Things to do με το παιδί , Παιδί

Το Nerd Hub προσκαλεί παιδιά με «ανήσυχο πνεύμα» σε ένα ταξίδι δημιουργικότητας

«Open Days» από 18-22 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσιεύτηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2023

Το Nerd Hub, ένας μοναδικός χώρος εργαστηρίων για παιδιά με ανήσυχο πνεύμα που αναζητούν τη γνώση και την περιπέτεια, διοργανώνει «Ημέρες Γνωριμίας» (Open Days) μεταξύ 18-22 Σεπτεμβρίου 2023. Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μικρούς εξερευνητές που έχουν περιέργεια για τον κόσμο, έχουν πάθος για την τεχνολογία, αγαπούν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως το Minecraft, τις οπτικοακουστικές εφαρμογές ή ακόμα και την αφήγηση ιστοριών και την επιστήμη, να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του μαγευτικού κόσμου του Nerd Hub.

Τα εργαστήρια του Nerd Hub ακολουθούν μια διεπιστημονική προσέγγιση για να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τον ψηφιακό γραμματισμό και τον γραμματισμό στα μέσα ενημέρωσης, την ψηφιακή πολιτότητα, τον βασικό προγραμματισμό και τις δεξιότητες σχεδιασμού ιστοσελίδων.

Συγκεκριμένα, το Εργαστήριο Minecraft Education χρησιμοποιεί την ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα, για να προωθήσει τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και τη μάθηση στο πλαίσιο project και τις βασικές δεξιότητες κωδικοποίησης μέσω του παιχνιδιού. Ακολουθώντας μια πολυτομεακή προσέγγιση, τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες που συνδέονται με τη συγγραφή, τα μαθηματικά, τις κοινωνικές επιστήμες και την επιστήμη, προκειμένου να ολοκληρώσουν καινοτόμα, διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά έργα.

Το Εργαστήριο Hypermedia επιτρέπει στα παιδιά να αναπτύξουν μια σειρά από τεχνολογικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας βίντεο, ήχου και εικόνας, καθώς και του σχεδιασμού ιστοσελίδων. Στο πλαίσιο της προσέγγισής του Nerd Hub, που βασίζεται στην πρακτική εξάσκηση, τα παιδιά εφαρμόζουν αυτές τις γνώσεις και δεξιότητες σε πραγματικές συνθήκες, για να παράξουν ψηφιακά αποτελέσματα. Παράλληλα με την ανάπτυξη αυτών των ψηφιακών δεξιοτήτων, τα παιδιά κατανοούν καλύτερα πώς να είναι υπεύθυνοι ψηφιακοί πολίτες, μαθαίνοντας για τη σημασία της ισορροπημένης χρήσης των ψηφιακών μέσων, της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας, του ψηφιακού αποτυπώματος και της ψηφιακής ταυτότητας, των κινδύνων του κυβερνοεκφοβισμού αλλά και της ανάγκης του ψηφιακού αλφαβητισμού και της επιμόρφωσης για τα ΜΜΕ.

Μέσω του μαγικού περιβάλλοντος στο Εργαστήριο του Harry Potter, οι μαθητές εμβαθύνουν στη λογοτεχνία και σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Εξερευνώντας τον κόσμο του Hogwarts, συμμετέχουν σε δράσεις μεταξύ των οποίων τέχνες και χειροτεχνία, χρήση ψηφιακών πλατφόρμων όπως το Minecraft Education, σε εργαστήρια δημιουργικής γραφής ακόμη και στην κατασκευή βουτυρόμπυρας, του αγαπημένου ροφήματος του Harry Potter!

Για συμμετοχή παιδιών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας «Open Days», θα πρέπει οι γονείς να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής για να δηλώσουν ποιο εργαστήριο θα δοκιμάσει το παιδί τους, βιώνοντας στην πράξη πως μετατρέπουμε τη μάθηση σε διασκέδαση για όλα τα παιδιά! 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των εργαστηρίων και για εγγραφές επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Nerd Hub, www.nerdhub.com.cy ή καλέστε στο 22 572111.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close