Μουσική , Music News

30 μουσικές σκηνές και 132+ μουσικοί στο μεγαλύτερο street music festival της Κύπρου

Ο πιο ρομαντικός και μελωδικός περίπατος της Κύπρου επιστρέφει

Δημοσιεύτηκε στις 28 Αυγούστου 2023

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε συνηθίσει να μεθάμε με μελωδίες και ξεχωριστά ακούσματα στο πιο ρομαντικό τοπίο της θάλασσας του Πρωταρά υπό το φως της τελευταίας πανσελήνου του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική υπόκρουση των διαφορετικών μουσικών σχημάτων, κι αυτό αναμφίβολα αποτελεί ένα ξεχωριστό θέαμα που κανείς δεν πρέπει να χάσει. Ο «πιο ρομαντικός και μελωδικός περίπατος της Κύπρου» όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν, είναι λοιπόν -και πάλι - γεγονός.

Το φετινό ραντεβού του MoonWalk 2023, έχει ανανεωθεί για την Πέμπτη 31 Αυγούστου, από τις 20:00 μέχρι τις 23:00.

Εναρκτήριο σημείο του μοναδικού αυτού μουσικού περιπάτου θα είναι το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται δίπλα από τη Μαρίνα Παραλιμνίου στην Περνέρα. Το τελευταίο μουσικό συγκρότημα θα βρίσκεται στο «Fig Tree Bay» σε απόσταση 5+ χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής και του παραλιακού πεζόδρομου Περνέρας – Πρωταρά.

Φέτος, ο αριθμός των μουσικών σκηνών που θα πλαισιώσουν το MoonWalk 2023 πρόκειται να σπάσει κάθε ρεκόρ αφού έχει εκτοξευθεί στις 30, ικανοποιώντας όλες τις μουσικές προτιμήσεις και είδη. Ενώ ταυτόχρονα, οι περιπλανητές θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πανσέληνο μέσα από τα τηλεσκόπια του Κυπριακού Οργανισμού Αστρονομίας που θα είναι τοποθετημένα σε συγκεκριμένο σημείο κατά μήκος του πεζόδρομου.

Το MoonWalk 2023 καταφθάνει με μια σπουδαία ιδιαιτερότητα, αφού αφιερώνεται εις μνήμην της σπουδαίας και αείμνηστης «Μαστόρισσας» του Κυπριακού παραδοσιακού τραγουδιού, Κυριακούς Πελαγία. Μετά τη μεγάλη αυτή απώλεια, η Νεολαία Παραλιμνίου θεώρησε χρέος της να τιμήσει την εμβληματική αυτή μορφή, που γαλούχησε σε παλιούς μα και σε νέους την παραδοσιακή μουσική, και τις ρίζες μας. Μέσα από το δικό τους ρυθμό, μα και ύφος, οι καλλιτέχνες της βραδιάς λίγο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος τους θα τιμήσουν τη μνήμη και προσφορά της μέσα από τα τραγούδια της.

Επιπρόσθετα, η Νεολαία Παραλιμνίου διοργανώνει διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο με έπαθλα αξίας €500 ευρώ, ενθαρρύνοντας το κοινό να φωτογραφίσει την ανατολή του φεγγαριού μέσα από τη θάλασσα αλλά και να βιντεογραφήσει τραγούδια της Κυριακούς Πελαγίας σε ρυθμούς Jazz, Rock, Funk και άλλα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ www.moonwalk.com.cy

Κλείνοντας, έχει δημιουργηθεί ο επίσημος χάρτης στον οποίο καταγράφονται οι 30 μουσικές σκηνές και των 132+ μουσικών που θα συμμετάσχουν στο MoonWalk, μπορείτε να τον βρείτε τόσο σε έντυπη μορφή αλλά και σε ηλεκτρονική.

Και για να μην ξεχνιόμαστε… η είσοδος προς το κοινό, διατίθεται εντελώς δωρεάν!

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close