Things to do με το παιδί , Παιδί

16 παιδικές θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις με τα παιδιά

Ξεχωρίσαμε τις παιδικές παραστάσεις που θα ανέβουν στο νησί το επόμενο διάστημα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2024

Ξεχωρίσαμε 16 παιδικές παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους που ανεβαίνουν στα κυπριακά θέατρα, και σου τις προτείνουμε πιο κάτω:

big 78.png

Ο Νικολάκης... Big Mamma
Η παιδική σκηνή Δώρου Κυριακίδη παρουσιάζει την ξεκαρδιστική, διαδραστική, γεμάτη χορό, τραγούδια, παιχνίδια, κωμωδία «Ο Νικολάκης...Big Mamma»! Ίσως η καλύτερη παράσταση όλων των χρόνων λειτουργίας της παιδικής μας σκηνής και με τον Κώστα Σχοινιού σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας!Μία παράσταση που θα βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση μέσα από την ψυχαγωγία. Μαζί τους ο Μίκυ, η Μίνι και ο Γκούφυ, τρεις αγαπημένοι ήρωες των παιδιών! Παίζουν: Δώρος Κυριακίδης, Κώστας (Νικολάκης) Σχοινιού, Βαγγέλης Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου και Καλλισθένη Παπαδούρη, κείμενο: Κώστα Σχοινιού, σκηνοθεσία Δώρου Κυριακίδη.
>> Σάββατο 17, Φεβρουαρίου, Θέατρο Πανόραμα, Δάλι, 15.30.
>> Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 16.00.
Κρατήσεις: 99055537 – 96430002. Γενική είσοδος: 10 ευρώ. 

moli.jpg

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης
Ολοκληρώνεται ο κύκλος παραστάσεων της παραγωγής της Σκηνής 018 του ΘΟΚ Ο μολυβένιος στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, σε διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη δίνοντας τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στις 18, 25 Φεβρουαρίου και 3, 10 Μαρτίου 2024.Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και απρόβλεπτες εξελίξεις.Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.Ερμηνεύουν: Χάρης Αττώνης, Λουκάς Ζήκος, Μικαέλλα Θεοδουλίδου, Μάριαν Κυπριανού, Ανδρέας Λόντου, Μαριλύ Μήλια, Γιάννης Μίνως, Ανδριανή Νεοκλέους, Ανδρέας Παράσχος.
>> Κυριακές 18 & 25 Φεβρουαρίου και 3 & 10 Μαρτίου, Θέατρο ΘΟΚ, Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, 10:30. Πληροφορίες / Εισιτήρια: ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy. Ταμείο του Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00). Τιμή Εισιτηρίου €6 (παιδιά και γονείς).

matilnta 56.jpg

Ματίλντα
Το musical “Ματίλντα” της εφηβικής ομάδα stage light και Urban Production Co παίζεται ξάνα στις 18 Φεβρουαρίου στις 7 στο θέατρο Ριάλτο στην Λεμεσό. Η Ματίλντα έχει την ατυχία να μεγαλώνει σε μια οικογένεια που οι γονείς της είναι απατεώνες και θεωρούν τη μόρφωση μειονέκτημα. Και ενώ η ζωή της μοιάζει μαρτύριο ανακαλύπτει ότι έχει τηλεπαθητικές ικανότητες. Η πανέξυπνη Ματίλντα θα αποφασίσει να μορφωθεί μόνη της και θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την απαίσια διευθύντρια του σχολείου που την στέλνουν. Ευτυχώς μία από τις καθηγήτριες, η οποία έζησε και η ίδια άσχημα παιδικά χρόνια γίνεται καλή της φίλη και οι δυσκολίες μέχρι να απαλλαγεί από τους γονείς της μοιάζουν πιο υποφερτές. Συντελεστές: Τον συντονισμό αναλαμβάνει η ηθοποιός Νάταλη Αμμάν, την σκηνοθεσία ο Αντώνης Καλογήρου, τις χορογραφίες η Ευρυδίκη Γρηγορίου και η Σόφη Γεωργίου, την μουσική διδασκαλία η Βασιλική Κωνσταντή και την οργάνωση την παραγωγής η Ελένη Ζαντή.
>> Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 19:00. Εισιτήρια: €15/12 παιδικό.

