Θέατρο , Μη χάσετε

8 υπέροχες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους

Τις επόμενες μέρες πάμε θέατρο

Δημοσιεύτηκε στις 03 Ιανουαρίου 2024

Συγκεντρώσαμε τις θεατρικές παραστάσεις (για μικρούς και μεγάλους) που παίζουν αυτές τις μέρες στα θέατρα του νησιού και σου τις προτείνουμε πιο κάτω:

3-1 THEIOS VANIAS.JPG

«O Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ
Το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ που απ΄οτο Θέατρο Διόνυσος σε ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου, διαδραματίζεται στη ρωσική επαρχία του 19ου αιώνα. Mια συγκλονιστική αποτύπωση της ανθρώπινης μοίρας, πέρα από τον χώρο και τον χρόνο. Μετάφραση: Χρύσα Προκοπάκη. Hθοποιοί: Πατρίτσια Πεττεμερίδου, Σίμος Τσιάκκας, Βασίλης Μιχαήλ, Μανώλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Αναγιωτός, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Έλενα Δημητρίου, Έλενα Χριστοφή.
>> Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός, 20.30. Εισιτήρια: €15 / €12. Πληρ. 77777745.
>> Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία, 20.30. Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (συνταξιούχοι, φοιτητές). Αγορά εισιτήριων: Soldouticketbox.com. Πληροφορίες: 22818999 & 99621845.

krap.jpg

Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ
Η Fresh Target Theatre Ensemble και το Sputnik in Οrbit παρουσιάζουν το έργο “Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ” του Samuel Beckett, σ’ ένα σπίτι στην παλιά πόλη της Λευκωσίας. Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Κραπ ένας άσημος και μοναχικός συγγραφέας, ηχογραφεί τα κυριότερα συμβάντα από την χρονιά που πέρασε. Αυτές τις ηχογραφήσεις τις αρχειοθετεί λεπτομερώς, δημιουργώντας ένα μεγάλο αρχείο “περασμένων ημερών”. Την ημέρα των 69ων γενεθλίων του, ο Κραπ, αποφασίζει να ακούσει ξανά μια συγκεκριμένη μαγνητοταινία - αυτήν που ηχογράφησε την ημερα των 39ων γενεθλίων του, τριάντα χρόνια πριν. Καθώς ακούει την παλιά ηχογράφηση, ο Κραπ έρχεται αντιμέτωπος με μνήμες, συμβάντα αλλά και επιλογές της νεότητάς του που καθόρισαν το μέλλον αλλά και το παρόν του. Κι όλα αυτά ενώ ετοιμάζεται να επιχειρήσει μια τελευταία ηχογράφηση εκείνο το βράδυ - μια ηχογράφηση η οποία ενδεχομένως και να είναι η τελευταία του. Μέσα στο έργο υπάρχουν στιγμές όπου ο Κραπ βιώνει μια μοναξιά εφάμιλλη αυτής που θα βίωνε ο τελευταίος άνθρωπος πάνω στην γη. Η δράση τοποθετείται μέσα σ’ ένα άλλο “κήπο της Εδέμ” - μια σκηνογραφική αλληγορία στον κήπο των πρωτοπλάστων, αναφορά σε μια εποχή ή έναν ‘καιρό’ ο οποίος είναι βρίσκεται έτη φωτός μακριά. Το μόνο που έχει απομείνει ως τεκμήριο αυτής της εποχής είναι τα συντρίμμια μιας ‘παρελθοντικής τεχνολογικής προόδου’, μιας προόδου που ‘εκτόξευσε’ τον χαρακτήρα σ’ αυτό το σχεδόν διαστημικό τοπίο. Ένα τοπίο που φαντάζει δυστοπικό κι όμως παραδόξως ταιριαστό με την υπαρξιακή καταιγίδα με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο Κραπ. Αυτά τα “συντρίμμια” αναμνήσεων χρησιμοποιεί ο Κραπ ως παρηγοριά και καταφύγιο αλλα και ως εργαλεία επικοινωνίας με το επέκεινα – εκεί που αίρεται ενδεχομένως ο διχασμός μεταξύ θεού και ανθρώπου.
>> Τετάρτη 03 & Πέμπτη 04 Ιανουαρίου, ΣΠΟΥΤΝΙΚ in Orbit (Άρεως 26, 1015, Παλιά Λευκωσία), 20.30. Εισιτήρια: SoldOutTicket. Πληροφορίες 99 846 645.

