News , Guide

Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και χαλάζι – Πότε τίθεται σε ισχύ

Αναλυτικά το δελτίο καιρού

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2024

Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες.

Η Προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ απόψε η ώρα 10 και θα διαρκέσει μέχρι αύριο το απόγευμα η ώρα 5.

Mεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν αρχικά το δυτικό μισό του νησιού και προοδευτικά και τις υπόλοιπες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι ενώ οι άνεμοι είναι δυνατό να μεταβάλλονται και να ενισχύονται. Η ένταση της βροχής αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 35 και 55 χιλιοστών.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα σκόνη, η οποία ωστόσο, υποχωρεί σταδιακά από αύριο.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ αναμένονται μεμονωμένες, κυρίως ασθενείς βροχές, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι δυνατό να συνοδεύονται από βροντές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 και παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα βόρεια παράλια θα είναι λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα υπόλοιπα παράλια θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια και προοδευτικά και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι, ενώ η ορατότητα παροδικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, ωστόσο στα βόρεια και στα ανατολικά, παροδικά θα είναι μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει και χαλάζι. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και σταδιακά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Κατά τις βραδινές και αυγινές ώρες, τοπικά ενδέχεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους παροδικά συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανόν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ την Παρασκευή θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί έτσι, κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή. Το Σάββατο ωστόσο, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα βρεθεί λίγο πιο πάνω από τις κανονικές εποχικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close