Δημοσιεύτηκε στις 22 Απριλίου 2021
Το ΤΕΠΑΚ μεταξύ των 301-400 πανεπιστημίων με σημαντική επιρροή σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατάταξης Times Higher Education (THE) University Impact Rankings 2021 το Πανεπιστήμιο μας κατατάσσεται για 2η συνεχή χρονιά στις θέσεις 301-400 της γενικής κατάταξης (overall ranking).
Η συγκεκριμένη αξιολόγηση αποτιμά την επιτυχία των πανεπιστημίων σε παγκόσμιο επίπεδο, ως προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Sustainable Development Goals – SDGs). Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πρωτοπόρο ακαδημαϊκό ίδρυμα στην ανάπτυξη δράσεων που προωθούν την επίτευξη των στόχων και πετυχαίνει τη διάκριση του ανάμεσα στα πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, μαζί με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η κατάταξη του ΤΕΠΑΚ είναι σημαντική επιτυχία εάν λάβουμε υπόψη την αύξηση του αριθμού των πανεπιστημίων που συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα (1154 έναντι 766 πέρσι) όπως επίσης και την βελτίωση στο overall score (68.8 έναντι 67 πέρσι).
Σημαντική είναι και η αναγνώριση της δράσης του στους στόχους που αφορούν στην εξάλειψη της φτώχειας (SDG1), καλή υγεία και ευεξία (SDG3), οικονομικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (SDG7) και υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή (SDG12), για τους οποίους κατατάσσεται μεταξύ των 101-200 κορυφαίων πανεπιστημίων παγκοσμίως.

Σχετικά
«Ανάσα» από τα 40αρια με πτώση θερμοκρασίας και μεμονωμένες βροχές
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτές είναι οι πιο βιώσιμες πόλεις του κόσμου για το 2026
Πώς είναι η ζωή και η καθημερινότητα στις πιο βιώσιμες πόλεις του πλανήτη μας μέσα από τα μάτια και τα αυτιά των ίδιων τους των κατοίκων
Σταματούν και σήμερα το delivery και οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα
Τι ώρες ισχύει η απαγόρευση
Καμίνι η Κύπρος με τον υδράργυρο στους 44°C -Σε ισχύ η πορτοκαλί προειδοποίηση
Σε ισχύ τίθεται σήμερα πορτοκαλί προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογία από τις 12:00μμ μέχρι τις 17:00μμ το απόγευμα.
Πού να ταξιδέψετε τον Αύγουστο – Οι 6 επιλογές του National Geographic
Έξι ταξιδιωτικές εμπειρίες για τον Αύγουστο για παραλίες, σέρφινγκ, σκι και μοναδικά υπαίθρια φεστιβάλ προτείνει το National Geographic
Μουσική, διαχρονικός σχεδιασμός και υψηλές επιδόσεις συναντήθηκαν στο Minthis Music Festival 2026
Ένα φεστιβάλ, πέντε ξεχωριστές βραδιές, δύο brands με κοινές αξίες, πολλές αξέχαστες εμπειρίες
Το ελληνικό νησί που εξυμνεί το Lonely Planet
«Φυσική ομορφιά και πολιτισμός, χωρίς υπερτουρισμό»
Σταματά το delivery λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες και τι επιτρέπεται
Υποχρεωτική παύση του delivery με δίκυκλα, ποδήλατα και πατίνια ισχύει σήμερα από τις 12:00 έως τις 16:00 σε όλη την Κύπρο
Πέθανε η Μαίρη Λίντα σε ηλικία 91 ετών
Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, η Μαίρη Λίντα έμενε στο Γηροκομείο Αθηνών και την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε ο Σπύρος Σίγουρος με μια ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram
Μάθαμε τι θα συμβεί στον υπέροχο Καλοπαναγιώτη τα φετινά Χριστούγεννα
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλαοπαναγιώτη επιστρέφει και φέτος