Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το εκκλησάκι πάνω στο κύμα, με την εκπληκτική θέα!

Η ομορφιά σ’ ένα εξωκκλήσι στην Πάφο, που έχει καταστεί περιζήτητο για τελετές

Δημοσιεύτηκε στις 06 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα ξωκκλήσι που έχει συντελέσει στο να αποκτήσει έντονη θρησκευτική δραστηριότητα μια ολόκληρη περιοχή, είναι αυτό του Αγίου Νικολάου στην παραλία της Γεροσκήπου.

Ένα λιτό και απέριττο παρεκλήσι, που δεσπόζει στο χώρο που είναι χτισμένο με μία εκπληκτική θέα στη θάλασσα της περιοχής!

Η ανέγερσή του ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγα χρόνια, με πρωτοβουλία της γνωστής δικηγόρου της Πάφου Πόπης Αθηνοδώρου-Μάντη και τη γενναιόδωρη συνδρομή της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και της Μητρόπολης Πάφου.

Η αποδοχή που συναντά ο χώρος αυτός από την κοινωνία της Πάφου δικαιωματικά τον καθιστά ένα από τους σπουδαιότερους θρησκευτικούς χώρους της επαρχίας στις μέρες μας.

Η εκπληκτική θέα που προσφέρει στους επισκέπτες, κυρίως κατά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, αλλά και η μοναδική αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική του, το έχουν μετατρέψει και σε χώρο περιπάτου και ανάπαυσης για εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά.

Η αποδοχή του από τους πιστούς, φαίνεται από τη ζήτηση για την τέλεση γάμων και βαπτίσεων σε αυτόν. Ήδη από της κτίσεως του, στους αρμόδιους της Μητρόπολης Πάφου βρίσκονται σε συνεχή βάση δεκάδες αιτήματα νέων ζευγαριών και άλλων πολιτών για τέλεση γάμων και βαπτίσεων, αφού τόσο η τεχνοτροπία κατασκευής του, που θυμίζει Αιγαίο και ελληνικά νησιά, όσο και η εκπληκτική θέα από το σημείο όπου έχει ανεγερθεί, το καθιστούν μοναδικό σε όλη την Πάφο.

Η ζήτηση έχει αυξηθεί σήμερα ακόμη περισσότερο από την ούτως ή άλλως έντονη ζήτηση που υπήρχε όλα τα χρόνια λειτουργίας του ναού, αφού η αναστολή των τελετών λόγω πανδημίας είχε συντείνει στη μετάθεση δεκάδων μυστηρίων στην Πάφο την προηγούμενη διετία.

Πηγή: Pafos net

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close