Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2023
Στο top 15 των ευρωπαϊκών παραλιών ψηφίστηκε η Συκιά στη Μήλο (11η θέση), σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations που παρουσίασε τις κορυφαίες παραλίες για το 2023, από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία και την Ελλάδα.
Από άγριας ομορφιάς, «κρυφούς» κολπίσκους μέχρι δημοφιλείς χρυσαφένιες αμμουδιές και από παραλίες για ρομαντικές αποδράσεις, οικογενειακές εξορμήσεις ή μοναχικούς ταξιδιώτες, οι επιλογές του European Best Destinations έχουν κάτι για όλους. Η Μήλος, μέσω της Συκιάς, ήταν μαζί με το Κριαρίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής (12η θέση) οι μόνες ελληνικές διακρίσεις που ψηφίστηκαν από χιλιάδες ταξιδιώτες.
Ωστόσο, ακόμα και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εκθειάζουν τις παραλίες της Μήλου, όπως το TravelDudes που σε άρθρο του αναφέρεται εκτενώς στις παραλίες Σαρακίνικο, Παπαφράγκας, Κλέφτικο, Τσιγκράδο, Φυροπόταμος, Φυριπλάκα, Αλογόμαντρα και Λαγκάδα καθώς και στα ψαροχώρια του νησιού (Πλάκα,Κλιμα,Μανδράκια,Αγιος Κωνσταντίνος,Αδάμαντας).
Το συγκεκριμένο Μέσο (https://traveldudes.com/fishing-villages-beaches-in-milos/#) από το 2004 παρέχει συμβουλές και εμπειρίες ταξιδιωτών βασιζόμενες στις προσωπικές τους εμπερίες.
Παράλληλα, η ισπανική έκδοση του National Geographic τοποθετεί το Σαρακινικό της Μήλου στις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη (https://viajes.nationalgeographic.com.es/a/mejores-playas-europa_12973).
Σχετικά
Έντονη καιρική μεταβολή απόψε - Ποιες περιοχές θα πληγούν έντονα (video)
Κίτρινη προειδοποίηση 20 ωρών – Έρχονται καταιγίδες και άνεμοι 8 μποφόρ
Νωρίτερα φέτος η αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Πλησιάζει η αλλαγή της ώρας που θα σημάνει την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Ποια Κυριακή θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Μια ελληνική γειτονιά στις πιο κουλ του κόσμου για το 2026
Τις πιο κουλ γειτονιές του κόσμου για το 2026 ανακοίνωσε το Time Out. Ποια ελληνική γειτονιά κατέκτησε την 3η θέση
Η πόλη που μυρίζει Χριστούγεννα από τον Σεπτέμβριο
Στην Εστέπα της Ισπανίας 18 εργαστήρια ετοιμάζουν περίπου 20.000 τόνους γλυκισμάτων μέχρι τον Δεκέμβριο και αποφέρουν έσοδα 80 εκατ. ευρώ
Άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Βαρομετρικό χαμηλό «χτυπάει» αύριο την Κύπρο – Έρχονται τα πρωτοβρόχια
Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
«Back to Travel» της Cyprus Airways – Πτήσεις με επιστροφή από €80 (μόνο για 2 μέρες)
Στην προσφορά περιλαμβάνονται και οι νέες, όλο τον χρόνο, συνδέσεις της Cyprus Airways με Ρώμη, από τις 11 Δεκεμβρίου, και Μόναχο, από τις 17 Δεκεμβρίου.
Simba Animal Aid: Ένας Σεπτέμβριος γεμάτος δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας
Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Η παράδοση του Bring Your Child to Work της Pafilia στο Minthis
To Minthis μετατράπηκε σε έναν χώρο εξερεύνησης για μερικούς πολύ ξεχωριστούς επισκέπτες
Γνωστό κτήμα της Λευκωσίας αποκτά νέα εντυπωσιακή αίθουσα για γάμους
Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κτήμα Κουσιουμή!