3 March 2024
Things to do με το παιδί , Προσεχώς

«Ο Σκίουρος Φα Σολ σώζει το περιβάλλον» και στηρίζει το Telethon Κύπρου

Η παιδική παράσταση της Μαρίας Κάνθερ ανεβαίνει ξανά στη σκηνή

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2024

Την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11:30 π.μ. το αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου θα πλημυρίσει και πάλι με πολλά παιδικά χαμόγελα, καθώς η αγαπημένη συγγραφέας Μαρία Κάνθερ επιστρέφει και φέτος με νέα διαδραστική μουσική παράσταση, για στήριξη του φιλανθρωπικού έργου του telethon Κύπρου.

Πρόκειται για την παράσταση «Ο Σκίουρος Φα Σολ σώζει το περιβάλλον» που θα ξυπνήσει το ενδιαφέρον των παιδιών, ταξιδεύοντας τα σε μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια, γέλιο, διασκέδαση και σημαντικά διδάγματα.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας σκίουρος, μια καστανόπαπια και ένα κοράκι; Τη σωτηρία του περιβάλλοντος! Η ιστορία του σκίουρου Φα Σολ είναι ένας υπέροχος συνδυασμός μουσικής, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Η ιστορία ενθαρρύνει τα παιδιά να εμπλακούν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος και να κατανοήσουν την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας, προάγοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό προς τη διαφορετικότητα. Παράλληλα, η επιλογή των ζώων, ως κεντρικών χαρακτήρων (σκίουρος, καστανόπαπια, κοράκι) με μοναδικές ικανότητες και κοινή αποστολή για προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να παρουσιαστούν τα μηνύματα αυτά.

Μέσα από το χορό και τη μουσική, η παράσταση ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν τον εαυτό τους και να εξερευνήσουν δημιουργικούς τρόπους συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος. Αυτός ο δυναμικός συνδυασμός δράσης, εκπαίδευσης και διασκέδασης καθιστά την παράσταση ιδανική για παιδιά δημοτικού, αλλά και εφήβους, διδάσκοντας με έναν ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο τη σημασία της φροντίδας για το περιβάλλον.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ και η διάρκεια της παράστασης 50 λεπτά χωρίς διάλλειμα. Όλα τα έσοδα θα στηρίξουν για ακόμη μια χρονιά τον φιλανθρωπικό θεσμό TELETHON Κύπρου και κατ’ επέκταση το έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου.

Την αφήγηση του παραμυθιού θα κάνει η ίδια η συγγραφέας Μαρία Κάνθερ, ενώ η ταλαντούχα ηθοποιός Τζούλη Γρηγορίου, θα ζωντανέψει τους χαρακτήρες με την υπέροχη ερμηνεία της. Στην παράσταση ακούγονται επίσης οι φωνές των Θανάση Δρακόπουλου, Μαρίας Κάνθερ, Στέλλας Γεωργίου και των παιδιών Γιώργος και Χρυσήλια Οικονομίδου. Τη μουσική της παράστασης υπογράφουν οι διακεκριμένοι συνθέτες Αντρέας Μιχαλόπουλος και Σταύρος Μακρής.

Για πληροφορίες και εισιτήρια καλέστε στο τηλέφωνο 22 392608 / 97 960280.

Μεγάλος Χορηγός του telethon είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου

φασολ.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close