Θέατρο , Τα Καλύτερα του Θεάτρου

Οι έξι θεατρικές παραστάσεις που πρέπει να δεις μέσα στον Φεβρουάριο

Οι παραστάσεις που θα σε κερδίσουν

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2024

Ξεχωρίσαμε 6 παραστάσεις, που ανεβαίνουν στα κυπριακά θέατρα, και σου τις προτείνουμε πιο κάτω:

SETSOYAN_1.2e16d0ba.fill-1375x729.jpg

O καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν
Ο ΘΟΚ ανεβάζει το εμβληματικό έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ "Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν", σε σκηνοθεσία Κώστα Σιλβέστρου. Η πρώτη παράσταση του έργου θα δοθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024. Πρόκειται για μια «θεατρική παραβολή», κατά τον συγγραφέα της, γραμμένη κατά το διάστημα 1926 -1941, που μοιάζει σήμερα εξίσου επίκαιρη και ιδεολογικά ισχυρή. Πώς συνδυάζει κανείς την καλοσύνη με τη σκληρότητα της πραγματικότητας, την ψυχική γαλήνη με την κοινωνική και ηθική κατάπτωση, και πώς μπορεί, τελικά, να ζήσει μέσα σε μια κοινωνία που δεν θα του επιβάλλει να φορέσει μια μάσκα για να επιβιώσει; Παίζουν: Μαρίνα Αργυρίδου, Γιώργος Αναγιωτός, Γιώργος Ευαγόρου, Άνθη Κάσινου, Αντώνης Κατσαρής, Σάββας Μενοίκου, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Σπύρος Σταυρινίδης, Πέννυ Φοινίρη, Μαρίλια Χαριδήμου, Γιολάντα Χριστοδούλου, Βαρβάρα Χριστοφή. Συμμετέχει: Σάββας Παϊσίου.
>> Πρεμιέρα 16 Φεβρουαρίου 2024, Θέατρο ΘΟΚ, Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης και κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή στις 18:00.

vivlos.jpg

Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα
Την κωμωδία που έσπασε ταμεία σε Αμερική και Αγγλία, για πολλά χρόνια, παρουσιάζει το θέατρο Αντίλογος, σε σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου, με όλα τα πρόσωπα της Βίβλου να δίνουν ραντεβού με το φιλοθεάμον κοινό από τις 10 Φεβρουαρίου στη σκηνή του θεάτρου Μασκαρίνι στα Λατσιά! «Στην αρχή», μας πληροφορεί μια θεϊκή φωνή, «επικρατούσε το χάος.» Αλλά γιατί να σταματήσουμε εκεί; Η διαταραχή συνεχίζεται στη μέση και στο τέλος της Βίβλου! Το έργο «Ολόκληρη η βίβλος σε μια ώρα» των Adam Long, Reed Martin και Austin Tichenor είναι μια ευφυής και σπαρταριστή κωμωδία που πασχίζει να κατανοήσει ιστορίες «αυθεντίας» που από πολύ νωρίς έχουμε μάθει. Και δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι σ’ αυτό το έργο , που «πλαστογραφεί» «την σπουδαιότερη ιστορία που έγινε ποτέ αποδεκτή ως γεγονός», υπάρχουν υπέροχες στιγμές σουρεαλιστικής θεατρικότητας! Με το μέγα θεολογικό ερώτημα να είναι ένα: Έχει ο Θεός αίσθηση του χιούμορ; Ένας καταιγισμός εικόνων που δημιουργούν τρεις ηθοποιοί performers και ένας μουσικός σε ένα show με τραγούδι, χορό και ερωτήματα των ερωτημάτων πάνω σε θεμελιώδη ερωτήματα. Τελικά, «την Βίβλο πρέπει να την ερμηνεύουμε κυριολεκτικά;» Μέσα από κωμικές καταστάσεις οι τέσσερις performers διερευνούν ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας. Ένας στοχασμός για τις ευθύνες, τις επιλογές μας, για τους περιορισμούς και τις ελευθερίες μας, ένας στοχασμός εν τέλει για την ίδια τη ζωή. Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Άρης Κυπριανού, Κλείτος Κωμοδίκης, Βασίλης Παφίτης.
>> Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή μέχρι το τέλος Μαρτίου, Θέατρο Μασκαρίνι (Αθαλάσσης 4, Λατσιά). Προπώληση εισιτηρίων: SOLDOUT TICKETS και καταστήματα Stephanis - Electronics Πληροφορίες και κρατήσεις: 99 25 1331.

roi.jpg

Το Χελιδόνι
Το θέατρο ΡΟΗ της Λάρνακας παρουσιάζει το βαθιά ανθρώπινο και ευαίσθητο έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλουά. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Σκάλα. Η παράσταση εντάσσεται στις δράσεις του οργανισμού Λάρνακα 2030. Η Αμέλια, καθηγήτρια πιάνου διατηρεί το δικό της ωδείο ζώντας μέσα στις αυστηρές παρακαταθήκες της στενής κοινότητας όπου ζει και εργάζεται. Το σύμπαν της όμως ανατρέπεται με την εμφάνιση του νεαρού Ραμόν που της ζητά επίμονα να του διδάξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι: Το χελιδόνι. Παρόλη την αρχική της άρνηση η Αμέλια θα υποκύψει στις πιέσεις του Ραμόν και θα μπει στη διαδικασία της διδασκαλίας. Μέσα σε αυτό το δρόμο θα ξεδιπλώσουν και οι δύο τα βαθιά μυστικά της ζωής τους που έχουν έναν κοινό και σπουδαίο παρονομαστή: την αγάπη. Ερμηνεία: Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Εύρος Βασιλείου.
>> Παρασκευή 16/02/2024, ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ, ΛΑΡΝΑΚΑ, 20:30.
>> Τρίτη 20, Πέμπτη 22 & Δευτέρα 26/02/2024, ΘΕΑΤΡΑΚΙ AUCY, ΛΑΡΝΑΚΑ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ), 20.30 (Δ 19.30)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το μοναδικό μαύρο θέατρο της Πράγας έρχεται Κύπρο

