Top Stories , Εκδηλώσεις

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα

Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για να περάσεις όμορφα τις μέρες που έρχονται

Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2024

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του Φλεβάρη και αποχαορετάμε τον χειμώνα με μερικές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κύπρο. Το Check In Cyprus σου προτείνει μερικές από τις καλύτερες προτάσεις της εβδομάδας με θέατρο, μουσική και κινηματογράφο.

dramam.jpg

Το Φεστιβάλ Δράμας στην Κύπρο
Tο Διεθνές Φεστιβάλ ταξιδεύει και φέτος προσφέροντας στους σινεφίλ την ευκαιρία να απολαύσουν τις βραβευμένες ταινίες από το Εθνικό Διαγωνιστικό τμήμα.Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, είναι το κορυφαίο Ελληνικό φεστιβάλ στο είδος του. Πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβρη στη Δράμα και «ταξιδεύει» με τις ταινίες του σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και άλλες χώρες του κόσμου.Όπως κάθε χρόνο, εκπρόσωποι του Φεστιβάλ και συντελεστές των βραβευμένων ταινιών θα βρίσκονται στην Κύπρο, στο πλαίσιο των προβολών για συζήτηση με το κοινό.
>> Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, 20:30, Θεάτρο Σκάλα Λάρνακα.
>> Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και 28 Φεβρουαρίου, 19:30, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου
>> Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 19:30, Κινηματογράφος Πάνθεον
Πληρ:99434793. Είσοδος ελεύθερη.

χελιδονι.jpg

Tο Χελιδόνι του Γκιλιέμ Κλουά
Η Αμέλια, καθηγήτρια πιάνου διατηρεί το δικό της ωδείο ζώντας μέσα στις αυστηρές παρακαταθήκες της στενής κοινότητας όπου ζει και εργάζεται. Το σύμπαν της όμως ανατρέπεται με την εμφάνιση του νεαρού Ραμόν που της ζητά επίμονα να του διδάξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι: Το χελιδόνι. Παρόλη την αρχική της άρνηση η Αμέλια θα υποκύψει στις πιέσεις του Ραμόν και θα μπει στη διαδικασία της διδασκαλίας. Μέσα σε αυτό το δρόμο θα ξεδιπλώσουν και οι δύο τα βαθιά μυστικά της ζωής τους που έχουν έναν κοινό και σπουδαίο παρονομαστή. Σκηνοθεσία:Πέτρος Χαραλάμπους. Ερμηνεία: Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Εύρος Βασιλείου
>> Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, Παττίχειο Θέατρο,Λάρνακα, 19:00
Εισιτήρια: soldoutticketbox.com

rio.jpg

Αξιόλογες ταινίες από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο στα Rio Cinemas
Η Κινηματογραφική Λέσχη Λεμεσού κάθε μήνα μάς προτείνει αξιόλογες ταινίες από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, τις οποίες μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο Ρίο σινεμά στη Λεμεσό.Εξάλλου, σκοπό έχει την επαφή του κόσμου με τον καλό κινηματογράφο την προώθηση της κινηματογραφικής τέχνης στην Κύπρο, τη γνωριμία του κοινού με το έργο σημαντικών δημιουργών και τα επιτεύγματα σημαντικών εθνικών κινηματογράφων, τη συνεχή ενημέρωση για τις νέες τάσεις και αναζητήσεις σύγχρονων αξιόλογων σκηνοθετών αλλά και την εξάπλωση γενικά της κινηματογραφικής παιδείας στον τόπο μας.
>> Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, Rio cinemas
Πληροφορίες:https://cinelesxilemesos.org ή στις σελίδες σε Facebook και Instagram.
Eίσοδος: €5

kraounakis.jpg

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Ο Σταμάτης Κραουνάκης, ένα πολύ ξεχωριστό κεφάλαιο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 20:30.Πολλά τραγούδια καινούργια και παλιά, του Σταμάτη. Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια και καημούς και ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία.
>> Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Εισιτήρια: soldoutticketbox.com

xaris 44.jpg

Ο Χάρης Βαρθακούρης στο DowmTownLive
Ο χαρισματικός Χάρης Βαρθακούρης ανεβαίνει στη σκηνή του DownTown Live στη Λευκωσία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 21:30. H φωνή του θα μας ταξιδέψει σε
τραγούδια αγαπημένα και διαχρονικά που όλοι αγαπήσαμε. Ένα live γεμάτο χορό και ξέφρενη διασκέδαση που κανένας δεν πρέπει να χάσει.
>> Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, DownTown Live, 21:30.
Είσοδος: €15. Πληρ: 99810011

islands.jpg

Οι Island Seeds στο καφενείο Προζάκ
Το καφενείο Πρόζακ στη Λευκωσία δε χρειάζεται και ιδιαίτερες συστάσεις, μίας και κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις από αναγνώσεις βιβλίων, μέχρι εικαστικές εκθέσεις, live καλλιτεχνών κ.ά., ενώ συγκεντρώνει και πολύ ενδιαφέροντες θαμώνες, με έντονες ανησυχίες καλλιτεχνικές και μη. Αυτή τη φορά λοιπόν ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Island Seeds, οι οποίοι θα "καταλάβουν" τον πράσινο καναπέ του Πρόζακ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 20:45 για να παρουσιάσουν τον Mediterranean Soul ήχο τους που χαρακτηρίζεται από εθιστικές μελωδίες ψυχεδελικούς ρυθμούς και θετική ενέργεια.
>> Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 20:45, Πρόζακ Καφενείο, Λευκωσία.