red.jpg

Χριστουγεννοπαραμυθομπλεξίματα
Το RED STAGE THEATRE παρουσιάζει (για τελευταία φορά) τη μουσικοθεατρική παιδική παράσταση με τίτλο «Χριστουγεννοπαραμυθομπλεξίματα», σε σκηνοθεσία της Ελένης Οδυσσέως. Πρόκειται για μια γιορτινή παράσταση γεμάτη παραμύθια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Μπλεξίματα παραμυθιών καταξιωμένων κλασσικών αλλά και σύγχρονων συγγραφέων, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Ελένης Οδυσσέως. Η πρωτότυπη σκηνοθεσία, οι ερμηνείες και η ενέργεια των ηθοποιών, γεμίζουν τη σκηνή με αγάπη, γιορτινή διάθεση, χιούμορ, πολύχρωμες εικόνες, έξυπνη αφηγηματική απόδοση και συγκίνηση!
>> Πέμπτη 4 Ιανουαρίου, ARTos Cultural and Research House (Αγίους Ομολογητές, Λευκωσία), 16.00. Εισιτήρια www.more.com.Γενική Είσοδος €12 (διαθέσιμα και ομαδικά εισιτήρια σε κάποιες παραστάσεις).Για επικοινωνία τηλέφωνο 7000 28 29.

noel2.jpg

NOEL! - Ένα σπίτι Χριστούγεννα
Τι κρύβεται πίσω από την πόρτα του αρχοντικού στο νούμερο 42; Τι κάνει το σπίτι αυτό μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο; Ο Noel φτάνει με μια βαλίτσα στην είσοδο ενός αρχοντικού σπιτιού. Όταν η πόρτα ανοίγει, ξεδιπλώνεται μπροστά του ένας καινούριος κόσμος, που θα του αλλάξει τη ζωή. Πάνω από όλα, όμως, γνωρίζει ανθρώπους που του θυμίζουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων. Μια γλυκιά χριστουγεννιάτικη ιστορία, μια αλλιώτικη θεατρική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Σκηνοθεσία: Ελένη Αναστασίου, δημιουργική ιδέα & κείμενο: Σταύρος Σταύρου, σκηνογραφική επιμέλεια & κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου, οπτική επικοινωνία: Κατερίνα Τσεβά. Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Αντρέας Κουτσόφτας, Γιολάντα Χριστοδούλου, Ιωάννα Κεραυνού, Σαββίνα Γεωργίου, Θανάσης Δρακόπουλος. Συμμετέχουν: Κωνσταντίνος Βασιλείου, Άννη Μαρία Άσσου, Χρυσαλένη Άσσου. Τραγούδι: Σεμέλη Λαζάρου. Στο κομμάτι “The First Noel” πιάνο έπαιξε ο Ανδρέας Μιχαλόπουλος. Παραγωγή: Σταύρος Σταύρου.
>> Σάββατο 06 & Κυριακή 7 Ιανουαρίου, 16:30, 18:00, 19:30. Η μυστική τοποθεσία θα αποκαλύπτεται στους θεατές την προηγούμενη μέρα της παράστασης που θα παρακολουθήσουν. Εισιτήρια: 12 ευρώ. Η προπώληση γίνεται από την ιστοσελίδα της SoldOut Tickets. Πληροφορίες: 70008242.

