Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2024
To Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 21:00 στην μουσική σκηνή του Κουρσάρου θα μας διασκεδάσουν οι νεαροί Γιαγκίνηδες που αυτό - χαρακτηρίζονται ως ρεμπέτικο - λαϊκοπαραδοσιακό σχήμα και έχουν αλωνίσει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων και νησιών προκαλώντας «χαμό» στα social media, με εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, αποκτώντας φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα. Αυτή την περίοδο, εμφανίζονται στον ιστορικό Σταυρό του Νότου στην Αθήνα, ενώ παράλληλα ξεκινούν μεγάλη χειμερινή περιοδεία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιήσουν και τις πρώτες τους συναυλίες εκτός Ελλάδας.
Δημιουργήθηκαν το 2019 από δύο νεαρούς μουσικούς, τον Σπύρο Ζήση και τον Παναγιώτη Σικλαφίδη, οι οποίοι αποφάσισαν να μοιραστούν την αγάπη τους για την ρεμπέτικη μουσική παίζοντας μουσική στα στενά της Θεσσαλονίκης.
Την περασμένη χρονιά ταξίδεψαν σχεδόν σε όλη τη χώρα, “οργώνοντας” μουσικές σκηνές, θέατρα και φεστιβαλ, με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, ηχογραφούσαν από την αρχή το πρωτότυπο τους υλικό, από το οποίο ήδη μας έχουν προσφέρει τον συγκινητικό “Αντάμη” και την ανεβαστική “Καταφερτζού”, που ήδη έχουν αγκαλιαστεί από το κοινό, ενώ προς τα τέλη της χρονιάς, αναμένεται η κυκλοφορία κι ολόκληρου του δίσκου “Άνθρωποι του δρόμου”, κομμάτια δηλαδή που γράφτηκαν για ανθρώπους που συνάντησαν την περίοδο που οι Γιαγκίνηδες έπαιζαν ακόμη σε υπαίθρια σημεία.
Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 99852419
Είσοδος 10€
Κoursaros Music bar: Περνέρα 98, Παραλίμνι.
-
Κουρσάρος
27 Ιανουαρίου 2024
Σχετικά
Oι Fuse και η Φρειδερίκη Τομπάζου στο DownTown Live
Ετοιμαστείτε για μια μοναδική μουσική βραδιά!
Ο Γιώργος Τσαλίκης έρχεται για ένα live στον Πρωταρά
Mε ένα πρόγραμμα με έντονο party χαρακτήρα, μεγάλες επιτυχίες και αστείρευτη διάθεση για διασκέδαση
Η Μάγδα Βαρούχα και ο Χρήστος Αδαμόπουλος επιστρέφουν Κύπρο για ένα live
Η Μάγδα και ο Χρήστος συνεχίζουν τη μουσική τους ιστορία
Η Nama Dama και τρεις δημιουργοί ενώνουν τραγούδι και κουκλοθέατρο στην Αξιοθέα
Τέσσερις Κύπριες δημιουργοί συναντιούνται στη σκηνή την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, σε μια πολυμεσική μουσική παράσταση εμπνευσμένη από τη γραφή της Virginia Wool
Οι Dal:um φέρνουν τους σύγχρονους ήχους της κορεατικής παράδοσης στην Αξιοθέα
Το κορεατικό ντουέτο εμφανίζεται στη Λευκωσία την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, συνδυάζοντας δύο παραδοσιακά έγχορδα με τον μινιμαλισμό και τη μουσική εξερεύνηση.
Κυπριακές μελωδίες αλλιώς: Το TratSik String Quartet στην Αξιοθέα
Τέσσερις μουσικοί και έργα επτά Κυπρίων συνθετών φέρνουν την παράδοση στη σύγχρονη μουσική δωματίου, την Κυριακή 11 Οκτωβρίου.
Αυτός είναι ο τραγουδιστής που έρχεται για τη νέα σεζόν στο ZAZZA Music Theater στη Λευκωσία
Κάνει πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου
Goldsingers & Nammos Resident DJ ανοίγουν τη νέα σεζόν στο The Landmark Nicosia
Στις 11 Οκτωβρίου, οι δημοφιλείς Goldsingers συναντούν τον Nammos Resident DJ στο Sumosan και το Vetrina, στο Sunken Garden του The Landmark Nicosia, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας σεζόν γεμάτης μουσική, γαστρονομία και ξεχωριστές live performances
Δύο πολύ ξεχωριστές συναυλίες με 200 κιθάρες και τον Γιώργο Περρή, στην Κύπρο
Παγκόσμιες Αντηχήσεις “Μουσικές Του Κόσμου”
Ο APON έρχεται Κύπρο για μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία
O super επιτυχημένος και viral τραγουδοποιός που «σαρώνει» με κάθε του κυκλοφορία, μεταφέρει τη μαγεία του στο νησί μας