Δημοσιεύτηκε στις 19 Οκτωβρίου 2023
Ένα χρόνο συμπλήρωσε η συνεργασία του Λούκα Γιώρκα με την Europa Donna Κύπρου, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων ενεργούς κοινωνικής προσφοράς του Οργανισμού στην Κύπρο.
Η Europa Donna Κύπρου, ένωσε τις δυνάμεις της με τον αγαπημένο καλλιτέχνη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας από κοινού μία σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, για θέματα που αφορούν στον καρκίνο του μαστού και τον γυναικολογικό καρκίνο.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης -πάντοτε ευαισθητοποιημένος και δραστήριος για τα κοινωνικά θέματα- οραματίστηκε και σχεδίασε με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Europa Donna Κύπρου Μάριο Χαραλαμπίδη, μία σειρά δράσεων επικοινωνίας του σκοπού και των προγραμμάτων του Οργανισμού, όπως:

- · Συναυλία του τραγουδιστή στο Race4thecure
- · Ενημερωτικό #podacast για καθημερινά θέματα που αφορούν στην ασθένεια και το έργο του Οργανισμού
- · Ενημερωτική εκδήλωση αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα
- · Συνεργασία του Οργανισμού με τον καλλιτέχνη στις καλοκαιρινές συναυλίες του
‘’Δικαίωμα στη λήθη’’
Τη φετινή χρονιά όλες οι δυνάμεις και οι δράσεις του Οργανισμού – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που υλοποίησε με τον Λούκα Γιώρκα - αφιερώθηκαν παράλληλα σε μία νέα μεγάλη εκστρατεία με σύνθημα το “Δικαίωμα στη Λήθη”, δηλαδή το δικαίωμα των ατόμων με εμπειρία καρκίνου να προχωρήσουν στη ζωή τους, χωρίς διακρίσεις, έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις και χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις.
Οι προσπάθειες της Europa Donna Κύπρου και όσων έχει στο πλευρό της, έχουν οδηγήσει σ’ ένα βήμα πριν τη νομική κατοχύρωση του Δικαιώματος στη Λήθη, στηρίζοντας όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου.
Εντός του έτους, ο Οργανισμός πραγματοποίησε σειρά εκδηλώσεων, δράσεων και άλλων στοχευμένων ενεργειών, με στόχο την παρουσίαση των προγραμμάτων και υπηρεσιών του, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών, καθώς και την ενημέρωση, διαφώτιση και ευαισθητοποίηση του κοινού, συμβάλλοντας στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.

Μια συζήτηση για όλες τις γυναίκες … και όχι μόνο
Πιο επίκαιρο από ποτέ το ενημερωτικό podcast του Λούκα Γιώρκα. Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση έφ’ όλης της ύλης του τραγουδιστή και μελών της Europa Donna Κύπρου, με απορίες που έχει ο καθένας από εμάς για την ασθένεια και το έργο του Οργανισμού, καθώς και για άλλα σχετικά θέματα που δεν γνωρίζαμε.
Ακούστε το στο: https://www.youtube.com/watch?v=cc7PyXbvizA&t=232s
Σχετικά
Ελληνικό νησί στους «επαναπομείναντες καλοκαιρινούς παραδείσους»: Συνδυασμός χαλάρωσης και εμπειρίας
Το νησί ξεχωρίζει για τα γαλαζοπράσινα νερά, τις ανεξερεύνητες παραλίες, τα γραφικά μονοπάτια και τον αργό, ανθρώπινο ρυθμό ζωής
Emily in Paris: Η Λίλι Κόλινς ανακοινώνει το φινάλε της σειράς με φωτογραφίες από την Ελλάδα
Από το «bonjour» στο «au revoir» - Το βίντεο με την «Έμιλι Κούπερ» και το μήνυμα στους φαν της σειράς
Το Minthis παρουσιάζει τις (εντυπωσιακές) Ezousa Suites
Μια νέα προσέγγιση στη σύγχρονη πολυτελή φιλοξενία
Νέο ντοκιμαντέρ του Netflix επανεξετάζει τη δίκη του Μάικλ Τζάκσον 20 χρόνια μετά την αθώωσή του
Το Netflix επιστρέφει σε μία από τις πιο αμφιλεγόμενες και πολυσυζητημένες υποθέσεις στην ιστορία της pop κουλτούρας με το νέο ντοκιμαντέρ «Michael Jackson: The Verdict», που κάνει πρεμιέρα στις 3 Ιουνίου.
10 ελληνικά νησιά για διακοπές χωρίς πρόγραμμα
Περιήγηση σε δέκα όμορφα ελληνικά νησιά για ξέγνοιαστες και ήσυχες διακοπές.
“Κάθε Πεταλιά και Μια Ευχή”: Μεγάλη Επιτυχία για την 10η Ποδηλασία Αγάπης 2026 του Ιδρύματος Πάνος Ευριπίδου
Oι οι συμμετέχοντες ποδηλάτησαν συμβολικά για κάθε πρόωρο βρέφος που δίνει τη δική του μάχη στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, με την ευχή να επιστρέψει σύντομα και υγιές στο σπίτι του
Εγκαινιάζεται το νέο Σημείο Θέας της Κυπερούντας
Ένα νέο τοπόσημο αφιερωμένο στην ομορφιά και την ταυτότητα της ορεινής κοινότητας ανοίγει τις πύλες του στο κοινό στις 31 Μαΐου
«Protaras Riviera»: Η εικόνα ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προορισμού του νησιού μας
Παρουσιάστηκε η νέα αναπτυξιακή τουριστική στρατηγική του Δήμου Παραλιμνίου - Δερύνειας: «Protaras Riviera»
Οι 15 καλύτεροι προορισμοί για να ταξιδέψεις φέτος το καλοκαίρι
Η περίοδος των διακοπών πλησιάζει και αναρωτιόμαστε για πού θα το βάλουμε φέτος
Τι είναι το μπλε φεγγάρι και πότε θα δούμε το επόμενο;
Και η πανσέληνος που θα δούμε στις 31 Μαΐου 2026 θα είναι ένα τέτοιο, μηνιαίο μπλε φεγγάρι.