skopeutirio.jpg

Σκοπευτήριο
Η «Σόλο για Τρεις» σε σύμπραξη με το θέατρο ΑντίΛογος παρουσιάζει το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου «Σκοπευτήριο». Το «Σκοπευτήριο», είναι ένα θεατρικό έργο σε δύο πράξεις, που πραγματεύεται δύο διαφορετικές ιστορίες ρατσισμού και ομοφοβίας. Αθήνα, σήμερα. Ένα ζευγάρι περιμένει το διευθυντή ενός φεστιβάλ για δείπνο. Προοδευτικοί και οι δύο, με αριστερό παρελθόν, ζουν αποξενωμένοι πια ο ένας από τον άλλον. Βυθισμένοι στη ρουτίνα τους και στο κυνήγι μιας επιτυχημένης καριέρας, αδυνατούν να αντιληφθούν τις αλλαγές γύρω τους και το κακό που πλησιάζει. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χάρης Κκολός, Χριστίνα Χριστόφια, Μιχάλης Καζάκας.
>> Πρεμιέρα Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, 19.00, Θέατρο Χώρα, Λευκωσία. Τακτικές παραστάσεις: Κυριακή στις 19.00, Δευτέρα στις 20.30 και Τετάρτη στις 20.30. Είσοδος: 15 ευρώ κανονικό / 12 ευρώ μειωμένο. Κρατήσεις: 96147809.

To_keno_aytoprosopos_1.width-800.jpg

Το Κένο Αυτοπροσώπος
Το Θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία ανεβάζει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου την κωμική παράσταση "Το Κένο Αυτοπροσώπος" του Άκη Δήμου. Έργο γραμμένο την εποχή των μνημονίων «Το κενό αυτοπροσώπως» του Άκη Δήμου έχει ως φόντο την οικονομική κρίση και την ελληνική πολιτική ιστορία από τη Δικτατορία, το Πολυτεχνείο, τη Μεταπολίτευση και μετά, μέχρι και την «πρώτη φορά Αριστερά». Η αίσθηση της ματαίωσης -ατομικής και συλλογικής- είναι η αφορμή για τα όσα θα δούμε επί σκηνής στην παράσταση που σκηνοθετεί ξανά για το Θέατρο Δέντρο, ο Γιώργος Μουαΐμης, ένα χρόνο μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία που σημείωσε η παράσταση «Μαμά». Ως «μια κωμωδία για την ήττα» προσδιορίζει το έργο ο ίδιος ο συγγραφέας και πώς αλλιώς αφού πρόκειται για μια γλυκόπικρη κωμωδία -ένα περίτεχνο σκηνικό παιχνίδι με καταιγιστικούς διαλόγους- που σατιρίζει ήθη και παθογένειες μιας κοινωνίας απαθούς, βολεμένης στον καναπέ… Τους τέσσερις ήρωες-αντιήρωες του έργου ενσαρκώνουν με περίσσια ερμηνευτική μαεστρία ο Σταύρος Λούρας, η Αννίτα Σαντοριναίου, η Έρικα Μπεγέτη και ο Άγγελος Χατζημιχαήλ. Μαζί τους επί σκηνής η πιανίστρια Κυριακή Ιακωβίδου.
>> Πρεμιέρα: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου. Παραστάσεις: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, 20:30 & Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, 19:00 - Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία. Δες όλες τις παραστάσεις, εδώ.

cry.jpg

Cry
Τον Φεβρουάριο το Λάρνακα 2030 υποδέχεται τη Λένα Κιτσοπούλου, την πιο επιδραστική σήμερα γυναικεία μορφή της ελληνικής σκηνής, μία από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες με σταθερή αναφορά και παρουσία στη διεθνή σκηνή. Μετά από μία δεκαετία περίπου, η Κιτσοπούλου έρχεται στην Κύπρο με την παράσταση “Cry”, μία διεθνή συμπαραγωγή με το θέατρο Saint Gervais της Γενεύης, η οποία έκανε πρεμιέρα εκεί το Δεκέμβριο του 2021, ενώ συνέχισε στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης, τον Ιανουάριο του 2022. Στην Κύπρο θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Σκάλα για δύο μόνο παραστάσεις στις 29 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου, με υπερτιτλισμό στην Αγγλική γλώσσα. Κεντρικό ρόλο στην παράσταση κατέχει ο Νίκος Καραθάνος, εξέχουσα επίσης μορφή του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, ενώ το καστ ολοκληρώνεται με σημαντικούς ηθοποιούς, τη Μαριλένα Μόσχου και τον Θοδωρή Σκυφτούλη.
>> 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου 2024, Θέατρο Σκάλα, Λάρνακα. Ώρα έναρξης: 20:30. Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ, 12 ευρώ (μειωμένο). Κρατήσεις: SoldOut Tickets.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close