loris.jpg

Αυτή η νύχτα μέλι
Η νέα ξεκαρδιστική και διαδραστική κωμωδία της Pirasmos Productions "Αυτή η νύχτα μέλι", σε σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη. Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πέγεια της Πάφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Θα έχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Ή μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου. Πρωταγωνιστούν: Λώρης Λοϊζίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστρίδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα και Κωνσταντίνος Τσίτσιος.
>> Πέμπτη 04, Παρασκευή 05, Σάββατο 06, Κυριακή 07 Ιανουαρίου, Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, Λευκωσία. Ώρα έναρξης παραστάσεων 20:30 και Κυριακές 19:00. Πληρ. 70001910. Εισιτήρια: https://www.soldoutticketbox.com

μολι .jpg

O Μολυβένιος Στρατιώτης
Ένα από τα πιο γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Ο μολυβένιος στρατιώτης" συστήνεται σε μικρούς και μεγάλους θεατές μέσα από τη θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου στη Σκηνή 018 του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Τη σκηνοθεσία του έργου έχει αναλάβει η Λέα Μαλένη, η οποία, μαζί με έναν θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη και την ευτυχία. Ο μολυβένιος στρατιώτης είναι μια τρυφερή ιστορία που έχει περάσει από γενιά σε γενιά χωρίς να χάσει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν διαχρονική. Ένα έργο που μιλά στην καρδιά και στο μυαλό. Μια θαυμάσια αλληγορία για τον φθόνο, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα, τη δύναμη της θέλησης και την αλληλεγγύη. Για τη δύναμη που μας δίνει η αγάπη, ώστε να ξεπερνάμε τις δοκιμασίες της ζωής.
>> Πέμπτη 04, 18.00 & Κυριακή 07 Ιανουαρίου, 10:30, Κεντρική Σκηνή, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσια. Πληρ. 77772717.

μπουκλο.jpg

Η Μπουκλοχώρα
Η όμορφη θετική ιστορία της Μπουκλοχώρας που αγγίζει με πολύ λεπτό τρόπο τον παιδικό καρκίνο και δίνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη ζωή και δείχνει πόσο σημαντικό είναι να παλεύουμε υπερνικώντας όποιο εμπόδιο σταθεί μπροστά μας στην πορεία της ζωής μας, δίνει την τελευταία της παράσταση την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στις 10:30 στο θέατρο Μασκαρίνι, στη Λευκωσία. Μια ιστορία βασισμένη στο παραμύθι της Μαρίας Κρέμμα Μότη και Άντρης Κρητικού “Στη Χώρα των Μπούκληδων”.
>> Κυριακή 7 Ιανουαρίου, Θέατρο Μασκαρίνι, Λευκωσία, 10.30. Κρατήσεις: 99485083 - 99528174-22270420.

σκροθτζ9 .jpg

Σκρουτζ – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία
Μη χάσεις την τελευταία παράσταση της οικογενειακής παράστασης «Σκρουτζ – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», από το θέατρο Piccolo! Η παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους ταξιδεύει στη Λευκωσία. Παραμονή Χριστουγέννων και ο τσιγκούνης και παράξενος Εμπενίζερ Σκρουτζ,συμπεριφέρεται άσχημα στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν. Εκείνο το βράδυ τον επισκέπτονται τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που του θυμίζουν όλα όσα έχουν αξία στη ζωή. Θα καταφέρουν τα τρία πνεύματα να απαλύνουν την σκληρή καρδιά του; Το αγαπημένο μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς σε μια παράσταση που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Εντυπωσιακά σκηνικά, κουστούμια, εφέ σε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση με σπουδαία μηνύματα για όλη την οικογένεια. Συστήνεται για παιδιά άνω των 5 ετών.
>> Κυριακή 7 Ιανουαρίου, Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, Δάλι, Λευκωσία, 11.00. Πληροφορίες: 94409100. Προπώληση: ticketmaster.cy (κατηγορία παιδικά). Τιμή: €15 κανονικό, €10 μειωμένο (παιδικό).

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close