Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2023
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο δυτικό μισό και πιθανόν σε βόρειες περιοχές.
Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, παρόλο που τοπικά σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στις υπήνεμες ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σχηματιστεί παγετός.
Αναλυτικά η πρόγνωση:
Ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό δυτικό ως βορειοδυτικό ρεύμα αέρα και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, στο δυτικό μισό και πιθανόν σε βόρειες περιοχές. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, παρόλο που τοπικά σε υπήνεμες περιοχές θα πνέουν μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Αργά το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης μέχρι πολύ κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια και μέχρι κυματώδης στα υπόλοιπα παράλια, ωστόσο αργότερα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά στις υπήνεμες ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα σχηματιστεί παγετός.
Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι ως επί το πλείστον κυρίως αίθριος. Αρχικά, πιθανόν τοπικά στα ορεινά να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά σε προσήνεμες παράλιες περιοχές μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα καταστούν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης και σταδιακά ταραγμένη, ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στον 1 βαθμό υπό το μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά και σε κάποιες ημιορεινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός, ενώ παγετός δεν αποκλείεται να σχηματιστεί και σε ορισμένες υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.
Το επόμενο τριήμερο, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες την Τετάρτη και την Πέμπτη ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως σε δυτικές περιοχές και στα ορεινά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο, για να κυμανθεί την Πέμπτη κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Αναμένονται μεμονωμένες βροχές στα ορεινά- Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
O καιρός το σαββατοκύριακο
Το «Hacks» σπάει κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Emmys
Με 24 υποψηφιότητες, το «Hacks» ολοκληρώνει την πορεία του γράφοντας ιστορία. Η πέμπτη και τελευταία σεζόν της βραβευμένης σειράς κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ για κωμωδία, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις σημαντικότερες τηλεοπτικές επιτυχίες της δεκαετίας.
Αυτές οι 7 ευρωπαϊκές χώρες είναι μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο
Ο Παγκόσμιος Δείκτης Ειρήνης (GPI) δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή του και, 7 από τις 10 πρώτες θέσεις ανήκουν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Από τα δικαστήρια… στις τούρτες: Οι πατέρες της Μονής Αββακούμ ξαναπιάνουν το μίξερ
Με άδειες, ειδικό βανάκι και παραδόσεις σε όλη την Κύπρο, οι πατέρες ανακοινώνουν νέο ξεκίνημα στη ζαχαροπλαστική και κερνούν γλυκό όσους… πικράθηκαν από τα νέα.
Ελληνικό ξενοδοχείο No. 1 City Hotel στην Αθήνα, No. 5 στην Ευρώπη και στα 100 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου
Στα Travel + Leisure World’s Best Awards 2026
Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Άντζελες
Καταιγίδες και πιθανό χαλάζι σήμερα – Η πρώτη εικόνα για το Σαββατοκύριακο
Μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες αναμένονται το μεσημέρι και μετά σε ορεινά και εσωτερικό, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς – Βελτίωση το Σαββατοκύριακο
Η Ryanair γιορτάζει τα γενέθλιά της με Flash Sale – Αεροπορικά εισιτήρια από μόλις €19,99
Δείτε μέχρι πότε ισχύει η προσφορά, ποιες ημερομηνίες ταξιδιού καλύπτει και πώς μπορείτε να εξασφαλίσετε χαμηλότερες τιμές.
12 αγροτουριστικά με πισίνα στο βουνό για ξέγνοιαστες διακοπές
Απόλαυσε ημέρες ηρεμίας με θέα και βουτιές
Ελληνικό νησί ανάμεσα στα καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά σύμφωνα με το Generation Voyage
Το γνωστό γαλλικό μέσο κάνει λόγο για «ένα υπέροχο, μη συμβατικό ελληνικό νησί»
Στον γραφικό Πρόδρομο, μια αναπαλαιωμένη κατοικία της δεκαετίας του 1930 προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία
Εκεί όπου η παράδοση συναντά την αυθεντική φιλοξενία του Τροόδους
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι -Αναλυτικά η πρόγνωση
Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε και για σήμερα προειδοποίηση για καταιγίδες, η οποία θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.