Nightlife & Music

9ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Avantgarde για Νεαρούς Πιανίστες

Οι αιτήσεις συμμετοχής άρχισαν

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2014

Η τελική φάση του "9ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Avantgarde για Νεαρούς Πιανίστες" που διοργανώνουν από κοινού ο Πολιτιστικός Οργανισμός Avantgarde και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου. Ο Διαγωνισμός αυτός που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1998 και απευθύνεται κάθε δύο χρόνια σε νεαρούς πιανίστες κάτω των 17 ετών, θα είναι φέτος αναβαθμισμένος αφού τους συνδιοργανωτές του θεσμού έρχεται να ενισχύσει το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου μέσω της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Συγκεκριμένα, η συμφωνία αυτή έρχεται να επιβραβεύσει ακόμη περαιτέρω την προσπάθεια των νεαρών μας πιανίστων με μία πρόσκληση για συναυλία, ως σολίστ, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου για ένα εκ των φιναλίστ του διαγωνισμού. Το Α’ Βραβείο του διαγωνισμού, παραμένει ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην Ευρώπη για το νικητή και το συνοδό του, ώστε ο νεαρός μας πιανίστας να επωφεληθεί από μία σειρά μαθημάτων που θα διοργανωθούν ειδικά γι’ αυτόν από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Avantgarde σε συνεργασία με κορυφαίους καθηγητές ή/και σολίστ πιάνου.

Γι' αυτό δήλωσε συμμετοχή τώρα! Οι συμμετοχές πρέπει να φτάσουν στα γραφεία του Οργανισμού Avantgarde μέχρι τη Δευτέρα 5 Μαΐου. Οι νεαροί πιανίστες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα διαγωνιστούν την Πέμπτη 15 Μαΐου για να εξασφαλίσουν μία εκ των 6 θέσεων που οδηγούν στην τελική φάση. Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 16 Μαΐου, οι έξι φιναλίστ θα διαγωνιστούν διεκδικώντας την πρώτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη αλλά και ένα εκ των υπολοίπων βραβείων που προσφέρει η συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας κας Άντρης Αναστασιάδη και η τελική του φάση θα μεταδοθεί από την Τηλεόραση του ΡΙΚ.

Για πληροφορίες, όρους και αιτήσεις συμμετοχής, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Avantgarde στα τηλέφωνα 22356066 ή/και 99620414. Το Διαγωνισμό στηρίζουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, η Ελληνική Τράπεζα και η Kyriakides Piano Gallery.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close