17 November 2023
Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

To Tune In της Λίας Χαράκη επιστρέφει στο Θέατρο Ριάλτο

Και δίνει ένα σύντομο δωρεάν εργαστήριο

Δημοσιεύτηκε στις 10 Νοεμβρίου 2023

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που το έργο ‘Tune In’ έκανε πρεμιέρα στη σκηνή του Ριάλτο (πλατφόρμα χορού) και τώρα επιστρέφει στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργαζόμενου Καλλιτέχνη.

Με αφορμή τη δέκατη επέτειο του σόλο, το οποίο είχε απήχηση στο κοινό τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, η Λία και η Εύη Χαράκη Μαχαιρά (αρχική μέντορας του Tune Ιn) θα μοιραστούν την πρακτική του IntuNiVon (πρακτική που ανέπτυξαν κατά τη δημιουργία του σόλο), δίνοντας ένα σύντομο δωρεάν εργαστήριο.

Το ίδιο βράδυ, η Λία θα ερμηνεύσει το Tune In στη σκηνή του Ριάλτο σε μουσική του συνθέτη Παντελή Διαμαντίδη. Κινούμενη από πλευρά σε πλευρά από το τώρα στο τώρα σε μια παντοτινά μεταλλασσόμενη στιγμή επιτρέποντας στη συνειδητότητα να παραστήσει τον εαυτό της σ’ένα χορό χωρίς εγώ ενός σώματος χωρίς νου που συντονίζεται σε ότι είναι χωρίς επίκριση.

Tune In - Lia Haraki - PIcture Pavlos Vrionides.jpg.jpg

Λίγα λόγια για το έργο: Σε αυτή την παράσταση ο στόχος της καλλιτέχνιδας ήταν να επιτρέψει τη δημιουργία κίνησης από το συντονισμό στην αναπνοή και την παλλόμενη καρδιά ηρεμώντας το σκεπτόμενο μυαλό. Με εργαλεία την επανάληψη και την παραλλαγή, η περφόρμερ συντονίζεται με την εσωτερική της κίνηση και σταδιακά της επιτρέπει να επιταχυνθεί. Είναι ένας χορός ενσωμάτωσης της παρούσας στιγμής ο οποίος έγινε και η πρακτική που η Λία ονόμασε «IntuΝition». Η συγκεκριμένη πρακτική διδάσκεται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Το έργο έχει παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας, Θέατρο Bozar Βρυξέλλες, Φεστιβάλ Αθηνών, Made in Dublin festival, Tanec Praha festival, Studio works Κολωνία, Nouveau Musée National de Monaco, Ηalle 14 Λειψία, και στην Μπιενάλε Βενετίας 2013 (εύφημος μνεία για το περίπτερο Κύπρου και Λιθουανίας).

Ιδέα / Δημιουργία / Ερμηνεία: Λία Χαράκη
Μουσική και σχεδιασμός ήχου: Παντελής Διαμαντίδης Σύμβουλος / καθοδηγητής: Εύη Χαράκη Μαχαιρά
Φωτισμός: Alexander Jotovic
Φωτογραφίες: Παύλος Βρυωνίδης

Trailer: www.youtube.com/watch?v=cp2fuKvpC9c

17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023 | ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:30
E-ticket www.rialto.com.cy €10/07 ή καλέστε στο τηλέφωνο του θεάτρου στο 77777745 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00- 15:00)

Λίγα λόγια για το εργαστήριο: Στο σύντομο εργαστήριο η χορογράφος μαζί με τη συνεργάτη της, θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες την πρακτική που ανέπτυξαν κατά τη δημιουργία του σόλο Tune In που περιλαμβάνει τρόπους με τους οποίους κανείς μπορεί να κινηθεί από τη διαίσθηση του στην παρούσα στιγμή . Το εργαστήριο θα περιλαμβάνει ασκήσεις διαλογισμού και ενεργειακής ισορροπίας, την επανάληψη ως κεντρικό εργαλείο και τρόπους διαχείρισης των τεσσάρων σωμάτων (φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό) στην κινησιολογική διαδικασία. Στο εργαστήριο μπορεί να συμμετέχει όποιος έχει ενδιαφέρον για την κίνηση και την ενέργεια της (επαγγελματίας ή μη). Εργαστήριο: Παρασκευή 17/11, 18:00-20:00

Δωρεάν (δηλώσεις συμμετοχής στο info@liaharaki.com)

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close