Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024
Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS KIDS THEATER μετά την επιτυχία των παραστάσεων επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το φετινό χειμώνα στην Κύπρο και για 2 ΜΟΝΟ παραστάσεις στο ΣΑΤΙΡΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ στην ΛΕΥΚΩΣΙΑ, με το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιαχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νεες περιπέτειες.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστή διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!
Υπόθεση του έργου
Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμός και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Πρωταγωνιστούν: Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής, Δανάη Μιχοπούλου, Γιάννης Τσούτσιας, Γιάννης Ρούσσος.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαθανασίου
Θεατρική Διασκευή: Μαρία Στάβαρη
Πρωτότυπη Μουσική-Στίχοι: ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Κινησιολογία: Σοφία Μιχαήλ
Κοστούμια: Πάνος Θάνος
Δημιουργία projection mapping: DegPhilip
Εικονογράφηση αφίσας: Αντώνης Θεοδωράκης
Technical mapping equipment: VISUALART
ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ
Γιώργος Αντωνόπουλος (ακουστική - ηλεκτρική κιθάρα)
Θωμάς Θάνος (ακουστική-ηλεκτρική κιθάρα, τζουράς, πιάνο)
Μάνος Βλάχος (κοντραμπάσο)
Ελένη Μπαΐλη (νέυ, ακορντεόν)
Μανώλης Βιουγιουκαλάκης (βιολί)
Παραστάσεις
Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Μαρτίου, Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 11:00. Εισιτήρια: €17 (Προπώληση μέχρι την Παρασκευή 22/3 00:00 από SoldOutTickets). Τις ημέρες των παραστάσεων (23&24/3) τα εισιτήρια θα πωλούνται €20, AMEA €15.
-
Πολιτιστικό Κέντρο Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο)
23 Μαρτίου - 24 Μαρτίου 2024
Σχετικά

GOVR: Το μεγαλύτερο Virtual Reality Gaming Arcade βρίσκεται στην Κύπρο
Το μέλλον της ψυχαγωγίας είναι ήδη εδώ και βρίσκεται στην Αγία Νάπα

KIDDOM: Ο μεγαλύτερος παιδότοπος στη Λεμεσό με εσωτερικούς κλιματιζόμενους χώρους
Ένας ανανεωμένος, πολυλειτουργικός παιχνιδότοπος που υπόσχεται αμέτρητες στιγμές διασκέδασης και χαλάρωσης για όλη την οικογένεια.

Το Θέατρο Βεστιάριο ζωντανεύει επί σκηνής "Τα Στρουμφάκια"
Έρχονται τα πιο αγαπητά, κλασσικά διαχρονικά, λατρεμένα και διάσημα πλασματάκια σε όλο τον κόσμο

20 παιδικά φεστιβάλ σε όλη την Κύπρο, γεμάτα μουσική, διασκέδαση και αξέχαστες εμπειρίες για όλη την οικογένεια
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού!

Διήμερο Παιδικό Φεστιβάλ στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς!
Με παιδική θεατρική παράσταση, παιχνίδια, μουσική και άλλες εκπλήξεις


Ένα φανταστικό παιδικό φεστιβάλ γεμάτο χρώμα, χαρά, δημιουργία, παιχνίδια και λιχουδιές!
Φεστιβάλ Παιδιού το Σάββατο στην Πάφο

Μια γιορτή για όλη την οικογένεια, αφιερωμένη στη φύση, τη γνώση και το παιχνίδι!
Πάμε να γιορτάσουμε το περιβάλλον με τους μικρούς μας φίλους!

Ένα αξέχαστο παιδικό σαββατοκύριακο γεμάτο επιστήμη, παραστάσεις και εκπλήξεις
Δύο χρόνια μαγείας στο Πλανητάριο Κύπρου

Δημιουργικό Καλοκαιρινό Σχολείο, στο μουσείο
Τι κοινό κρύβουν το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας και η Λεβέντειος Πινακοθήκη αυτό το καλοκαίρι;

Χαρταετοί στην οδό ονειρών, για δύο μέρες στο Παραλίμνι
Το Φεστιβάλ Παιδιού Αμμοχώστου, ανακοίνωσε ημερομηνία

To 1ο FunDay Kids Festival στη Σωτήρα θα είναι υπέροχο!
Το Δημοτικό Διαμέρισμα Σωτήρας του Δήμου Αγίας Νάπας γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού!