News , Guide

Μία πόλη χιλιάδες δρομείς στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Νέες δράσεις ανακοινώθηκαν σε διάσκεψη τύπου για την έναρξη του Μαραθωνίου

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2023

Η Λάρνακα ετοιμάζεται να υποδεχτεί ένα από τα πλέον επιδραστικά αθλητικά γεγονότα της χώρας, το οποίο φέτος μεγαλώνει το αποτύπωμά του.

Σε διάσκεψη τύπου για την επίσημη έναρξη των δράσεων του 6ου Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας στο Radisson Blu Hotel, στην παρουσία πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, παρουσιάστηκαν οι νέες καινοτόμες δράσεις που αναβαθμίζουν το επίπεδο της διοργάνωσης και υποδεικνύουν ότι ο θεσμός, διαδραματίζει ένα ευρύτερο ρόλο που υπηρετεί την κοινωνική συνείδηση, την περιβαλλοντική δράση και υμνεί την ανθρώπινη δύναμη και αντοχή.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία που ανέδειξε το δρομικό πνεύμα της Λάρνακας, ο Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας, αναφέρθηκε στον αντίκτυπο του μαραθωνίου και το μεγαλείο της διοργάνωσης που δημιούργησε πολλαπλά οφέλη για την πόλη.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης, ανακοινώθηκε η δημιουργία του πρώτου Πάρκου του Μαραθωνίου, στην περιοχή Πιαλέ Πασιά, σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, η οποία σε χαιρετισμό της, έκανε λόγο για ένα αστικό διαδραστικό πάρκο, βιώσιμης κινητικότητας, εξήρωντας την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, η οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εφαρμόζει ένα πράσινο πρωτόκολλο» από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης.

Από πλευράς του ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνή Μαραθωνίου Λάρνακας, Κωνσταντίνος Ντάλτας, αναφέρθηκε στην επιστροφή, μετά από δύο χρόνια, της αυθεντικής φλόγας του μαραθωνίου, την οποία θα υποδεχτεί η διοργάνωση σε μία ειδική τελετή με διαδρομή που ξεκινά από την Αθήνα και καταλήγει στη Λάρνακα.

Μία ακόμη πρωτοτυπία της φετινής διοργάνωσης είναι και ο σχεδιασμός του συλλεκτικού μεταλλίου, από τον καλλιτέχνη Θεόδωρο Κακουλλή, ο οποίος φιλοτέχνησε το έργο του συμπεριλαμβάνοντας χαρακτηριστικά ορόσημα της πόλης, όπως ο Ναός του Αγίου Λαζάρου, το Μεσαιωνικό Κάστρο, το Υδραγωγείο Καμάρων και η γνωστή σε όλους παραλία των Φοινικούδων.

rad2.jpg

Στη διάσκεψη Τύπου παρουσιάστηκε και το νέο application της διοργάνωσης, μία διαδραστική καινοτομία με την ευγενική υποστήριξη της Cyta, για τους συμμετέχοντες, που καταγράφει την πορεία και τους χρόνους του αγώνα.

Φέτος, στο σπουδαίο δρομικό γεγονός, στο οποίο λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 11000 αθλητές από 85 χώρες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ συμμετοχής, η ανθρώπινη αντοχή αναδεικνύεται μέσα από τα μάτια και την φυσική παρουσία του παγκοσμίου φήμης αθλητή Alex Roca Campillo, του 32χρονου που έγραψε ιστορία διανύοντας 42 χμλ. με 76% σωματική αναπηρία λόγω εγκεφαλικής παράλυσης, στο πλαίσιο του μαραθωνίου της Βαρκελώνης.

Ο 6ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας είναι έτοιμος και φέτος να υποδεχθεί χιλιάδες δρομείς. Με σημείο εκκίνησης την παραλία των Φοινικούδων την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, αθλητές από όλο τον κόσμο θα γίνουν μέρος της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού στο νησί, συμμετέχοντας σε μία από τις 7 διαδρομές του. Το πρόγραμμα ξεκινάει με τη βασική διαδρομή του Μαραθωνίου Δρόμου, του Ημιμαραθώνιου δρόμου και των 10χλμ. αγώνα δρόμου. Ακολουθούν οι διαδρομές των 5χλμ. αγώνα δρόμου και των 5χλμ. εταιρικού αγώνα, ενώ η ημέρα ολοκληρώνεται με το Fun Race 1χλμ. για τους ενήλικες και το McDonald’s™ Kids Race 1χλμ. για παιδιά.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον συνδιοργανωτή Δήμο Λάρνακας, διαχρονικούς και νέους χορηγούς, που στέκονται στο πλευρό του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος, καθιστώντας ακόμη πιο δυνατή την προσπάθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: https://www.larnakamarathon.com/

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close