Πάμε Ταξίδι , Guide

Το πλοίο θα σαλπάρει: Φεύγει το πλοίο που θα συνδέει Λάρνακα-Πειραιά

16 προγραμματισμένες διαδρομές από και προς Λάρνακα

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλίου 2023

Με 4.300 κρατήσεις, που αγγίζουν τα όρια πληρότητας, αρχίζει το Σάββατο, 29 Ιουλίου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λάρνακας – Πειραιά.

Η εταιρεία Kition Ocean Port, μαζί με την εταιρεία Scandro Holdings, παρέθεσαν κοκτέιλ πάρτι το βράδυ της Τετάρτης 26/07/23, στο Λιμάνι Λάρνακας, στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής και του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου, του Υπ. Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη, της Υφ. Ναυτιλίας Μαρίνας Χατζημανώλη, του Υφ. Τουρισμού Κώστα Κουμή, Δημάρχων της επαρχίας Λάρνακας και άλλων τοπικών παραγόντων.

Η υφυπουργός Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη εξήρε την ομαδική δουλειά που διεξήχθη για την επιτυχία της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης, και τις πολλές δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεραστούν. «Αυτό πραγματοποιήθηκε με πολλαπλές συσκέψεις, συζητήσεις και σενάρια για την επιτυχία των δρομολογίων από τη Λάρνακα, μια νέα διαδρομή η οποία εντάχθηκε φέτος και με καλή θέληση όπως είπε, επιτεύχθηκε ο στόχος.»

Η εταιρεία Scandro σημείωσε η Υφυπουργός, «έχει αναβαθμίσει το πλοίο και ευελπιστούμε ότι με την λήξη του συμβολαίου το οποίο είναι 3 + 3 χρόνια θα καταφέρουμε η θαλάσσια επιβατική σύνδεση να είναι βιώσιμη, γιατί ο κόσμος το αγάπησε».

Ο Πάνος Αλεξάνδρου ιδρυτής της Kition Ocean Holdings Ltd, ανέφερε πως «το Σάββατο 29 Ιουλίου πραγματοποιείται η πρώτη αναχώρηση του πλοίου Daleela από το Λιμάνι της Λάρνακας, μετά από πολλές πιέσεις και εμπόδια που ήθελαν τη διαδρομή Λάρνακα - Πειραιάς να είναι ασύμφορη. Στόχος είπε, είναι να μην υστερεί σε τίποτα η Λάρνακα από άλλες πόλεις, ούτε και το Λιμάνι της Λάρνακας από άλλα λιμάνια. Οι κρατήσεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανέφερε, αγγίζουν την πληρότητα. Ένδειξη της ζήτησης, οικογενειών, φοιτητών αλλά και οργανωμένων συνόλων να ταξιδέψουν με το πλοίο, να πάρουν τα κατοικίδια τους αλλά και τα οχήματα τους από και προς τον Πειραιά».

Σύμφωνα με τον κύριο Αλεξάνδρου, «στις 16 προγραμματισμένες διαδρομές από και προς Λάρνακα, έγιναν μέχρι στιγμής 4.300 κρατήσεις και αναμένεται η μεταφορά 100 κατοικίδιων και πέραν των 1.700 οχημάτων. Η συνολική χωρητικότητα του πλοίου για τα 16 δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν φέτος ανέρχεται στις 4.600 άτομα και αναμένεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση των κρατήσεων θα υπάρχει μέγιστη πληρότητα σε όλα τα δρομολόγια».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας, υπέδειξε ότι, πλέον η Λάρνακα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από οποιαδήποτε άλλη πόλη όχι μόνο στην Κύπρο. Είναι μια πόλη είπε στην οποία οι κάτοικοι της νιώθουν περήφανοι, θα έχουν μια ποιοτική ζωή αλλά και οι επενδύσεις, τα μεγάλα έργα της Λάρνακας θα είναι πλέον στην καθημερινότητα.

Ενα μεγάλο μέρος της μελλοντικής Λάρνακας διαδραματίζει και έχει ρόλο η νέα ανάπτυξη στο Λιμάνι Μαρίνα.

«Η επένδυση της Kition Ocean Holdings Ltd είναι μια επένδυση την οποία αναμένουμε και περιμένουμε για πάρα πολλά χρόνια ως Λαρνακείς και είμαστε σίγουροι ότι θα έχει ένα καθοριστικό ρόλο για το μέλλον της πόλης μας. Έτσι μια πολύ καλή αρχή είναι ακριβώς η έναρξη της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης της Λάρνακας με τον Πειραιά» ανέφερε ο κύριος Βύρας, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίζει να στηρίζει τέτοιες αναπτύξεις και πρωτοβουλίες.

Ο Κωνσταντίνος Μιχαήλ εκ μέρους της Scandro Holdings πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου “Daleela”, το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακας-Πειραιά, αναφέρθηκε στην υλοποίηση του επιχειρηματικού τους σχεδιασμού, με στόχο όπως είπε, να ενισχυθεί ο ρόλος της εταιρείας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες διεθνείς απαιτήσεις του κλάδου. Διαβεβαίωσε για την δέσμευση της εταιρείας για αναβαθμισμένες υπηρεσίες στην Κυπριακή ακτοπλοΐα.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρόν τους πολιτικά πρόσωπα, οι αρχές της πόλης, φορείς του τουρισμού, όλοι όσοι συμμετέχουν στην Ακτοπλοϊκή σύνδεση, εκπρόσωποι εταιρειών μεταφορών, παράγοντες της Λάρνακας και δημοσιογράφοι, οι οποίοι απόλαυσαν μουσική από βιολί, πυροτεχνήματα και δροσιστικά κοκτέιλ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close