Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Έρχεται το 1o «Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού»

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Δημοσιεύτηκε στις 04 Οκτωβρίου 2023

Η BPRArts Cultural Management, παρουσιάζει το 1o «Φεστιβάλ Φωτογραφίας Λεμεσού» – «Limassol Photography Festival». Το φεστιβάλ ξεκινά που στις 20 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Νοεμβρίου 2023, υλοποιείται με την οικονομική στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου.


Το Φεστιβάλ, επιθυμεί να εδραιωθεί ως ένα ετήσιο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην παρουσίαση, ανάπτυξη και εξέλιξη της φωτογραφίας ως μίας σημαντικής εικαστικής μορφής έκφρασης και έχει στόχο να προωθήσει την φωτογραφική δημιουργία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ενταγμένο στο σύγχρονο τοπίο της Φωτογραφίας, το Φεστιβάλ σκοπεύει να λειτουργήσει ως όχημα απόδοσης του σύγχρονου κοινωνικού γίγνεσθαι, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις διαφορετικές οπτικές αισθητικές και προσλήψεις των φωτογράφων/δημιουργών οι οποίες προβάλλουν, προτείνουν και ενίοτε εξελίσσουν το φωτογραφικό λεξιλόγιο.

Η θεματική για φέτος είναι «Τόπος ή Τοπίο» - «Place or Landscape». Οι δημιουργοί που συμμετέχουν στην υπαίθρια έκθεση στον Μόλο Λεμεσού, Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου, Νίκολας Κωνσταντίνου, Γιώργος Πανταζής, Mo Khatib και Max Zhitsov, διεισδύουν στην πόλη και μέσα από τις φωτογραφίες τους μεταφέρουν οπτικά την καθημερινότητα αλλά και την τοπική ταυτότητα. Οι εμπειρίες και αισθητικές των δημιουργών, συνομιλούν με το σήμερα της Λεμεσού και αλληλεπιδρούν μαζί της. Μέσα από τα διάφορα σημειολογικά στοιχεία που συνθέτονται μέσα στις φωτογραφίες τους, τίθεται το ερώτημα αν τελικά πρόκειται για τον Τόπο που έγινε Τοπίο ή το Τοπίο που τελικά έγινε Τόπος.

Στην δεύτερη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Greece is Ordinary II: Triptychs» που παρουσιάζεται στο 6Χ6 Center for Photography, οι συμμετέχοντες Έλληνες φωτογράφοι Μαρίλια Φωτοπούλου, Κώστας Καψιάνης και Μαρίνος Τσαγκαράκης, αν και εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και έχουν διαφορετικές στοχεύσεις, σχολιάζουν με σαρκαστική αλλά εξόχως κριτική διάθεση, μέσα από τα τρίπτυχά τους, διάφορες εκφάνσεις του νεοελληνικού πολιτισμού, των υποκειμένων που τον συγκροτούν και των υλικών ιχνών τους. Μία εναλλακτική οπτική ανθρωπολογία του νεοελληνικού πολιτισμού.

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ 2023
20/10 - 12/11/2023
- Υπαίθρια Έκθεση στο παραλιακό μέτωπο του Μόλου Λεμεσού (Caffé Nero) με τίτλο «Τόπος ή Τοπίο» σε επιμέλεια Στέφανου Κουρατζή. Λαμβάνουν μέρος οι 5 σύγχρονοι φωτογράφοι: Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου, Γιώργος Πανταζής, Max Zhitsov, Mo Khatib, και Νικόλας Κωνσταντίνου.

20/10 - 29/10/2023
- Στη δεύτερη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Greece is Ordinary II: Triptychs», που παρουσιάζεται στο 6X6 Center for Photography, συμμετέχουν τρεις Έλληνες φωτογράφοι: ο Κώστας Καψιάνης, ο Μαρίνος Τσαγκαράκης και η Μαρίλια Φωτοπούλου. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες, αν και εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και έχουν διαφορετικές στοχεύσεις, διερευνούν διάφορες εκφάνσεις της νεοελληνικής κοινωνίας, των υποκειμένων που τη συγκροτούν και των υλικών ιχνών τους. Εν τέλει, η παρούσα έκθεση μπορεί να ιδωθεί ως μια εναλλακτική οπτική ανθρωπολογία του νεοελληνικού πολιτισμού.

22 και 29/10/2023
- Φωτογράφιση με φωτογραφική μηχανή μεγάλου φορμάτ του 20ου αιώνα με επιτόπου εκτύπωση στο Μόλο Λεμεσού (Caffé Nero) από το φωτογράφο German Moiseev. Θα παρουσιαστεί και θα περιγραφεί η διαδικασία αναλογικής φωτογραφίας και εκτύπωσης.

21, 22 και 29 Οκτωβρίου
- Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στις πιο πάνω ημερομηνίες, θα οργανωθούν συζητήσεις και παρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες φωτογράφους Αντιγόνη Σολομωνίδου Δρουσιώτου, Max Zhiltsov και Mo Khatib, εργαστήριο φωτογραφίας δρόμου με τον φωτογράφο Στέφανο Κουρατζή αλλά και φωτογράφιση και απευθείας αναλογική εκτύπωση φωτογραφιών μεγάλου φορμά από τον φωτογράφο German Moiseev

Το Φεστιβάλ ανοίγει στις 20 Οκτωβρίου 2023, ώρα 19:00 μ.μ στο 6Χ6 Centre for Photography στα πλαίσια της έναρξης του Limassolartwalks.

Είσοδος ελεύθερη.
Μέγας χορηγός: Υφυπουργείο Πολιτισμού.
Υποστηρικτές: Ελληνική Τράπεζα
UOL (University of Limassol)
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα
www.Liphofe.com
https://limassolartwalks.com/

Ιδρύτρια/Παραγωγή: BPRArts - Catherine Louis Nikita
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Στέφανος Κουρατζής
Επιμελητής έκθεσης “Greece is ordinary II: Triptychs” στο 6x6 Centre for Photography: Κωνσταντίνος Αργιανάς.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close