Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2023
Το ζωηρό ενδιαφέρον των φίλων της Τέχνης, των ενοίκων του ξενοδοχείου, του ευρύτερου κοινού, αλλά και των Μ.Μ.Ε. συγκέντρωσε η έκθεσης κεραμικής "Life in Clay", με τα εξαιρετικά έργα της δημιουργού Φρόσως Κάππα, η οποία εγκαινιάστηκε στο πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο 5 αστέρων Royal Apollonia στη Λεμεσό, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στις 18:30.
Η έκθεση διήρκεσε μέχρι και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και αποτέλεσε μια ξεχωριστή γιορτή δημιουργικότητας, καθώς τα αριστουργήματα της Φρόσως Κάππα, προσέδωσαν ανάσα ζωής στον πηλό, απεικονίζοντας ζωηρές αποχρώσεις της ζωής και της φύσης οι οποίες αντανακλούν το πάθος και το ταλέντο της καλλιτέχνιδας για την αφήγηση ιστοριών μέσω της τέχνης της.
Η Louis Hotels, με τη φιλοξενία της έκθεσης αναδεικνύει τη βούλησή της να προσφέρει στήριξη σε τοπικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς προάγοντας, την αξία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του εμπνευσμένου ταλέντου, με γνώμονα να ενισχυθεί η καλλιέργεια των τεχνών στην Κύπρο.
Σχετικά με τη δημιουργό της έκθεσης "Life in Clay"
Η Φρόσω Κωνσταντινίδου (Κάπα) γεννήθηκε στη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο και στη συνέχεια σπούδασε μουσική στο Εθνικό Ωδείο Αμμοχώστου. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα τέχνης στο εργαστήρι του ζωγράφου Ανδρέα Κλεοβούλου, τα οποία σε συνάρτηση με το ταλέντο της στην τέχνη και στη ζωγραφική, αλλά και με τη συμμετοχή της σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο οδήγησαν σε 5 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής. Είναι μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Κύπρου και ασχολείται με την κεραμική τα τελευταία 10 χρόνια. Μαθήτευσε στο εργαστήρι του Βαλεντίνου Χαραλάμπους και έχει δικό της εργαστήρι. Στο ενεργητικό της σημειώνονται 3 ατομικές εκθέσεις κεραμικής και πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις.
Σχετικά με τη Louis Hotels
Η Louis Hotels, μέλος του Ομίλου Louis, είναι ένα από τα πρωταγωνιστικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. H Louis Hotels, διαθέτει πάνω από 80 χρόνια εμπειρίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με 26 ξενοδοχεία και θέρετρα για κάθε τύπο διακοπών στην Κύπρο και τα Ελληνικά νησιά.
Σχετικά
Έκθεση ζωγραφικής και μονοτυπίας Γιόλας Κυριάκου
Με τίτλο «Ίασιμες Πινελιές – Σε ένα αναπάντεχο ταξίδι…»

“Ίχνη Αναμνήσεων”: Έκθεση ζωγραφικής της Λάρας Βενιαμίν
Η Λάρα Σόφι Βενιαμίν παρουσιάζει την 3η ατομική της έκθεση στην γκαλερύ Αποκάλυψη στη Λευκωσία

«Διάφανη Γλυπτική»: Μία ιδιαίτερη έκθεση με γλυπτά από χυτό γυαλί
Ο υαλουργός Σταύρος Κοφτερός στην τέταρτη ατομική του έκθεση συνεργάζεται με τον γιο του, Γιάννη Κοφτερό, καλλιτέχνη και σχεδιαστή!

Η 4η Μπιενάλε Λάρνακας 2025 ανεβάζει αυλαία στη μεγαλύτερη διοργάνωσή της μέχρι σήμερα
Έξι εβδομάδες με εκθέσεις, παραστάσεις και εργαστήρια θα μεταμορφώσουν τη Λάρνακα σε πολιτιστικό κέντρο

«On the Island of Circe»: Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Κυρτή, εκθέτει στην γκαλερί Stand In Line
Ο Κύπριος εικαστικός παρουσιάζει έργα εμπνεσυμένα από την Αίαια της Κίρκης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Λευτέρη Οικονόμου εγκαινιάζει την ερευνητική έκθεση «1975-1989, Λευκωσία: ΓΚΑΛΕΡΙ, vol. II»
Η αναδρομή αυτή συγκεντρώνει αρχειακό υλικό, φωτογραφίες, βίντεο και προφορικές μαρτυρίες γκαλεριστριών

«The Modality and the Differences»: 7 Κύπριοι καλλιτέχνες εκθέτουν στην Isnotgallery
Οι απόφοιτοι της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Pietro Vannucci στην Περούτζια της Ιταλίας - συγκεντρώθηκαν σε μια έκθεση

Η τέχνη συναντά την προσφορά: Οι Έφη Κκολού και Ανθέμιδα Μελιφρονίδου στηρίζουν το Telethon
Έκθεση Ζωγραφικής “Μέσα από τα δικά μου μάτια”

Διαπλεκόμενες Συνδέσεις: Έκθεση σε δύο διαφορετικούς χώρους
Συμμετέχουν οι Mathieu Devavry, Μαρία Τριλλίδου, Μιχάλης Παπαμιχαήλ και η Δάφνη Νικήτα


"Ηλιακό Τοπίο": Η έκθεση ζωγραφικής της Μύριας Ευθυμίου στην Λάρνακα
Τα εγκαίνια θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Αραδίππου

Siesta, η πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Hannah Lüneburg στη Κύπρο
Η Siesta αντλεί έμπνευση από την αγάπη της καλλιτέχνιδας με την χαλαρώτητα και φωτεινότητα που εμπνέουν τα μεσογειακά τοπία