News , Guide

Μηναλλάγια: Πότε αναμένονται πρωτοβρόχια και χιόνια

Αναλυτικά ανά μήνα ο καιρός

Δημοσιεύτηκε στις 04 Σεπτεμβρίου 2023

Τις δικές του προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται έκανε ο Λεωνίδας Λεωνίδου, με βάση τα μηναλλάγια, τρόπο με τον οποίο προέβλεπαν προ δεκαετιών τις κλιματικές συνθήκες, παρατηρώντας τα σημάδια της φύσης όπως ο άνεμος, η υγρασία και οι νεφώσεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψή του, τα πρωτοβρόχια (όταν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού (70-80%), ή και όλο, επηρεαστεί από βροχές) αναμένονται από τις 14 μέχρι 18 Οκτωβρίου.

Τα πρώτα χιόνια, σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδου, αναμένονται από τις 15 μέχρι 18 Ιανουαρίου, ενώ προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες.

Επίσης, «θεομηνία» αναμένεται τον Μάρτιο από τις 14 του μήνα μέχρι τις 18.

Σε σχετική ανάρτηση αναφέρει ότι «για να πετύχεις ακριβή αποτελέσματα είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Όμως μια απόκλιση λάθους δύο τρεις μέρες πάλι είναι μεγάλη επιτυχία. Έχουμε σταθερές τις είκοσι τέσσερις ώρες όμως οι μέρες είναι τριάντα και τριάντα μια. Κατά μέσο όρο κάθε πενήντα λεπτά όταν υπάρχει ένδειξη αντιστοιχεί με μια ημέρα. Δώδεκα τα μεσάνυχτα μέχρι μια πάρα δέκα είναι η πρώτη του μήνα. Μια πάρα δέκα μέχρι δύο πάρα είκοσι είναι δύο του μήνα κλπ κλπ κλπ. Για δώδεκα μέρες με το νέο και άλλες δώδεκα με το παλιό γίνεται η μελέτη. Κάθε δύο ώρες την νύχτα που όλος ο κόσμος κοιμάται κτυπάει το ξυπνητήρι για μένα και βγαίνω έξω να δω φαινόμενα».

Σε σχέση με τις θεομηνίες, τόνισε ότι «προσευχήθηκα στον Άγιο και στην Παναγία να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές στη ΘΕΟΜΗΝΙΑ που είδα στο μέσο Μαρτίου. Η κληματική αλλαγή ίσως φέρει και σε μας καταστροφές».

Δείτε τον πίνακα:

minallagia.jpg

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close