alantin.jpg

Ο Αλαντίν
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η παράσταση, HAPPY GRINCHMAS, τo Uncover Masks Puppet Theatre συνεχίζει με την παράσταση κουκλοθεάτρου AΛΑΝΤΙΝ. Βασισμένο στο ομώνυμο κλασικό παραμύθι.Είστε έτοιμοι για έναν ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ προορισμό για τα παιδιά; Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε τον Αλαντίν σε ένα μαγευτικό κουκλοθέατρο που θα ταξιδέψει τις μικρές καρδιές σε έναν κόσμο παραμυθένιο. Ο Αλαντίν και οι φίλοι του έρχονται ζωντανά στη σκηνή, με κουκλοθέατρο που συνδυάζει τη μαγεία της παράστασης με την εκπαιδευτική αξία για τα παιδιά. Από τις λαμπερές αγορές του Αγραμπάχ μέχρι τον Μαγικό Κήπο του λυχναριού, κάθε σκηνή αναδεικνύεται με εκπληκτικές χειροποίητες κούκλες, τραγούδια και μουσικές. Τα παιδιά θα ζήσουν τη συναρπαστική περιπέτεια του Αλαντίν, θα συμμετέχουν στις περιπέτειες του με το Μαγικό Χαλί, και θα ανακαλύψουν πολύτιμα μαθήματα φιλίας και αλληλεγγύης. Μη χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να ενώσετε την οικογένειά σας σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο γέλια, δημιουργικότητα και παιδεία. Αφήστε τα παιδιά να εμπλακούν και να αφηγηθούν τη δική τους ιστορία μετά την παράσταση. Κλείστε τώρα τις θέσεις σας για μια αξέχαστη εμπειρία. Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε τον μαγικό κόσμο του Αλαντίν με τα παιδιά σας! Κουκλοπαίχτης: Άντρεα Κάσινου
Μουσική: Κλιφ Κλεοβούλου.
>> Κυριακή 18 & 25 Φεβρουαρίου, Θέατρο VERSUS (Θέατρο Ένα Λεμεσός), 11:00. Εισιτήρια: myticketcy.com (προπώληση 8 ευρώ). Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου 10 ευρώ. Πληροφορίες: 99790915.

terataki.jpg

Το τερατάκι της Ιωάννας
Το παιδικό μιούζικαλ της WEAREMUSIC, To τερατάκι της Ιωάννας, επισρέφει. Μετά τις 10 soldout παραστάσεις σε Λευκωσία, Λάρνακα και Παραλίμνι, το πρωτότυπο παιδικό μιούζικαλ «Το τερατάκι της Ιωάννας» επιστρέφει για μία μοναδική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας στις 25 Φεβρουαρίου 2024 στις 11:30. Τι γίνεται όταν κλείσουν τα φώτα; Τι κρύβεται κάτω από το κρεβάτι μας; Τι κρύβεται μέσα στην ντουλάπα μας; Η ιστορία μας έχει ως κύριο άξονα τους φόβους το παιδιών και πως μπορούμε να τους αποδεχτούμε και να τους ξεπεράσουμε. Το τερατάκι κρύβεται στην ντουλάπα της Ιωάννας αλλά κανείς δεν την πιστεύει εκτός από την γιαγιά της που την βοηθά να συμφιλιωθεί μαζί του. Τι γίνεται όμως όταν το τερατάκι πρέπει να φύγει; Όλα αυτά σε μια ώρα γεμάτη ξεχωριστές ερμηνείες, μουσική και χορό από επαγγελματίες του μιούζικαλ στην Κύπρο! Πρωταγωνιστούν: Ριάνα Αθανασίου, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Άντρη Αγγελίδου και Αθηνά Λιανού. Φωνητική Εναρμόνιση: Αθηνά Λιανού Χορογραφίες και Κινησιολογία: Άντρια Χρήστου Σκηνογραφία και Κοστούμια: Γιώργος Γιάννου Φωτισμός: Καρολίνα Σπύρου Animations: Γιώργος Γεωργίου.
>> Κ 25 Φεβρουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 11.30. Εισιτήρια προπωλούνται στο SoldOutTicketbox.com και στα καταστήματα Stephanis. Για περισσότερες πληροφορίες: 96767041.

