Μουσική , Τα καλύτερα της Κύπρου

Παναγιώτα και Μιχάλη Κοντοβούρκη τι είναι το «Follow The Music»;

Δημιουργώντας μια «ζωντανή» μουσική κουλτούρα στη Λάρνακα

Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2024

Οι δυο μουσικοί μιλούν για την ομάδας εργασίας μουσικών που συστάθηκε στο πλαίσιο του Λάρνακα 2030 και τη δημιουργία του «Follow The Music». Ενός συναρπαστικού πρότζεκτ -που ξεκινά την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ένα χρόνο- και που μέσα από το οποίο η μουσική θα μάς συστήνει τους κρυμμένους θησαυρούς της πόλης τους.

Μιλήστε μας για την ομάδα εργασίας των Μουσικών στο Λάρνακα 2030.
Παναγιώτα
: Η ομάδα εργασίας των Μουσικών, συστάθηκε στο πλαίσιο του Λάρνακα 2030 για την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης κατά τη διάρκεια συναντήσεων με την καλλιτεχνική κοινότητα της πόλης. Η ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες της Λάρνακας που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μουσικής σε διάφορους τομείς όπως την εκπαίδευση, τη μουσική παραγωγή, την μουσική εκτέλεση, αλλά και από άτομα του ευρύτερου καλλιτεχνικού χώρου. Σκοπός της δημιουργίας της είναι η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της μουσικής κουλτούρας στην πόλη μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό.

Μιχάλης: Αυτή η ομάδα συστάθηκε με σκοπό να συνεισφέρει στη δημιουργία μιας «ζωντανής» μουσικής κουλτούρας στην πόλη μας. Αποτελείται από έμπειρους μουσικούς με πολυετή δράση στον χώρο της μουσικής αλλά και άτομα από τον ευρύτερο καλλιτεχνικό χώρο της πόλης μας.

Ποια η διαδικασία της συνδημιουργίας στο Λάρνακα 2030 και πώς λειτούργησε;
Παναγιώτα
: Όπως προανέφερα η δημιουργία της ομάδας εργασίας των Μουσικών στο Λάρνακα 2030, είχε σαν στόχο την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της μουσικής κουλτούρας της πόλης μας αλλά και της καλλιτεχνικής της ανάπτυξης γενικότερα. Μέσα από αυτή τη διαβούλευση γεννήθηκε η ιδέα του «Follow The Music». Το Λάρνακα 2030 αγκάλιασε την ιδέα και την ενέταξε στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του έτους. Από την συνεργασία της ομάδας εργασίας των Μουσικών και του Λάρνακα 2030, δημιουργήθηκε ο θεσμός «Follow The Music».

Μιχάλης: Αυτή η διαδικασία ξεκίνησε πολύ φυσιολογικά και αβίαστα, αφού όσοι εμπλέκονται είναι άτομα που γνωρίζονται χρόνια και έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Μέσω της αλληλεπίδρασης αυτής προτείναμε την ιδέα των "μυστικών συναυλιών", μια καλλιτεχνική δράση που έχει πραγματοποιηθεί σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις με μεγάλη επιτυχία. Στην δική μας περίπτωση ονομάστηκε "Follow the Music" και είμαστε σίγουροι ότι το φιλοθεάμον κοινό θα ακολουθήσει τους ήχους των μουσικών της Λάρνακας.

Ποια η μέχρι σήμερα εμπειρία σας από τη συμμετοχή σας στο Λάρνακα 2030;
Παναγιώτα
: Είναι μια όμορφη και δημιουργική διαδικασία. Ο Οργανισμός Λάρνακα 2030 προσεγγίζει τους ανθρώπους της πόλης με σεβασμό και είναι δεκτικοί σε προτάσεις και ιδέες.

Μιχάλης: Είναι πολύ ευχάριστο όταν μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην πόλη μας. Πόσο μάλλον όταν αυτό αφορά την μουσική!

Πού θα κινηθεί η μουσική που θα ακούσουμε στο Follow The Music;
Παναγιώτα
: Ο θεσμός δεν περιορίζεται σε κάποιο είδος μουσικής ή μουσικών συνόλων.

Μιχάλης: Όπως έχουμε διαπιστώσει από τις υποβολές των μουσικών προτάσεων, έχουμε να κάνουμε με ένα ποικιλόμορφο μουσικό καμβά, επομένως δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο είδος της μουσικής που θα παρουσιαστεί στις επερχόμενες εκδηλώσεις.

Κοντοβούρκη2.jpg

Μιλήστε μας γι’ αυτό το νέο πρότζεκτ του Λάρνακα 2030.
Παναγιώτα και Μιχάλης:
Με τη μουσική να μας οδηγεί, στόχος του πρότζεκτ «Follow The Music» είναι να ενεργοποιήσει και να προβάλει λιγότερο φωτισμένες πλευρές της πόλης και της επαρχίας Λάρνακας. Για όλο το 2024, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα θα πραγματοποιείται μια συναυλία. Οι συντελεστές θα ανακοινώνονται, αλλά η ακριβής τοποθεσία θα παραμένει άγνωστη. Μέσα από ένα παιχνίδι στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθόλη τη διάρκεια του μήνα, θα δίνονται στοιχεία για το σημείο της μουσικής συνάντησης και η ακριβής τοποθεσία θα γίνεται γνωστή σε όσους θα έχουν προκρατήσει θέση μία ώρα πριν την συναυλία. Κτήρια και ξεχασμένοι δρόμοι που δεν θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί σαν συναυλιακό χώρο, θα γεμίσουν με μουσικές. Και πέραν από την ενεργοποίηση και ανάδειξη αυτών των χώρων, επιδιώκουμε την προβολή της καλλιτεχνικής κοινότητας. Μέσα από αυτόν τον θεσμό, δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες που ασχολούνται με τη μουσική να συστηθούν στο κοινό και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Ιnfo: Συναυλία Αναρέν Μπουρέκκ με τους Μιχάλης Κοντοβούρκης (τζουράς, τραγούδι), Νικόλας Νικολάου (μπουζούκι, τραγούδι), Σκεύη Ανδρέου (κρουστά, τραγούδι) και Παναγιώτης Αγαθοκλέους (κιθάρα, τραγούδι).

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024
Ώρα έναρξης: 20:00

Ευρύτερη περιοχή της συναυλίας: Λιβάδια, Λάρνακας
Η ακριβής τοποθεσία του συναυλίας θα γίνεται γνωστή σε όσους θα έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο ώρες πριν την έναρξή της, μέσω γραπτού μηνύματος. Το κοινό θα συμμετέχει κάθε φορά σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, ακολουθώντας τα clues και συναντώντας τους μουσικούς στο «μυστικό σημείο».

Είσοδος: €10 με ένα ποτό

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close