Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024
Η ηθοποιός του James Bond Pamela Salem πέθανε στα 80 της χρόνια. Ήταν πιο γνωστή για τον ρόλο της Miss Moneypenny στο Never Say Never Again δίπλα στον Sean Connery το 1983.
Είχε εμφανιστεί επίσης στο EastEnders ως Joanne το 1988 και εμφανίστηκε σε εκπομπές όπως το General Hospital και το ER.
«Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι που επιβεβαιώνουμε τον θάνατο της αγαπημένης μας φίλης και συναδέλφου Pamela Salem» σημείωσε η εταιρεία παραγωγής Big Finish.
Η Pamela Salem γεννήθηκε στη Βομβάη της Ινδίας και αργότερα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία πριν φοιτήσει στην Κεντρική Σχολή Λόγου και Δράματος.
Η τηλεοπτική της καριέρα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με guest εμφανίσεις σε εκπομπές όπως τα Out Of The Unknown και Jason King.
Έκανε την εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη το 1978 όταν εμφανίστηκε στην ταινία The First Great Train Robbery, η πρώτη της δουλειά δίπλα στον Sean Connery.
Τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε δίπλα στην Τζόαν Κόλινς στην ταινία The B**ch, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της αδερφής της Τζόαν, Τζάκι.
Τέσσερα χρόνια αργότερα έκανε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις της στην οθόνη ως Miss Moneypenny στο Never Say Never Again που απέσπασε 160 εκατομμύρια δολάρια στο box office.
Η ευκαιρία από τον Σον Κόνερι
H Pamela Salem είχε πει ότι ήταν ο ίδιος ο Σον Κόνερι που της έδωσε τον ρόλο όταν έμαθε ότι είναι μία από τις ηθοποιούς που συμμετείχαν στις οντισιόν.
«Είχα δουλέψει με τον Sean Connery στο παρελθόν στο The First Great Train Robbery και όταν είδε ότι ήμουν ένας από τους πολλούς ανθρώπους που παιρνούσαν οντισιόν για τον ρόλο με πρότεινε προσωπικά στους σωστούς ανθρώπους, που ήταν πολύ πολύ ωραία» σημείωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.
Τον χαρακτήρα είχε υποδυθεί στο παρελθόν η Los Maxwell, αλλά η Pamela Salem ένιωθε σίγουρη ότι θα μπορούσε να βάλει τη δική της σφραγίδα στον ρόλο.
«Είναι απλά μια υπόθεση του να ερμηνεύεις με τον δικό σου τρόπο και να το παίζεις όσο πιο ειλικρινά μπορείς, κάτι που δεν ήταν δύσκολο ξέρετε, να θαυμάζεις τον Μποντ, γιατί νομίζω ότι ο Sean είναι ένας υπέροχος άντρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Άλλες κινηματογραφικές εμφανίσεις έκανε στη Salome το 1986 και στο Gods and Monsters του 1998. Η Pamela Salem ήταν επίσης γνωστή για τις εμφανίσεις της στο Doctor Who, Blake’s 7.
Ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Michael O’Hagan μέχρι τον θάνατό του τον Νοέμβριο του 2017. Το ζευγάρι ζούσε στο Surfside της Φλόριντα όπου πέθανε στις 21 Φεβρουαρίου η Pamela Salem.
Σχετικά
Τρέιλερ: Η επιστροφή του «Street Fighter»
Το ομότιτλο βιντεοπαιχνίδι μεταφέρεται ξανά στον κινηματογράφο, πάνω από τριάντα χρόνια ύστερα από την αποτυχημένη μεταφορά της δεκαετίας του ’90.
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει ως Maverick στη συνέχεια του "Top Gun"
Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας βρίσκεται επίσημα σε στάδιο παραγωγής
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γράφει «Παράλληλες Ιστορίες» στη νέα ταινία του Ασγκάρ Φαραντί
Πρώτες εικόνες από τη νέα «γαλλική» ταινία του Ιρανού σκηνοθέτη.
«The Hunt for Gollum»: Ποιος είναι ο νέος Άραγκορν στο πρίκουελ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη συζήτηση γύρω από την παραγωγή σχετικά με τις σκηνοθετικές ικανότητες του Άντι Σέρκις.
Lord of the Rings: Eπιστρέφουν και επίσημα Γκάνταλφ και Φρόντο
Η Warner Bros αποκαλύπτει τα πρώτα ονόματα του καστ της πολυαναμενόμενης ταινίας «The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum»
Ανακοινώθηκε ο επίσημος τίτλος της κινηματογραφικής επιστροφής του «Game of Thrones»
Το πολυσυζητημένο πέρασμα του «Game of Thrones» στη μεγάλη οθόνη αρχίζει να αποκτά σχήμα, καθώς αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά ο τίτλος της ταινίας στο CinemaCon.
Κάννες 2026: Το μικρού μήκους «Free Eliza» της Κύπριας Αλεξάνδρας Ματθαίου στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών
Η νέα μικρού μήκους ταινία της Κύπριας σκηνοθέτη θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών.
Στην ισπανική ταινία «Deaf»το βραβείο LUX 2026 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απένειμε το βραβείο LUX στην ταινία «Deaf» (Κωφή) της Ισπανίδας σκηνοθέτιδας Eva Libertad και της ηθοποιού Miriam Garlo, οι οποίες αναπαρήγαγαν στη μεγάλη οθόνη τη βαθιά και ιδιαίτερη σχέση τους
Ο Τζέρεμι Στρονγκ γίνεται Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο πρώτο τρέιλερ του νέου φιλμ του Άαρον Σόρκιν
Ο Άαρον Σόρκιν παρουσίασε στο CinemaCon τα πρώτα πλάνα από το The Social Reckoning, τη νέα ταινία που επιστρέφει στον κόσμο του The Social Network.
Το «Hunger Games: Sunrise on the Reaping» φέρνει την ανατολή των φονικών αγώνων
Τρέιλερ για το νέο κεφάλαιο του σύμπαντος των «Αγώνων Πείνας», που λειτουργεί ταυτόχρονα ως πρίκουελ αλλά και συνέχεια του «The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes»
Πλούσιο και φέτος το πρόγραμμα του 79ου Φεστιβάλ των Καννών
Γνωστοί, καθιερωμένοι auteur δημιουργοί, αλλά και νέοι και ανεξάρτητοι σκηνοθέτες, περιλαμβάνονται στο φετινό, πλούσιο και συναρπαστικό πρόγραμμα