giorgos.jpg

O Γιώργος Κακοσαίος στο State
Ο ανερχόμενος και ταλαντούχος νεαρός τραγουδιστής Γιώργος Κακοσαίος έρχεται την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου για ένα μοναδικό και άκρως ξεησκωτικό live στο State Night Club στη Λευκωσία και σε προσκαλεί να διασκεδάσεις μαζί του! Πάμε λοιπόν να κάνουμε Σκασιαρχείο με τον Γιώργος Κακοσαίος στη Λευκωσία! Άλλωστε ο Γιώργος είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής που έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία του στο ελληνικό πεντάγραμο και έχει αποκτήσει φανατικό κοινό."Μην της πείτε", "Σάββατο βράδυ", "Έρωτας μοιάζει", "Κάνε μας τη Χάρη" κ.ά. είναι μερικά μόνο από τα τραγούδια που θα μας κάνουν να χορέψουμε μαζί του!
>> 29 Φεβρουαρίου, State Night Club.
Πληρ. 22255111.

skopeythrio.jpg

Σκοπευτήριο στο θέατρο Χώρα
Η «Σόλο για Τρεις» και το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζουν το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Εκτός από θέματα ομοφοβίας και ρατσισμού, το έργο πραγματεύεται και θέματα σχέσεων, ύπαρξης, θέματα τέχνης και της εξέλιξής της στο σήμερα. Αφορμή για τη δημιουργία του έργου, ήταν το ναυάγιο της Πύλου. Όχι τόσο το ναυάγιο όσο τα ρατσιστικά σχόλια που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με το Ναυάγιο. Παίζουν: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας
>> Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, 20.30, Θέατρο Χώρα.
>> Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 20:30, Θέατρο Χώρα
Κρατήσεις: 96147809

μελι 56.jpg

Αυτή η νύχτα μέλι
Η ξεκαρδιστική και διαδραστική κωμωδία της Pirasmos Productions "Αυτή η νύχτα μέλι", σε σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη συνεχίζει τις παραστάσεις. Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πέγεια της Πάφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα έχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Ή μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Πρωταγωνιστούν: Λώρης Λοϊζίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστρίδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.
>> Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, 20:30
>> Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, 20:30, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου
Πληρ. 70001910. Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com

δημητρα 56.jpg

Κολιέ από μαργαριτάρια από το Θέατρο Ανεμώνα στην Πάφο
Πρόκειται για το πρώτο ανέβασμα θεατρικού έργου της καινούργιας Κυπρίας συγγραφέως, Μαριλένας Αχιλλέως. Το έργο είναι βασισμένο τόσο σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή ενός τρανς ατόμου, του Δημήτρη με καταγωγή από τη Λέσβο, όσο και σε μυθοπλασία.Στην ιστορία του έργου , η μικρή κοινωνία στο νησί αδυνατεί να αντιληφθεί και να δεχτεί την πραγματική φύση του Δημήτρη, με αποτέλεσμα να τον περιθωριοποιεί. Ο ίδιος εκφράζει την ανάγκη του για αλλαγή φύλου ώστε να ολοκληρώσει μ' αυτό τον τρόπο τη γυναικεία του φύση, αλλά η οικογένεια του τον αντιμετωπίζει ως τρελλό και θεωρεί ότι χρήζει ψυχιατρικής θεραπευτικής αγωγής. Μια δημοσιογράφος κάνοντας ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον, τον κάνει γνωστό διεθνώς. Όμως η παρατεταμένη χρήση των ψυχιατρικών φαρμάκων εν αγνοία του και για αρκετά χρόνια, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από συγχωριανούς του και την ανάρτηση της από τους ιδίους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οδήγησαν σε κρίση και ξανά στο ψυχιατρείο.Τον ρόλο του Δημήτρη στην παράσταση ερμηνεύει ο Αντρέας Τηλεμάχου. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου Παίζουν: Αντρέας Τηλεμάχου, Γιάννα Λευκάτη, Έλια Ιωαννίδου, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Νικόλας Πέτρου και ο Μαρίνος Ξενοφώντος
>> Tετάρτη 28 Φεβρουαρίου, 20:30, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου
Εισιτήρια online για όλες τις πόλεις (SOLDOUT), Καταστήματα STEPHANIS & TIME OUT KIOSK για Πάφο. Η είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 15 ετών!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close