14 December-14 February 2024
Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

"HOLOMORPHOSIS": Η ατομική έκθεση του εικαστικού Ανδρέα Στυλιανού

Καταλαμβάνοντας επτά χώρους εντός του μουσείου, η προθήκη θα περιλαμβάνει μια σειρά από έργα τέχνης που δημιούργησε ο Ανδρέας Στυλιανού κατά τη διάρκεια του 2022-23

Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2023

Το Μουσείο Πιερίδη - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα και η Future DMND στο Los Angeles Αμερικής έχουν την τιμή να παρουσιάσουν την ατομική έκθεση του εικαστικού Ανδρέα Στυλιανού, "HOLOMORPHOSIS" στο χώρο του μουσείου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 14 Δεκεμβρίου 2023 η ώρα 6 μ.μ και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει η Υφυπουργός Πολιτισμού, Δρ Βασιλική Κασσιανίδου.

ekthesi.jpg

Η έκθεση ανταποκρίνεται στην πλούσια συλλογή του μουσείου. Όπως περιγράφει ο τίτλος - "HOLOMORPHOSIS", δηλαδή η συνέχεια και η ολοκλήρωση του υπάρχοντος - η έκθεση αναδύεται ως μια καθηλωτική και διεγερτική προεκβολή της ιστορικής αφήγησης της συλλογής, η οποία εκτυλίσσεται μέσα από το σύγχρονο καλλιτεχνικό όραμα του καλλιτέχνη.

Καταλαμβάνοντας επτά χώρους εντός του μουσείου, η προθήκη θα περιλαμβάνει μια σειρά από έργα τέχνης που δημιούργησε ο Ανδρέας Στυλιανού κατά τη διάρκεια του 2022-23. Η ποικιλόμορφη επιλογή περιλαμβάνει ένα ενδιαφέρον αμάλγαμα καλλιτεχνικών μέσων, όπως φωτεινές εγκαταστάσεις νέον, περίπλοκα κεραμικά, υποβλητικά γλυπτά από μπρούντζο και ανοξείδωτο χάλυβα, αιθέριες συνθέσεις από βιτρό, καθώς και πίνακες ζωγραφικής υψηλής ισχύος. Την έκθεση επιμελείται η Κατερίνα Πατσαλίδου.

Η τέχνη του Ανδρέα Στυλιανού έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μέσα από την τέχνη του διαχρονικά ο Ανδρέας ενισχύει οικονομικά τον Σύνδεσμο Μωρά Θαύματα o οποίος στηρίζει τα πρόωρα μωρά και την Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας του Μακάριου Νοσοκομείου. Στη συγκεκριμένη έκθεση θα εκτίθεται έργο αξίας 2000 ευρώ το οποίο ο Στυλιανού θα δώσει υπό μορφή δωρεάς στο Σύνδεσμο για να κληρωθεί σε ξεχωριστή τελετή.

Η έκθεση “HOLOMORPHOSIS”, προϊόν της συνεργασίας μεταξύ Μουσείου Πιερίδη - Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και Future DMND, αποτελεί παράδειγμα δέσμευσης για την προώθηση της πολιτιστικής απήχησης και της καλλιτεχνικής καινοτομίας.

Ώρες λειτουργίας κατά τα εγκαίνια: 18:00-22:00
Διάρκεια της έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου 2023 - 14 Φεβρουαρίου 2024
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 9:00-16:00 & Παρασκευή-Σάββατο 9:00-13:00

Περισσότερα για τον Ανδρέα Στυλιανού:
Ο Ανδρέας Στυλιανού (Κύπριος, γεννημένος το 1990) είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης με έδρα την Κύπρο. Αφού σπούδασε στο Architectural Association στο Λονδίνο, συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art στο Λονδίνο και στο IE Business School στη Μαδρίτη.

Η καλλιτεχνική πρακτική του Στυλιανού περιλαμβάνει την εξερεύνηση μιας ποικιλίας μέσων για να δώσει ζωή σε έναν προηγουμένως αδρανή κόσμο. Το έργο εξελίσσεται μέσα από μια διαδοχή έργων που εκφράζουν βιογραφικές αφηγήσεις μέσα από δημοφιλείς χαρακτήρες, ζωντανά χρώματα και τεχνικές που αντλούν από το αρχιτεκτονικό του υπόβαθρο.

Μέσω ενός συνδυασμού διαισθητικής σηματοδότησης και διαλογιστικών τεχνικών ζωγραφικής, τα έργα αποτυπώνουν την ουσία του εαυτού σε σχέση με τον χρόνο, διασταυρώνοντας την αναδρομική εξέταση της σύγχρονης ποπ κουλτούρας. Τα έργα προσκαλούν τους θεατές να τον ακολουθήσουν σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και περισυλλογής.

Ο Στυλιανού έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, το Χονγκ Κονγκ και την Κύπρο.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close