Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2024
"Η Μάνα του", το έργο ντοκουμέντο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που κατάφερε να κερδίσει κοινό και κριτικούς- τον περασμένο Οκτώβριο. Το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, επιστρέφει από το Θεάτρο Αντίλογος στην Λευκωσία, στην έδρα του, στο Θέατρο Μασκαρίνι (Αθαλάσσης 4, Λατσιά), για δύο νέες παραστάσεις, αλλά και σε περιοδεία.
Η σκηνοθέτις, ανεβαίνει στη σκήνη, και ξετυλίγει την ιστορία της μάνας της, της οικογένειας της, την ιστορία του αδερφού της Κυριάκου και Σωτήρη, την απώλεια τους, τη δολοφονία του αδερφού της, και το πως ένας τέτοιου είδους θάνατος μπορεί να επηρεάσει την ζωή αυτών που μένουν πίσω. «Δίπλα» της η Αγαθονίκη, η μητέρα της, που σαν βασική ηρωίδα του έργου, περιγράφει μέσα από το πένθος της, την Κύπρο έτσι όπως την έζησε από την εποχή της Άγγλοκρατίας μέχρι και τις τραγικές μέρες της Τούρκικης εισβολής.
Οι 3 νέες παραστάσεις ξεκινούν το Σάββατο 27 και 28 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Θέατρο Μασκαρίνι στα Λατσιά στην Λευκωσία και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στις 19:30 στο Uclan University ( με τούρκικους υπότιτλους) στην Πύλα.
>> Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, 7:30, Δημοτικό Θέατρο Αγίου Δομετίου
>> Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, 6:30, Λουβαράς, Λεμεσός
>> Σάββατo 27 & Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 20.00, Θέατρο Μασκαρίνι (Αθαλάσσης 4, Λατσιά)
>> Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, Uclan University, Πύλα, 19:30 (με τούρκικους υπότιτλους).
Εισιτήρια online ➯ https://tinyurl.com/2p8jb7zy
Πληροφορίες & Κρατήσεις ➯ 𝟗𝟗 𝟐𝟓 𝟏𝟑𝟑𝟏 και εδώ
-
Θέατρο Μασκαρίνι
27 Ιανουαρίου - 28 Ιανουαρίου 2024
Σχετικά
Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας ζωντανεύει από τον ΘΟΚ
Μια ιστορία-βουτιά στο δάσος του ονείρου της Κοκκινοσκουφίτσας, που μιλά για το θάρρος να προχωράς, να αμφισβητείς τους φόβους σου και να ανακαλύπτεις τη δική σου αλήθεια.
Η «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ιονέσκο ανεβαίνει στη Λευκωσία
Η θεατρική ομάδα «Δώδεκα και κάτι» παρουσιάζει στο ARTOS HOUSE την εμβληματική σάτιρα του Θεάτρου του Παραλόγου, στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έρχεται στον ΘΟΚ
Μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και με την ποιητική σκηνοθετική ματιά του Φώτη Νικολάου, να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές μικρών και μεγάλων θεατών.
Ξανά στο Όριεντ Εξπρές: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία επιστρέφει στον ΘΟΚ
H θεατρική σεζόν ανοίγει με νέο κύκλο παραστάσεων μετά από απαίτηση του κοινού
Για πρώτη φορά στην Κύπρο η «Μαντάμ Μαριάννα» σε μια ολοκαίνουργια θεατρική παραγωγή
Η Αστυνομική κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους, που αγαπήθηκε στην Αθήνα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κλειδέρη και παραγωγή Πάνου Στρούθου
Αυτά είναι όλα όσα θα δούμε στη σκηνή του ΘΟΚ τη νέα σεζόν
Μια νέα θεατρική σεζόν με κλασικά έργα, σύγχρονο θέατρο και νέες κυπριακές φωνές ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία από τον Οκτώβριο.
Angelo Tsarouchas: Ο διάσημος Ελληνοκαναδός κωμικός έρχεται στην Κύπρο
Ο καταξιωμένος stand-up comedian παρουσιάζει τη νέα του παράσταση «Diaspora» σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Οκτώβριο
H πρωτότυπη παράσταση «Προσπαθούμε» επιστρέφει για δεύτερη χρόνια
Μια σύγχρονη κωμωδία που επιθυμεί να ρίξει φως σε ένα θέμα τόσο καθημερινό και συνάμα τόσο μυστικό
«Η Δημοπρασία» του Σταύρου Τσιώλη ανεβαίνει στην Αξιοθέα
Ο Αργύρης Μπακιρτζής πρωταγωνιστεί στο συγκινητικό μονόπρακτο, αποτίοντας φόρο τιμής στον σπουδαίο σκηνοθέτη και στην πολύχρονη φιλία τους
«Το Χρονικό της Κύπρου» επιστρέφει σε μία παράσταση αφιερωμένη στον Μιχάλη Πιερή
Η ιστορική και πολυβραβευμένη παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζεται ξανά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του ιδρυτή και σκηνοθέτη του Θ.Ε.ΠΑ.Κ.
Γρηγόρης Μπιθικώτσης: Η ζωή του γίνεται παράσταση στην Αθήνα
Ποιοι γνωστοί τραγουδιστές και ηθοποιοί θα συμμετάσχουν