Εκδρομές να πας , Guide

Μια σχεδόν άγνωστη παραδεισένια παραλία... για βουτιές και χαλάρωση

Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού, που ακόμη παραμένει σχεδόν άγνωστη για το ευρύ κοινό

Δημοσιεύτηκε στις 08 Αυγούστου 2023

Οι εκδρομές είναι ιδανικές κάθε εποχή του χρόνου, το καλοκαίρι ωστόσο έχουν την τιμητική τους. Όχι άδικα, αφού οι υψηλές θερμοκρασίες «επιβάλλουν» απόδραση προς τα παράλια.

Αν, ωστόσο, θέλεις να ξεφύγεις από την πολυκοσμία, σε ένα μέρος που θα γαληνέψει την ψυχή σου, ο δρόμος σε πάει προς την επαρχία Πάφου. Αμέσως μετά τα Κούκλια, ο δρόμος σε οδηγεί στα Μανδριά. Εκεί πέρα από το εκκλησάκι της Αγίας Βρυαίνης, ένα μικρό, κατάλευκο εξωκκλήσι, με ξύλινη πέργκολα και μικρή αυλή γεμάτη λουλούδια, που «επιβλέπει» το απέραντο γαλάζιο, απλώνεται μπροστά σου το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Σε περίπτωση λοιπόν που η ζέστη είναι αφόρητη και ψάχνεις μια όαση δροσιάς, δεν έχεις παρά να κινηθείς προς παραλία, στα Μανδριά θα συναντήσεις μια ιστορική παραλία.

Το ακρωτήρι Ζέφυρος είναι γνωστό από την αρχαιότητα ως η νοτιότερη ακτή του νησιού, που επηρέαζε ο δυτικός άνεμος «Πουνέντες», γνωστός στην Ελληνική Μυθολογία και ως «Ζέφυρος». Από την αρχαιότητα, τα πλοία έκαναν σταθμό εκεί για να επισκεφθούν οι επιβάτες το Ιερό της Αφροδίτης. Πλέον, η απομονωμένη παραλία είναι, σε μικρή της έκταση, οργανωμένη και διατίθεται για λουομένους.

Η παραλία Μανδριών έχει μήκος 1050 μέτρα και μεγαλύτερο πλάτος 40. Αποτελείται από μικρά βότσαλα και ψιλόκοκκη γκρίζα άμμο. Το κοινοτικό συμβούλιο του χωριού, έχει επιλέξει ένα τμήμα της παραλίας και την έχει διαμορφώσει σε παραλία λουομένων, τοποθετώντας σε αυτή και ναυαγοσωστική μονάδα....

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close