pontikompourpoulithras.jpg

Ο Ποντικομπουρμπουλήθρας
Έρχεται το ποντικάκι με τις μπουρμπουλήθρες του! Ένα μικρό πανέξυπνο ποντικάκι, που θα φέρει τα πάνω κάτω στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και όχι μόνο… Παρέα με την ποντικούλα του Ρόζα την Σπιρτόζα! Είναι το νέο ολοκαίνουργιο παιδικό θεατρικό έργο από την παιδική σκηνή ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ και έρχεται να μαγέψει και να διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους και να τους παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Μια ιδέα και πάλι του ηθοποιού και συγγραφέα Γιάννη Σπανού. Μια παιδική παράσταση γεμάτη κέφι, μαγεία, διασκέδαση και πολλή – πολλή περιπέτεια, που θα παρασύρει κάθε παιδί μα και μεγάλο που νιώθει παιδί, στις περιπέτειες του μικρού ποντικούλη, του Ποντικομπουρμπουλήθρα μας! Και η περιπέτεια αρχίζει…. Δυο γάτες, ο γάτος ο Ττομ και η γάτα Σερενάτα εισβάλουν στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα με σκοπό ν’ αρπάξουν το διάσημο μας ποντικάκι. Πράγματα και καταστάσεις θα περιπλεχτούν για τα δύο γατιά, αφού ο μικρός μας Μπουρμπουλήθρας, κρύβει μέσα του μια δύναμη – ένα τέτοιο ποντικίσιο θάρρος, που στο τέλος τα γατιά θα βγουν χαμένα, που τόλμησαν να εισέλθουν απρόσκλητα στην Ποντικομπουρμπουληθροχώρα και τόλμησαν να τα βάλουν με τα γλυκά μας ποντικάκια! Ο Ποντικομπουρμπουλήθρας μας, η ποντικούλα Ρόζα η Σπιρτόζα και ο Ποντικός Πατερούλης – Φαδερούλης, ενωμένοι και αγαπημένοι, σώζουν την Ποντικομπουρμπουληθροχώρα τους! Και να ξέρατε παιδιά, μόνο, πόση δύναμη μπορεί να δώσει μια μπουρμπουλήθρα στην καρδιά μας… Η παιδική φαντασία μπορεί να γεννήσει – να εφεύρει και να χτίσει τους πιο φανταχτερούς – χαρούμενους - παιχνιδιάρικους και ανεπανάληπτους κόσμους! Και αυτός είναι ο σκοπός μας. Τα παιδιά άθελα τους ή και με την δική τους ακόμα θέληση, ν’ ανακαλύψουν το μονοπάτι που οδηγεί στην δική τους μοναδική ευτυχία! Επαγγελματικά ολοκαίνουργια μαγικά και όλο χρώματα κοστούμια και σκηνικά, υπέροχες όλο ζωντάνια μουσικές που θα σε παρασύρουν στον κόσμο και στην φαντασία των παιδιών.. Συμμετέχουν – τραγουδούν και χορεύουν οι ταλαντούχοι επαγγελματίες ηθοποιοί της παράστασης: Ο Γιάννης Σπανός , η Ευαγγελία Νικολάου, ο Πέτρος Τίγρης, η Μύρια Αργυρού και ο Χρυσοβαλάντης Λοίζου. Μια υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση για κάθε ηλικία, για όλη την οικογένεια με πολλά χρώματα, πολλή περιπέτεια και αστείρευτη παιδική φαντασία.
>> Κυριακή 25 Φεβ, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 10.30.
>> Σ 2 Μαρτίου, Δημοτιό Θέατρο Λάρνακας 11.30 & 15.00.
>> Σ 30 Μαρτίου (15.00) & Κ 7 Απριλίου (10.30), Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.
>> Κυριακή 31 Μαρτίου, αμφιθέατρο Xenion High School, Παραλίμνι, 11.00.
>> Σάββατο 13 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 16.00.
>> Κυριακή 21 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 10.30.

