Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Αυτές οι Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2023

18 χρόνια Γυναίκες της Χρονιάς. 18 χρόνια επιβραβεύουμε τις γυναίκες που αντικατοπτρίζουν την ελπίδα και τα όνειρά μας!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Οκτωβρίου 2023

Τα βραβεία Madame Figaro είναι ένας θεσμός που εδώ και 18 χρόνια αναδεικνύει, τιμά και επιβραβεύει τις γυναίκες της Κύπρου. Την προσφορά, την αφοσίωση, την καινοτομία, την εφευρετικότητα, το ταλέντο και όλα όσα συνθέτουν την πολύπλευρη προσωπικότητα μίας γυναίκας. Της γυναίκας που για όλους εμάς αποτελεί πρότυπο και καθρεπτίζει τα ιδανικά της κυπριακής κοινωνίας.

Η τελετή βράβευσης των βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2023 που παρουσίασε η Estée Lauder, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου, στις 22:20.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η μοναδική Μαρία Μπακοδήμου. Guest star η Πέγκυ Ζήνα που γοήτευσε το κοινό, ερμηνεύοντας μεγάλες επιτυχίες της. Η έναρξη θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική, με τον Θοδωρή Μαραντίνη να ερμηνεύει γνωστά τραγούδια γυναικών ερμηνευτριών, τα οποία έχουν στο επίκεντρό τους τη γυναίκα. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό χορευτικό υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Χάρη Σάββα.

Κάθε χρόνο τα βραβεία Madame Figaro παρουσιάζουν και ένα νέο ταλέντο, κορίτσια που κυνηγάνε τα όνειρά τους και ξεκινούν να χαράζουν τη δική τους πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο. Φέτος φιλοξενήθηκε στη σκηνή η νεαρή Μαρίνα Σπανού.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν συγκινητική αναφορά στην μητέρα του Θανάση Νικολάου, κυρία Ανδριάνα Νικολάου, η οποία παλεύει ψυχή τε και σώματι επί χρόνια για τη δικαίωση του παιδιού της. Προλόγισαν η Γιώτα Δαμιανού, Παρουσιάστρια Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, και ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, Παρουσιαστής και Δημοσιογράφος Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

Ακόμη μία συγκινητική στιγμή ζήσαμε κατά την απονομή του τιμητικού βραβείου που δίνεται κάθε χρόνο εις μνήμην του εμπνευστή των βραβείων, Άντη Χατζηκωστή. Το βραβείο απονεμήθηκε στην Πάολα Φραντζή, που παρόλα τα εμπόδια της ζωής της, πραγματοποίησε τις σπουδές της, πήρε το πτυχίο της, έκανε μεταπτυχιακό και τώρα διδακτορικό.

Οι αναγνώστες της Madame Figaro ήταν οι μοναδικοί και απόλυτοι κριτές σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Συγκεκριμένα 35,148 αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν τις Γυναίκες της Χρονιάς 2023.

Οι υποψήφιες ήταν 48 σε 9 κατηγορίες: Επιστήμονας/Ακαδημαϊκός, Answear Fashion & Jewellery Designer, Μουσικός, Ηθοποιός, Δημιουργός, Ecommbx Επαγγελματίας/ Επιχειρηματίας, ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά, Τράπεζα Κύπρου Καινοτομία και Dove Αθλήτρια.

Δόθηκαν επίσης, τρία τιμητικά βραβεία: Το Βραβείο Editor’s Choice, που απονέμεται κάθε χρόνο από τη συντακτική ομάδα της Madame Figaro, τo Βραβείο Πρωτείο Ζωής εις Μνήμην Άντη Χατζηκωστή, το οποίο είναι αφιερωμένο στον εμπνευστή αυτού του θεσμού, και το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων, που ανήλθαν στις €11.465, δόθηκαν στην κα Έμιλυ Γρουτίδου Πετρίδου, η οποία βραβεύτηκε στην κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και θα διαθέσει το χρηματικό ποσό στον κοινωφελή οργανισμό της επιλογής της.

Μετά το τέλος της βραδιάς, ακολούθησε ένα λαμπερό after party στο Gardens Day & Night.

Οι βραβευθείσες Γυναίκες της Χρονιάς 2023. 

