7 January 2024
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

Μία παράσταση με μουσική, χορό και θέατρο, με πάνω από 100 συμμετέχοντες!

’Των Γεννών, της Πρωτοχρονιάς τζιαι των Φώτων’’

Δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2023

Ο Χορευτικός Όμιλος και το Χοροδιδασκαλείο Ρύμβος διοργανώνουν τη φιλανθρωπική Χριστουγεννιάτικη Μουσικό-Χορευτικό-Θεατρική παράσταση ‘’Των Γεννών, της Πρωτοχρονιάς τζιαι των Φώτων’’

Το θέμα της παράστασης είναι επίκαιρο, αφού πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες και αφορά Κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Την παράσταση συμπληρώνουν δρώμενα που σχετίζονται με το δωδεκαήμερο και αναβιώνουν Ήθη και Έθιμα της Κύπρου και του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου. Θα παρουσιαστούν επίσης κυπριακά σκετσάκια και χορογραφίες βασισμένες σε τραγούδια με θέμα τις πιο πάνω γιορτινές μέρες.

Στην παράσταση θα συμμετέχουν 100 και πλέον άτομα όλων των ηλικιών από 7 μέχρι και 86 χρονών. Οι συμμετέχοντες αποτελούν μέλη Χορευτικών ομάδων του Ομίλου και του Χοροδιδασκαλείου Ρύμβος, Ομάδων των χωριών Κοκκινοτριμιθιάς, Σιας και Αρεδιού. Η παράσταση έχει σαν στόχο να ψυχαγωγήσει τους θεατές και ταυτόχρονα να υπενθυμίσει στους μεγαλύτερους και να συστήσει σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν αλλά και σε όσους θα βρίσκονται στον χώρο, τα Ήθη και τα Έθιμα του τόπου μας.

Η παράσταση εντάσσεται στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Ομίλου και του Χοροδιδασκαλείου, γι’ αυτό και τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στον σύνδεσμο «Ένα Όνειρο Μια Ευχή».

Με την πάροδο των χρόνων όλα αυτά που χαρακτηρίζουν την κυπριακή καταγωγή και την ταυτότητά μας, τείνουν να εξαφανιστούν λόγω των ξενόφερτων στοιχείων και του τρόπου ζωής που βιώνουμε στις πόλεις, αφού η εγκατάλειψη των χωριών και η αστυφιλία μαστίζει τον τόπο μας. Η γιορτή των Χριστουγέννων και των ημερών που ακολουθούν, αποτελούν σημαντική πηγή πολιτιστικών, ηθογραφικών και λαογραφικών στοιχείων τα οποία αξίζει να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι. Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι μας να γνωρίζουν τις ρίζες και την παράδοσή μας που αφορά μουσική, τραγούδι, χορό, ενδυμασία κ.α. έτσι ώστε να συνεχίσουν με σεβασμό και αγάπη αυτά που μας έχουν παραδοθεί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας''

Ιδέα, Κείμενα, Σκηνοθεσία και επιμέλεια μουσικής:
Δημήτρης Κωνσταντίνου
Διδασκαλία και δημιουργία χορογραφιών:
Δημήτρης Κωνσταντίνου, Αγγέλα Πηλαβάκη, Κάλια Κωνσταντίνου, Χρήστος Χριστοφίδης, Παναγιώτης Χατζηπαναγή και Μάριος Ροκόφυλλος.
Υπεύθυνη Διαχείρισης και Προώθησης:
Άννα Βασιλείου
Σχεδιασμός Αφίσας/Γραφικά:
Παναγιώτης Χατζηπαναγή

>> Κυριακή 7 Ιανουαρίου, Σατιρικό Θέατρο, 17.00.

Για περισσότερες πληροφορίες: 22348712,ή στο rymvos@outlook.com
Τιμές Εισιτηρίων:
Κανονικό €15 / Παιδικό (από 2ετών μέχρι 12ετών) €10
Προπώληση: ticketmaster.cy, ACS(77777040)

xoros 1.jpeg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close