elsa.jpg

Έλσα
Η παιδική παράσταση Έλσα που έσπασε τα ταμεία σε όλη την Ελλάδα έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για πέντε μοναδικές παραστάσεις. Το Σάββατο 2 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών και την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λεμεσό.Μια παραμυθένια χιονισμένη ιστορία .Η Έλσα, η Άννα, ο χιονάνθρωπος Φρόντο και ο τάρανδος Σβεν μας προσκαλούν να παίξουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε στο χιονισμένο δάσος σε μια μοναδική διαδραστική παράσταση. Πραγματικό χιόνι επί σκηνής, παγόβουνα, μπαλόνια, ευφάνταστα και εντυπωσιακά κοστούμια και μαγικά κόλπα συνθέτουν μια μαγική ιστορία .Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώσουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
>> Σάββατο 2 Μαρτίου, Δημοτικό θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11:00π.μ, 3:00μ.μ και 5:00μ.μ. (Έξτρα παράσταση στη 1.00 μ.μ.)
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών 'Μίκης Θεοδωράκης', Λεμεσός, 11:00π.μ και 3:00μ.μ. (Έξτρα παράσταση στις 16.30).
Εισιτήρια online στο ticketmaster.cy και σε όλα τα καταστήματα της ACS courier. Πληροφορίες: 96852600.

«Ο Γάτος με τις μπότες» επιστρέφει!
Το θέατρο Piccolo, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες» για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα! Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας! Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.
>> Κ 3, Κ 10 (carnival edition) & Κ 24 Μαρτίου και Κ 14 Απριλίου, 11:00, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου (Στις 10.03 ελάτε μασκαρεμένοι. Θα ακολουθήσουν καρναβαλίστικα παιχνίδια – πάρτυ!).
>> Κ 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Αγ. Αθανασίου, Λεμεσός, 11.00.
>> Κ 26 Απριλίου, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα, 11.00.
Εισιτήρια: 10 ευρώ. Για πληροφορίες: 94409100.

pinoio 56.jpg

Ο Πινόκιο και ο Τζεπέτο
Η πιο γοητευτική κλασική ιστορία του κόσμου, του ξύλινου παιδιού με τη χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο. Ο Τζεπέτο, η καλή Νεράιδα και ο Διάρης (ένα παιχνιδιάρικο ποντικάκι - αφηγητής), θα χρειαστούν την βοήθειά σου για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας και της αληθινής αγάπης.Έλα με την μαμά και τον μπάμπα σου, για να ψάξεις χαμένους θησαυρούς, να πιάσεις πολύχρωμα μπαλόνια, να γίνεις μικρός μάγος, να χορέψεις και να τραγουδήσεις όσο ποτέ στην πιο διαδραστική παράσταση της χρονιάς‼
Η εταιρεία μας έχει ειδικότητα στις διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά. Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.
>> Σάββατο 9 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11.00, 15.00 & 17.00.
>> Κυριακή 10 Μαρτίου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, Λεμεσός, 11.00 & 15.00. Εισιτήρια: €15 & €12, www.ticketmaster.cy. Πληροφορίες 96852600.

nils.jpg

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον
Ο Δήμος Στροβόλου στο 8ο Φεστιβάλ Θεάτρου παρουσιάζει στις 9 και 10 Μαρτίου του 2024 «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον» της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ. Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, παρουσιάζει στα παιδιά, σε δική του σκηνοθεσία και διασκευή, «Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον», της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ. Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, γράφει για τα παιδιά το έργο που χρησιμοποιήθηκε και ως αναγνωστικό βιβλίο στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη για τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση.Ο σκανδαλιάρης και ατίθασος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες.Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των πουλιών και των ζώων και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται. Παρέα με τη σοφή αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης. Η παράσταση αφηγείται στα παιδιά ένα ωραίο οικολογικό παραμύθι, τώρα που έχουμε χρέος να τους μιλήσουμε για το περιβάλλον και την προστασία του. Η μουσική της παράστασης βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες, όπως ο Grieg, ο Sibelious και o Gade. Κείμενο – Σκηνοθεσία- Μουσική Επιμέλεια : Δημήτρης Αδάμης. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ανθή Χριστοθανοπούλου, Άρης Καλαβρός, Γιώργος Γκιόκας, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Τάσος Ράπτης
>> Σάββατο 9 Μαρτίου, 15:30 & Κυριακή 10 Μαρτίου, 11:00 & 15:00, Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, Λευκωσία. Τιμή εισιτηρίου: €15. Kρατήσεις: www.ticketmaster.cy, ACS.