ΗΘΟΠΟΙΟΣ – Νιόβη Χαραλάμπους. Τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δράμας και Λεμεσού, για την ταινία μικρού μήκους «Δάφνη».

Το βραβείο απένειμαν οι καταξιωμένες ηθοποιοί, Αννίτα Σαντοριναίου και Χριστίνα Παυλίδου.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣΔρ Βασίλεια Ταμαμουνά. Μέλος του Κέντρου Μελέτης Αιματολογικών και άλλων Κακοηθειών του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος με το ερευνητικό της έργο να επικεντρώνεται στη μελέτη των παιδικών καρκίνων.

Το βραβείο απένειμαν η Μαρίνα Σπυριδάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Aegean, και ο Νικόλας Κυθρεώτης, Εκτελεστικός Διευθυντής Intercollege.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – Αντιγόνη Κωμοδίκη. Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Junior Achievement Κύπρου, καθώς και υποψήφια διδάκτωρ Περιβαλλοντικής Επιχειρηματικότητας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το βραβείο απέμειναν η Άννα Σωφρονίου, Διευθύντρια της Remu Τράπεζας Κύπρου, και o Υφυπουργός Καινοτομίας Φίλιππος Χατζηζαχαρία.

ECOMMBX ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – Μαρίνα Ζεβεδαίου. Διευθύνουσα Σύμβουλος του ομίλου Aspen Trust.

Το βραβείο απένειμαν η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, και η Δήμητρα Καλογήρου, μη εκτελεστική Διευθύντρια της Ecommbx.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ – Βασίλεια Αναξαγόρου. Εικαστικός, μέσα από το έργο της ασχολείται συνεχώς με θέματα από τη φεμινιστική και queer θεωρία και χρησιμοποιεί τη φωνή της μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της έρευνας.

Το βραβείο απένειμαν ο Στέλιος Κουδουνάρης, σχεδιαστής μόδας, και η Σοφία Χατζηπαντελή, beauty activist.

DOVE ΑΘΛΗΤΡΙΑ – Μαριλένα Μακρή. Πρωταθλήτρια Κύπρου στην ολυμπιακή κατηγορία της ιστιοπλοΐας «laser Radial». Οι φετινές της επιδόσεις την συγκαταλέγουν στις 25 καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο.

Το βραβείο απένειμαν η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, και ο Ηλίας Κατσουλάκος, Γενικός Διευθυντής της Unilever Tseriotis.

ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – Έμιλυ Γρουτίδου Πετρίδου. Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Νεφροπαθών.

Το βραβείο απένειμαν ο Δημήτρης Αλετράρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Κύπρου, και ο Χρύσανθος Τσουρούλλης, Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

FASHION & JEWELLERY DESIGNER – Μελίνα & Ευαγγελίνα Φύσα. Δημιουργοί του resort brand Tallulah με διεθνή εμβέλεια, στο οποίο εφαρμόζονται οικολογικές πρακτικές

Το βραβείο απένειμαν η Άντρεα Κυριάκου, Δημοσιογράφος, Ραδιοφωνική Παραγωγός και Answear Ambassador στην Κύπρο, και ο Θοδωρής Μαραντίνης, ερμηνευτής.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ – Βασιλική Αναστάσιου. Δημιουργός της αμιγώς γυναικείας χορωδίας «Amalgamation».

Το βραβείο απένειμε η Πέγκυ Ζήνα, ερμηνεύτρια, και ο Αγάπιος Παπαϊωάννου, Marketing Manager Estée Lauder Κύπρου.

Τιμητικά Βραβεία: 

EDITOR’S CHOICE – Χρυστάλλα Δεσπότη. Είναι μια καθημερινή γυναίκα. Είναι μια γυναίκα όμως σε μια θέση που δεν θα μπορούσαν πολλοί να κάνουν. Η Χρυστάλλα βρίσκεται δίπλα από κάθε οικογένεια που χάνει τον άνθρωπό της. Και εκείνη τη δύσκολη ώρα πρέπει να συντονίσει τη μεταθανάτια δωρεά οργάνων για μεταμοσχεύσεις.

Το βραβείο απένειμαν η Γεωργία Γεωργίου, Αρχισυντάκτρια Madame Figaro, και ο Χρήστος Μιχάλαρος, Παρουσιαστής Τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ.

