28 October 2023
Μη χάσετε , Μουσική

Ο πιο ερωτικός Ιταλός Τενόρος, έρχεται Κύπρο

Ο παγκοσμίως διάσημος Ιταλός τενόρος Alessandro Safina γιορτάζει τα 60 του χρόνια με μια μοναδική παράσταση, συνοδεία ορχήστρας δωματίου

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023

Ο παγκοσμίως διάσημος Ιταλός τενόρος Alessandro Safina γιορτάζει τα 60 του χρόνια με μια μοναδική παράσταση, συνοδεία ορχήστρας δωματίου, στο Zante της Λεμεσού, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Με τον δίσκο του Insieme A Te να έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα, ο Alessandro Safina, απόφοιτος του Florentine Conservatory, ξεκίνησε ως ένας διεθνώς αναγνωρισμένος τραγουδιστής της όπερας που είχε αναλάβει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σκηνές των σημαντικότερων ευρωπαϊκών θεάτρων. Με τις ερμηνείες του, ωστόσο, σε πασίγνωστα έργα όπως τα La Boheme και Κουρέας της Σεβίλλης πέρασε τα "ακαδημαϊκά" όρια της όπερας ως μουσικού είδους και σχεδόν ολομόναχος δημιούργησε ένα νέο, επαναστατικό μουσικό ρεύμα που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως "rock opera". H μαζική του επιτυχία βασίστηκε στον ισορροπημένο συνδυασμό υπέροχης φωνής, γοητείας, σπάνιου ταλέντου και δημιουργικού θάρρους που τον ώθησε στο να συνταιριάξει όπερα με ποπ, ροκ και σόουλ.

Το πρώτο του single με τίτλο Luna σκαρφάλωσε στα ευρωπαϊκά charts και έγινε το βασικό μουσικό θέμα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Clone. Ακολούθησε η συνεργασία με τον σκηνοθέτη Baz Luhrmann για το soundtrack της ταινίας του Moulin Rouge και η απόδοση τού Music Of the Night του Andrew Lloyd Webber προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα πέντε σόλο άλμπουμ του και τα καταπληκτικά ντουέτα με τους Elton John (Your Song), Rod Stewart (Don't Get Around Much Anymore), Chrissie Hynde, Andrea Bocelli και Sumi Cho του χάρισαν βραβεία, χρυσούς δίσκους και sold out συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το setlist της βραδιάς θα περιλαμβάνει νέο υλικό και φυσικά όλα τα γνωστά κομμάτια συνοδεία ορχήστρας δωματίου.

Χορηγός Επικοινωνίας CHECK IN.

safina.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close