pinokio venizelos.png

Ο Πινόκιο
Η θεατρική ομάδα Βενιζέλος παρουσιάζει τον Πινόκιο. Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο σε ένα μικρό ιταλικό χωριό, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα, αλλά ο Τζεπέτο ευχήθηκε να γίνει αληθινό αγόρι! Η γαλάζια νεράιδα που ακούσε την ευχή του καλόκαρδου Τζεπέτο θέλησε να πραγματοποιήσει την ευχή του με ένα όρο, οτι ο Πινόκιο θα γινόταν ένα καλό αγόρι που δεν θα έλεγε ψέματα! Ο πινόκιο παλεύει μόνιμα ανάμεσα στο καλό και το κακό και κάθε φορά που λέει ψέματα η μύτη του μεγαλώνει εντυπωσιακά. Θα καταφέρει άραγε ο Πινόκιο να συνετιστεί ,ώστε να μπορέσει να γίνει πραγματικό αγόρι; Σας περιμένουμε για να το μάθουμε όλοι μαζι σε μια εκπληκτική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά κουστούμια, μοναδικά εφέ και εκπληκτικά σκηνικά που υπόσχονται να ζωντανέψουν το παραμύθι του Πινόκιο.
>> Κυριακή 3 Μαρτίου, Δημοτικο Θέατρο Λάρνακας «Γεώργιος Λυκούργος», 15:00 & 17:00. Είσοδος: €10. Εισιτήρια: www.ticketmaster.cy.

mr-mrs-bubble-1200x860.jpg

Mr & Mrs Bubble - Bubble Show
Οι Mr & Mrs Bubble μας προσκαλούν στον εξωπραγματικό κόσμο της σαπουνόφουσκας! Πλάσματα του περιπλανώμενου πλανήτη «Φυσαλίδα», μοιράζονται τη χαρά του να ζεις εδώ και τώρα, όπως μία μπουρμπουλήθρα. Ένα θεαματικό, διαδραστικό Bubble Show, όπου το κοινό μπαίνει μέσα σε μία τεράστιων διαστάσεων φούσκα. Με χειροποίητα εργαλεία και εξωπραγματική χρήση αντικειμένων της καθημερινότητας σκορπίζονται μικρές, μεσαίες και τεράστιες σαπουνόφουσκες που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους. Ένα πραγματικά ξεχωριστό θέαμα, που συνδυάζει τσίρκο και θέατρο του δρόμου, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μία εμπειρία χαράς και τέχνης. Mοναδικές εφευρέσεις που εισήγαγαν πρώτοι παγκοσμίως οι Mr and Mrs Bubble, παρουσιάζονται στις παραστάσεις. Οι δράσεις των Mr and Mrs Bubble έχουν παρουσιαστεί σε ποικίλες ιδιωτικές και δημόσιες εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Ινδία, Γερμανία, Ιταλία, Π.Γ.Δ.Μ. Τώρα και στην Κύπρο.
>> Kυριακή 7 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός, 11:00 & 15:00. Εισιτήρια: Πλατεία: €15 & €12, εξώστης €10. Εισιτήρια: ticketmaster.cy και σε όλα τα τα καταστήματα ACS COURIER.

