13-14 January 2024
Θέατρο , Μη χάσετε

«Still! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο»: Επιστρέφει στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις

Αφού κέρδισε το κοινό σε όλο τον κόσμο, γυρνάει εκεί από όπου ξεκίνησε

Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2023

Αφού γύρισε… στην κυριολεξία όλο τον κόσμο, σε χώρες όπως, τη Λιθουανία, την Αρμενία, την Τυνησία, τη Βόρεια Μακεδονία και την Κίνα, η παράσταση «Still! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο», επιστρέφει ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, λίγο πριν αναχωρήσει για έναν κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα (Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»).

Η παράσταση, που ξεκίνησε το ταξίδι της στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2021 και κέρδισε τις καρδιές 12.000 θεατών, επανέρχεται στο Φεστιβάλ που δεν τελειώνει, στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2024.

Θέμα του έργου η φιλία υμνώντας την ειρήνη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης. Ένα κορίτσι σε μια βάρκα ξεκινάει το ταξίδι του προς το άγνωστο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου. Βρίσκει καταφύγιο σε μια άγνωστη χώρα και ξεκουράζεται σε ένα παγκάκι, κάτω από ένα άγαλμα-στρατιώτη. Πολύ σύντομα μια τρελή αποκάλυψη ανατρέπει τα πάντα: Πρόκειται για ένα άγαλμα που έχει ζωή! Μπορεί άραγε ένα άγαλμα και ένα κορίτσι να γίνουν φίλοι παντοτινοί και να γυρίσουν μαζί τον κόσμο; Μπορεί το κορίτσι να μάθει στο άγαλμα πώς είναι να ζεις αληθινά και να το πείσει να αφήσει από το χέρι του για πάντα το σπαθί που κρατάει;

Ο σκηνοθέτης Κώστας Σιλβέστρος και ο χορογράφος Παναγιώτης Τοφή συνθέτουν από κοινού την παράσταση παρασυρόμενοι από την ιστορία που επινόησε ο στιχουργός Σταύρος Σταύρου. Με όχημά τους την πρωτότυπη μουσική του Έλληνα πιανίστα και συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου, δημιουργούν μια πανδαισία μουσικών, εικόνων και χρωμάτων.

Πρόκειται για μια παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών, που μπορούν να παρακολουθήσουν άτομα κάθε εθνικότητας. Ο λόγος δεν αποτελεί εμπόδιο, αφού η γλώσσα που ο Σταύρος Σταύρου έχει επινοήσει ειδικά για την παράσταση είναι φανταστική. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close