Θέατρο , News

Η Alpha Square ακυρώνει και τις δύο προγραμματισμένες παραγωγές της

Αυτούσια η ανακοίνωση

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιανουαρίου 2024

Η Alpha Square ανακοινώνει ότι μετά τα αποτελέσματα του Σχεδίου Επιχορηγήσεων Θυμέλη αναγκάζεται να ακυρώσει και τις δυο της προγραμματισμένες παραγωγές, «Το Φιλί του Ιούδα» (έργο του David Hare για τις μέρες πριν τη δίκη του Όσκαρ Ουάιλντ και μετά την εξορία του - τρίτη φορά που υποβάλλεται η συγκεκριμένη πρόταση) και «Βάκχες» του Ευριπίδη σε εσωτερικό χώρο.

"Λυπούμαστε για τον τρόπο που αξιολογήθηκαν αυτές και άλλες προτάσεις για το 2024, τόσο για τη δομή των νέων κριτηρίων όσο και - προφανώς - την καλλιτεχνική αξιολόγηση της επιτροπής.

Να σημειώσουμε ότι οι βαθμολογίες της ποιότητας αποτελέσματος των πρόσφατων παραγωγών μας (2022-23) ήταν πολύ ψηλές. Εφόσον και αυτοί οι βαθμοί προσμετρούν, αντιλαμβανόμαστε πόσο χαμηλή πρέπει να ήταν (και πάλι) η αξιολόγηση των νέων μας προτάσεων. Αυτό σημαίνει πως κάθε χρόνο λαμβάνουμε το μήνυμα: “Δεν μας αρέσει αυτό που προτείνετε να κάνετε, αλλά όταν τελικά το υλοποιείτε (με δικές σας οικονομικές στερήσεις) είναι πολύ καλό...”

Η ακύρωση οραμάτων και συνεργασιών με ανθρώπους του θεάτρου είναι ιδιαίτερα επίπονη και ανησυχητική. Η δε προσπάθεια για «σταδιακή βελτίωση του Σχεδίου» άρχισε να ακούγεται ως γραφική δήλωση, δυστυχώς. Ευχόμαστε να μπορούμε να βλέπουμε θέατρο στην Κύπρο, από έναν υγιή αριθμό ικανών και ικανοποιημένων καλλιτεχνών".

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close