ariel2.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

Άριελ – Η μικρή γοργόνα
H «Άριελ – Η μικρή γοργόνα», η μαγευτική παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια με συνεχόμενα sold out, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για 4 μοναδικές παραστάσεις! Αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, ειδικά εφέ, εντυπωσιακές χορογραφίες, μουσική, τραγούδια και πολλά διαδραστικά παιχνίδια σας περιμένουν να τα ζήσετε με την πιο όμορφη γοργόνα του βυθού. Το μαγευτικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η μικρή γοργόνα, έρχεται από την Ελλάδα, αποκλειστικά, για πρώτη φορά στην Κύπρο! Η πανέμορφη γοργόνα Άριελ ζει σε ένα υποθαλάσσιο βασίλειο με τις μεγαλύτερες αδελφές της και τον πατέρα της. Στο βυθό της θάλασσας με τα λαμπερά κοράλλια, τα υπέροχα κοχύλια, αλλά και τα πιο όμορφα πλάσματα του βυθού, η μικρή γοργόνα, ονειρεύεται να καταφέρει μια μέρα να βγει στην επιφάνεια. Η επιθυμία της να γνωρίσει τον κόσμο, να συναντήσει τους ανθρώπους αλλά και έναν αληθινό πρίγκιπα που θα την αγαπήσει για πάντα, είναι το μεγαλύτερο της όνειρο που θα την βάλει σε απίθανες περιπέτειες. Θα τα καταφέρει άραγε; Η μάγισσα του βυθού Ούρσουλα θα την βοηθήσει; Και αν ναι, με τί αντάλλαγμα; Ο καλύτερος φίλος της Φούσκας θα κάνει τα πάντα για να την προστατέψει, όχι μόνος του όμως, αλλά μαζί με τα παιδιά. Με τη βοήθεια των μικρών θεατών που συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση, η Άριελ θα μάθει πόσο σημαντική είναι η φιλία αλλά και πόσο απαραίτητοι είναι οι στόχοι για να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε. Μία υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, με εντυπωσιακά κοστούμια, ένα μαγικό ταξίδι στον βυθό της θάλασσας, γεμάτο μουσική, χορό και πολλά παιχνίδια. Η διαδραστική παιδική παράσταση «Άριελ - Η μικρή γοργόνα», θα παρουσιαστεί στο Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας, για 4 μοναδικές παραστάσεις στις 13 και 14 Απριλίου 2024. Μία διαδραστική παράσταση για παιδιά, μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, όπου οι μικροί θεατές συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης του στόχου με σκοπό την ανάπτυξη ξεχωριστών δεξιοτήτων, όπως η αυτοπεποίθηση και η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Παίζουν: Λένα Δανάη Καστελιώτη, Στέλα Καπετάνιου, Ελίνα Καπετάνιου, Θοδωρής Κατσαρός.
>> Σάββατο 13 (11.30 & 15.00) & Κυριακή 14 Απριλίου (10.30 & 12.30), Σατιρικό Θέατρο Λευκωσίας. Εισιτήρια: ZONE A €15 | ZONE B €12 (www.soldoutticketbox.com).

kokkino.jpg

Η Κοκκινοσκουφίτσα
Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα ζωάκια του δάσους έρχονται σε μια διαδραστική παιδική παράσταση για πρώτη φορά στην Κύπρο Η Κοκκινοσκουφίτσα, το πιο διάσημο παραμύθι όλων των εποχών. Ένα κορίτσι με αγνή καρδιά θα πέσει στην παγίδα του πονηρού Λύκου, που για να την ξεγελάσει θα ντυθεί Μέλισσα. Η μικρή μας θα βρεθεί χαμένη μέσα στο δάσος. Εκεί θα συναντήσει όλα τα ζώα του δάσους. Τον Ρούλη τον Ελεφαντούλη, έναν πολύ αστείο Γαϊδαράκο και πολλά άλλα ζώα, όπου με την βοήθειά τους, αλλά κυρίως με την συμμετοχή των μικρών θεατών, θα καταφέρει να φτάσει στο σπιτάκι της αγαπημένης της γιαγιάς.
Εκεί όμως θα την περιμένει μια άσχημη έκπληξη... Τότε η αγαπημένη μας πρωταγωνίστρια θα επικαλεστεί την βοήθεια των παιδιών για να κερδίσει τον πονηρό και πεινασμένο Λύκο.
Μία υπέροχη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους σε μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις, τραγούδι και χορό!
>> Σάββατο 27 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Πάνω Πολεμιδιών, 11:00 & 15:00.
>> Κυριακή 28 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 11:00 & 15:00 & 17:00.
Τιμή εισιτηρίου: €15 (TicketMastercy).