ΠΡΩΤΕΙΟ ΖΩΗΣ, ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ – Πάολα Φραντζή. H Πάολα διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση. Παρόλα αυτά πραγματοποίησε τις σπουδές της, πήρε το πτυχίο της,  έκανε μεταπτυχιακό και τώρα διδακτορικό.  Είναι ένα κορίτσι που ξεπερνά κάθε δυσκολία με χαμόγελο.

Το βραβείο απένειμαν η Έφη Παπαϊωάννου Χατζηκωστή και ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, Υπουργός Εσωτερικών.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ – Φρύνη Βεναρδή. Στις 26 Οκτωβρίου του 1989, σε ηλικία 25 ετών ο Γρηγόρης χάνει τη μάχη. Πολέμησε αξιοπρεπώς 2 χρόνια με το AIDS, με συνοδοιπόρο του τη μητέρα του Φρύνη. Μια μάνα που δεν πτοήθηκε, ούτε από την άγνοια του κόσμου, μα ούτε και από την κακεντρέχεια. Εκεί στο Λονδίνο, φροντίζοντας το παιδί της να περάσει τις τελευταίες του μέρες με αξιοπρέπεια, του δίνει μια υπόσχεση, να βοηθήσει τα παιδιά με aids.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. α θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες που στηρίζουν τον θεσμό των Βραβείων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2023

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ: ESTÉE LAUDER
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: DOVE
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ/ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ECOMMBX 
ΧΟΡΗΓΟΣ FASHION & JEWELLERY DESIGNER ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ: ANSWEAR
ΧΟΡΗΓΟΙ: LEXUS CYPRUS, BEAUTYLINE, KERASTASE, APEROL SPRITZ, SPLENDID EVENTS
ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: MORK, MINDY, GARDENS DAY & NIGHT
ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ INTERCOLLEGE
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: AEGEAN
ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: GATE22
OFFICIAL TICKETING PARTNER: SOLDOUT TICKETS

Το μακιγιάζ επιμελήθηκε ο Chief Makeup Artist BEAUTY LINE, ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ μαζί µε την ομάδα των εξειδικευμένων makeup artists των καταστημάτων BEAUTY LINE, χρησιμοποιώντας προϊόντα ESTÉE LAUDER.

Τον hairstylist ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΓΚΑ και τα κομμωτήρια GEORGE AND EFFIE HAIR SALON, SAVVIA HAIR STUDIO που επιμελήθηκαν τα μαλλιά με προϊόντα Kérastase.

Ευχαριστούμε επίσης

Τη διεύθυνση και το προσωπικό του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας για τη φιλοξενία.

Το INTERCOLLEGE και την ομάδα καθηγητών και φοιτητών των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών για την ετοιμασία και το σερβίρισμα των εδεσμάτων και τους καθηγητές, φοιτητές και τις φοιτήτριες του προγράμματος Αισθητικής για την πολύτιμη βοήθειά τους στην παραγωγή της εκδήλωσης.

Τη LEXUS CYPRUS για την ασφαλή διακίνηση των φιλοξενουμένων. 

Την εταιρεία PPD GLOBAL για τη διάθεση των προϊόντων τους.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα μόδας answear.com.cy για την παραχώρηση ενδυμάτων και αξεσουάρ από τη συλλογή του γυναικείου brand Answear.LAB που διατίθεται αποκλειστικά μέσω του δικτύου της.

Τη σχεδιάστρια ΕΦΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ που επιμελήθηκε τις εμφανίσεις της Μαρίας Μπακοδήμου, Πέγκυς Ζήνα και Μαρίνας Σπανού με δημιουργίες Εφi Couture.

Τα καταστήματα MORK και MINDY που επιμελήθηκαν τις εμφανίσεις του Θοδωρή Μαραντίνη και χορευτών αντίστοιχα.

Τον hairstylist ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΓΚΑ για την επιμέλεια του hairstyling της Πέγκυ Ζήνα.

Τα κομμωτήρια GEORGE AND EFFIE HAIR SALON και SAVVIA HAIR STUDIO που επιμελήθηκαν τα μαλλιά με προϊόντα Kérastase.

Τη σχολή χορού CHARIS SAVVAS DANCE CENTER για τις υπηρεσίες και την παραχώρηση του χώρου της.

Τα παιδιά από το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λευκωσίας «Γιάγκος Μιχαηλίδης» του Παγκύπριου Γυμνασίου.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close