News , Τέχνη

Λarnakarts: Μια δυναμική πλατφόρμα καταγραφής του πολιτιστικού δυναμικού της Λάρνακας

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής

Δημοσιεύτηκε στις 02 Νοεμβρίου 2023

Η Λάρνακα 2030, ο οργανισμός που τρέχει την υποψηφιότητα της πόλης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2030, εγκαινιάζει το Λarnakarts, μια δυναμική πλατφόρμα καταγραφής και ενεργοποίησης του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης. Ως εργαλείο πληροφόρησης και δικτύωσης, η πλατφόρμα επιδιώκει αφενός να χαρτογραφήσει την καλλιτεχνική κοινότητα και αφετέρου να οδηγήσει, μέσω της ενημέρωσης για τις υπάρχουσες επιλογές και εκδηλώσεις, στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών. Η ενδυνάμωση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ανθρώπων και η διάχυση της τέχνης σε όλη την πόλη είναι θεμελιώδεις στόχοι της Λάρνακα 2030. Είναι γι’ αυτό που η δημιουργία του Λarnakarts είναι για εμάς ένα πρότζεκτ υψηλής προτεραιότητας.

Η πλατφόρμα θα διαθέτει δύο βασικά μέρη, ένα στατικό όπου θα υπάρχουν οι πληροφορίες για τους καλλιτέχνες, τους χώρους και τους φορείς του πολιτισμού της πόλης και ένα δυναμικό κομμάτι που θα παραθέτει όλη την πληροφορία που αφορά τις τρέχουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η εύκολη και χρηστική διάθεση της πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες αναμένεται να ευεργετήσει την καλλιτεχνική δραστηριότητα και να ενισχύσει τη συμμετοχή των Λαρνακέων και των επισκεπτών της πόλης.

Η δημιουργία του Λarnakarts προϋποθέτει τη χαρτογράφηση όλου του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης -των καλλιτεχνών, των φορέων και των χώρων πολιτισμού- ώστε να καλυφθεί το σύνολο της υπάρχουσας δράσης. Για να γίνει αυτό εφικτό η Λάρνακα 2030 απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε όλους τους καλλιτέχνες και τις πολιτιστικές οντότητες της Λάρνακας. Προσκαλούμε, λοιπόν, όλες και όλους να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που παρατίθεται πιο κάτω προκειμένου να ενταχθούν στο Λarnakarts. Κάνοντας αυτή την απλή και εύκολη κίνηση -η εισαγωγή των στοιχείων δεν απαιτεί παρά ελάχιστα λεπτά- γίνονται αυτομάτως μια πολύτιμη ψηφίδα αυτής της συναρπαστικής προσπάθειας ενεργοποίησης της καλλιτεχνικής κοινότητας της πόλης μας.

Η πρόσκληση απευθύνεται στα εξής άτομα, οργανισμούς και φορείς: 

● Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου: μουσικοί, εικαστικοί, αρχιτέκτονες, ηχολήπτες, designers, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτιστικοί διαχειριστές και άλλοι.

● Φορείς: μουσεία, φεστιβάλ, ιδρύματα που επικεντρώνονται σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις, ανεξάρτητες εταιρείες, σχολές, ωδεία, Biennale και άλλοι.

● Χώροι (όσοι ενοικιάζονται ή διατίθενται για εκδηλώσεις): γκαλερί, θέατρα, μουσικές σκηνές, αρχαιολογικοί χώροι, αποθήκες και άλλοι.

● Διοργανώσεις (όσες οργανώνονται σε τακτική βάση): φεστιβάλ, γιορτές, Biennale και άλλες.

Φόρμα εγγραφής στην πλατφόρμα Λarnakarts: https://forms.gle/DkxLk19gNfgJ5hwP8

Προθεσμία εγγραφής: 31 Δεκεμβρίου 2023

Πληροφορίες: 24632500, info@larnaka2030.eu

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close