gata.jpg

Η Γάτα και το Ποντίκι - Η διάσωση του πλανήτη
Είναι μια συναρπαστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη χιούμορ, δράση και τρυφερότητα. Μια παράσταση με αφορμή την Κλιματική Αλλαγή και τη Ρύπανση του Περιβάλλοντος. Μέσα από την ιστορία μας αναδεικνύονται σημαντικά σύγχρονα αλλά και διαχρονικά θέματα όπως η σημασία της αλληλεγγύης, η φιλία, η αξία της συνεργασίας, η διαφορετικότητα, η αγάπη για τα ζώα, ο σεβασμός του περιβάλλοντος και η αισιοδοξία…! Μία διαδραστική παιδική παράσταση, που θα μαγέψει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας. Ένας πενταμελής θίασος από ταλαντούχους ηθοποιούς με σκοπό να μας ταξιδέψουν στη μαγεία του παιδικού θεάτρου….! Παίζουν οι ηθοποιοί: Διονύσης Μπάστας, Ανάργυρος Βαζαίος, Κατερίνα Χιντηράκη, Νίκος Αμπουσαάρ, Αθηνά Λάτση.
>> Σ 27 Απριλίου, Θέατρο Πάνθεον, Λευκωσία, 11:30 & 15:00.
>> Κ 28 Απριλίου, Δημοτικό Θέατρο Ύψωνα, Λεμεσός, 11:30 & 15:00.
Εισιτήρια: €15. Προπώληση: www.ticketmaster.cy

pentamorfi2.jpeg

Η Πεντάμορφη και το τέρας
Ένας πραγματικός ύμνος στην αληθινή αγάπη παρουσιάζεται μέσα από μια υπερπαραγωγή, με μοναδικά αυθεντικά κοστούμια, που μας ταξιδεύουν στην εποχή της Πεντάμορφης και του Τέρατος. “Ντυμένο’’ με πρωτότυπη μουσική, επιβλητικά σκηνικά και πολλές εκπλήξεις. Μια φορά κι έναν καιρό, στο λαμπρό κάστρο μιας μακρινής χώρας, ζούσε ένας πρίγκιπας. Εάν και είχε ότι επιθυμούσε η καρδιά του, ο πρίγκιπας ήταν κακομαθημένος, εγωιστής και σκληρόκαρδος. Μία χειμωνιάτικη νύχτα, θα εμφανιστεί στο κάστρο μία μάγισσα, που ζητά καταφύγιο και ως αντάλλαγμα θα του δωρίσει ένα τριαντάφυλλο. Όμως, εκείνος θα αρνηθεί.. Η γριά μάγισσα, για να τιμωρήσει την αλαζονεία του πρίγκιπα, του κάνει μάγια και τον μετατρέπει σε ένα άσχημο τέρας. Θα του δώσει, όμως, έναν καθρέφτη για να βλέπει τι γίνεται έξω από το κάστρο του, αλλά και το τριαντάφυλλο, που εκείνος αρνήθηκε να το πάρει. Τα μάγια θα σπάσουν, αν το τέρας καταφέρει να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Τα πέταλα από το τριαντάφυλλο θα πέφτουνε, με το τελευταίο να πέφτει στα 21α πρώτα του γενέθλια. Αν, λοιπόν, δεν το καταφέρει αυτό, τότε τα μάγια θα κρατήσουν για πάντα…. Γέλιο, φαντασία, παιχνίδι και πολλά μαγικά μέσα από μια ιστορία γεμάτη αξίες για όλη την οικογένεια! Φυλική φωνητική συμμέτοχη: Μπέσυ Μάλφα.
>> Τρίτη 7 Μαΐου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία, 11:00 & 15:00 & 17:00. Είσοδος: €15. Εισιτήρια: ticketmaster.cy και σε όλα τα τα καταστήματα ACS COURIER. Πληρ. 96 85 26 00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close