Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου 2023
Ο παγκοσμίως διάσημος Ιταλός τενόρος Alessandro Safina γιορτάζει τα 60 του χρόνια με μια μοναδική παράσταση, συνοδεία ορχήστρας δωματίου, στο Zante της Λεμεσού, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.
Με τον δίσκο του Insieme A Te να έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα, ο Alessandro Safina, απόφοιτος του Florentine Conservatory, ξεκίνησε ως ένας διεθνώς αναγνωρισμένος τραγουδιστής της όπερας που είχε αναλάβει τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σκηνές των σημαντικότερων ευρωπαϊκών θεάτρων. Με τις ερμηνείες του, ωστόσο, σε πασίγνωστα έργα όπως τα La Boheme και Κουρέας της Σεβίλλης πέρασε τα "ακαδημαϊκά" όρια της όπερας ως μουσικού είδους και σχεδόν ολομόναχος δημιούργησε ένα νέο, επαναστατικό μουσικό ρεύμα που αργότερα θα γινόταν γνωστό ως "rock opera". H μαζική του επιτυχία βασίστηκε στον ισορροπημένο συνδυασμό υπέροχης φωνής, γοητείας, σπάνιου ταλέντου και δημιουργικού θάρρους που τον ώθησε στο να συνταιριάξει όπερα με ποπ, ροκ και σόουλ.
Το πρώτο του single με τίτλο Luna σκαρφάλωσε στα ευρωπαϊκά charts και έγινε το βασικό μουσικό θέμα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Clone. Ακολούθησε η συνεργασία με τον σκηνοθέτη Baz Luhrmann για το soundtrack της ταινίας του Moulin Rouge και η απόδοση τού Music Of the Night του Andrew Lloyd Webber προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ. Τα πέντε σόλο άλμπουμ του και τα καταπληκτικά ντουέτα με τους Elton John (Your Song), Rod Stewart (Don't Get Around Much Anymore), Chrissie Hynde, Andrea Bocelli και Sumi Cho του χάρισαν βραβεία, χρυσούς δίσκους και sold out συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το setlist της βραδιάς θα περιλαμβάνει νέο υλικό και φυσικά όλα τα γνωστά κομμάτια συνοδεία ορχήστρας δωματίου.
Χορηγός Επικοινωνίας CHECK IN.
Σχετικά
Βίσση, Ρέμος, Οικονομόπουλος, Φέρρης αλλάζουν το σκηνικό της νυχτερινής Αθήνας την επόμενη σεζόν
Μετά την αποχώρηση της Άννας Βίσση από το Hotel Ermou, σχεδιάζεται ξανά από την αρχή ο χάρτης της νυχτερινής Αθήνας.
Ο μεγάλος συνθέτης Denis Stelmakh έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Ο νεαρός πιανίστας και συνθέτης Denis Stelmakh μας προσφέρει δυο ώρες νεοκλασικής μουσικής. Ένα ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων και της μουσικής
Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή στις Notes Live
Το δίδυμο που ετοιμάζεται να κάνει Reunion στη Λεμεσό
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια φιγουράρει στην Times Square της Νέας Υόρκης
Αφορμή το νέο της τραγούδι
Το φεστιβάλ Φέγγαρος πάτησε "pause": Θα ακουστεί φέτος το soundtrack του καλοκαιριού;
Οι διοργανωτές ανακοινώνουν παύση προετοιμασιών, περιμένοντας επίσημη ενημέρωση από το Υφυπουργείο Πολιτισμού για τα μέτρα στήριξης του 2026
"Καλησπέρα και καλή βραδιά": Το Αmmos μετατρέπεται σε μπουζούκια των 80s
Το δημοφιλές μαγαζί φοράει βάτες, ανεβάζει τα φώτα και γυρίζει τον χρόνο πίσω… στα πιο καψουροτράγουδα 80’s που αγαπήσαμε!
Οι αγαπημένοι Xατζηφραγκέτα έρχονται Λευκωσία
Το χιουμοριστικό ύφος τους μας βάζει στην παρέα για μια αξέχαστη βραδιά διασκέδασης
Οι Γιαγκίνηδες ανοίγουν «Τα Μαγικά Κουτάκια των Καλλιτεχνών» στο Παλλάς
H μια πρωτοποριακή μουσική παράσταση στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, συνεχίζεται
Eurovision 2026: Άνοδος στα στοιχήματα για την Κύπρο - Μία «ανάσα» πριν την κορυφή ο Akylas
Το τραγούδι που θεωρείται φαβορί για τη νίκη του φετινού διαγωνισμού
Ο Μίλτος Πασχαλίδης επιστρέφει στο DownTown Live
Η γνώριμη φωνή του έρχεται να ταξιδέψει το πλήθος για ακόμη μια φορά
Taylor Swift: Κορυφαία καλλιτέχνιδα για το 2025 - Για έκτη φορά στο Νο1
Στη φετινή δεκάδα της IFPI ακολουθούν οι Stray Kids στη δεύτερη θέση, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει ο Bad Bunny