Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2023
Τις δικές του προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται έκανε ο Λεωνίδας Λεωνίδου, με βάση τα μηναλλάγια, τρόπο με τον οποίο προέβλεπαν προ δεκαετιών τις κλιματικές συνθήκες, παρατηρώντας τα σημάδια της φύσης όπως ο άνεμος, η υγρασία και οι νεφώσεις.
Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, τα πρωτοβρόχια (όταν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού (70-80%), ή και όλο, επηρεαστεί από βροχές) αναμένονται από τις 14 μέχρι 18 Οκτωβρίου.
Τα πρώτα χιόνια, σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδου, αναμένονται από τις 15 μέχρι 18 Ιανουαρίου, ενώ προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες.
Επίσης, «θεομηνία» αναμένεται τον Μάρτιο από τις 14 του μήνα μέχρι τις 18.
Σε σχετική ανάρτηση αναφέρει ότι «για να πετύχεις ακριβή αποτελέσματα είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Όμως μια απόκλιση λάθους δύο τρεις μέρες πάλι είναι μεγάλη επιτυχία. Έχουμε σταθερές τις είκοσι τέσσερις ώρες όμως οι μέρες είναι τριάντα και τριάντα μια. Κατά μέσο όρο κάθε πενήντα λεπτά όταν υπάρχει ένδειξη αντιστοιχεί με μια ημέρα. Δώδεκα τα μεσάνυχτα μέχρι μια πάρα δέκα είναι η πρώτη του μήνα. Μια πάρα δέκα μέχρι δύο πάρα είκοσι είναι δύο του μήνα κλπ κλπ κλπ. Για δώδεκα μέρες με το νέο και άλλες δώδεκα με το παλιό γίνεται η μελέτη. Κάθε δύο ώρες την νύχτα που όλος ο κόσμος κοιμάται κτυπάει το ξυπνητήρι για μένα και βγαίνω έξω να δω φαινόμενα».
Σε σχέση με τις θεομηνίες, τόνισε ότι «προσευχήθηκα στον Άγιο και στην Παναγία να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές στη ΘΕΟΜΗΝΙΑ που είδα στο μέσο Μαρτίου. Η κληματική αλλαγή ίσως φέρει και σε μας καταστροφές».
Δείτε τον πίνακα:

Σχετικά

7 μαγευτικοί ευρωπαϊκοί προορισμοί ιδανικοί για το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Για οινογευσίες, για clubbing, για τέχνες, για οικογένειες, ό,τι προφίλ και να έχετε, η Ευρώπη έχει σίγουρα κάτι για εσάς

Χιλιάδες τουρίστες κατέκλυσαν τους δρόμους στη Βενετία εν μέσω Καρναβαλιού
Σε λίγους μήνες η Βενετία θα αρχίσει να χρεώνει αντίτιμο στους επισκέπτες της, αξίας έως και 10 ευρώ, για την είσοδό τους στην ιστορική πόλη.

Καρναβάλι και Καθαρά Δευτέρα, στο Mediterranean Beach Hotel
Ατελείωτη διασκέδαση του Λεμεσιανού Καρναβαλιού με την παραδοσιακή γεύση της Καθαράς Δευτέρας

Καρναβάλι Λεμεσού 2025: Πού να παρκάρεις και πού όχι στην πόλη
Οδηγίες για τη στάθμευση οχημάτων κατά την περίοδο του Λεμεσιανού Καρναβαλιού 2025

TripΑdvisor: Δύο κυπριακές στις 25 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης για το 2025
Δες όλη τη λίστα

TripΑdvisor: Η καλύτερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική
Και δεύτερη ελληνική συμμετοχή στο top10

Το ξεχωριστό δείπνο για τα 32 χρόνια Four Seasons Hotel
Μια επέτειος αφιερωμένη στην προσφορά και την αλληλεγγύη



Αναβάλλονται οι καρναβαλίστικες εκδηλώσεις για το ερχόμενο Σάββατο στη Λεμεσό
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Λεμεσιανού Καρναβαλιού που θα διεξάγονταν το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου

Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Πάφο για το Καρναβάλι
Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις και Χώροι Στάθμευσης κατά την Είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου

Η θεματική διαδρομή «Αφροδίτη» στην Ίνεια που έγινε τουριστική ατραξιόν διεθνώς
Απέκτησε ήδη μεγάλο σουξέ διεθνώς