της με τα κυριότερα προβλήματα να είναι η αγορά του Ισραήλ που σιγά σιγά αρχίζει να ανακάμπτει και κάποια επιχειρησιακά προβλήματα τα οποία οδήγησαν συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία να μειώσει τις θέσεις που προσφέρει στην Κύπρο».

Όπως διευκρίνισε «είναι ένα θέμα που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο και επηρεάζει πολλές αεροπορικές εταιρείες και έχει να κάνει με τα αεροσκάφη τα 320 neo και τις μηχανές τους που πρέπει να περάσουμε από κάποιους ελέγχους νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο. Δεν τίθεται θέμα ασφάλεια είναι καθαρά ο προγραμματισμός των ελέγχων αυτών των αεροσκαφών. Η κατασκευάστρια εταιρεία είχε δώσει αρχικά κάποιον άλλον χρόνο και έχει μικρύνει. Γι’ αυτό τώρα έχουν καθηλωθεί πολλά αεροσκάφη σε πολλές αεροπορικές εταιρείες».

Ερωτηθείσα γιατί τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πανάκριβα απάντησε ότι είναι συνδυασμός γεγονότων. «Από τη μια έχουν αυξηθεί τα κόστη των εταιρειών και από την άλλη μετά τον κορωνοϊό επανέρχονταν τα πτητικά προγράμματα σταδιακά όποτε οι αεροπορικές εταιρείες ήταν πιο φειδωλές στο να βάζουν θέσεις στην αγορά με αποτέλεσμα με την αύξηση της ζήτησης να γεμίζουν τα αεροπλάνα και να σπρώχνονται οι τιμές προς τα πάνω».

Για το γεγονός ότι πλέον στη τιμή του εισιτηρίου δεν συμπεριλαμβάνονται οι βαλίτσες είπε ότι «τα μοντέλα των αεροπορικών εταιρειών συγκλίνουν, παλαιότερα αυτό το βλέπαμε μόνο σε εταιρείες χαμηλού κόστους τώρα αυτά τα φαινόμενα τα βλέπουμε σε πολλές εταιρείες. Είναι μέσα στα πλαίσια της αλλαγής του τρόπου που προσπαθούν οι αεροπορικές εταιρείες να βελτιστοποιήσουν τα έσοδα τους αλλά και το πως διαμορφώνεται ο τρόπος που ταξιδεύει ο κόσμος. Υπάρχει κόσμος που θέλει απλά να παίρνει μια μικρή τσάντα και να ανεβαίνει στο αεροπλάνο».

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close