Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Ένας γαστρονομικός θησαυρός "κρυμμένος" στο χωριό, που ξεκίνησε δυνατά

Ανακαλύψαμε ένα κρυμμένο ταβερνάκι στο χωριό που θα σε ενθουσιάσει

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2023

Όταν ο Xαράλαμπος, και οι συνεργάτες του σε διάφορα πρότζεκτ, οι οποίοι έχουν αναλάβει την επιμέλεια τόσο του χώρου όσο και του μενού της νέας άφιξης, βρήκαν τον χώρο στο Αυγόρου, φλέρταραν για λίγο με την ιδέα ενός εστιατορίου. Αλλά θες η αγάπη τους για τα τοπικά προϊόντα, θες η παράδοση της περιοχής στις αυθεντικές συνταγές, θες οι γαστρονομικές τους γνώσεις, δεν πήρε πολύ να στρίψουν το τιμόνι. Και εγένετο Ψωμί κι Ελιά. Ένα πραγματικά προσεγμένο ταβερνάκι με τραπέζια μοιρασμένα στην ατμοσφαιρική τους σάλα, που έχει κάτι από Κύπρο και κάτι από Ελλάδα, κάτι από παλιό και κάτι από σύγχρονο.

DSC00192-Edit.jpg

Τη νέα παραδοσιακή ταβέρνα του νησιού θα τη βρεις στην καρδιά του χωριού Αυγόρου, σε ένα χώρο που άλλοτε φιλοξενούσε ένα σουβλατζίδικο παλιάς κοπής. Όσο για το μενού της, αυτό συνδυάζει την κυπριακή κουζίνα με την ελληνική. Η δε φιλοσοφία τους είναι βασισμένη στο να χρησιμοποιούνται μόνο φρέσκα τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας. Αυτό σημαίνει πως το μενού διαμορφώνεται ανάλογα με την εποχικότητα. Πολλά από τα πιάτα βασίζονται σε παραδοσιακές κυπριακές συνταγές, που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά, ενώ τα πιάτα που έχουν χαρακτηριστικά ελληνικά, είναι επίσης αυθεντικά και νόστιμα.

DSC08755.jpg
Παστιτσάδα από την Κέρκυρα κατευθείαν στο Αυγόρου

Για παράδειγμα... η Καλαμάτα και η Μάνη, έχουν μεγάλη και μακριά παράδοση στις δίπλες. Τώρα έχει και το Αυγόρου. Το πιο εμβληματικό πιάτο της Κέρκυρας είναι αναμφίβολα η παστιτσάδα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε Κερκυραία νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή για παστιτσάδα, αλλά και ευρύτερα όλα τα νοικοκυριά. Πλέον παστιτσάδα θα δοκιμάσεις και στο Αυγόρου υπογεγραμμένη μάλιστα από τον σεφ και άκρως απολαυστική!

DSC08766.jpg
Οι κολοκυθοκεφτέδες που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε

Πρωταγωνιστής ωστόσο του μενού είναι ο πλούσιος κυπριακός μεζές, για τον οποίο μάλιστα καταφθάνουν, όπως μας ανέφεραν "Έχουμε γίνει γνωστοί, αν και σε σύντομο χρονικό διάστημα, για τον πλούσιο μεζέ μας και οι πελάτες μας είναι κυριολεκτικά από όλη την Κύπρο, κάτι το οποίο μας εξέπληξε ευχάριστα αλλά και μας δίνει κίνητρο να συνεχίζουμε να προσφέρουμε ό,τι πιο ποιοτικό μπορούμε. Το μενού μας ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα". 

DSC00265.jpg

Δοκίμασε σιεφταλιές, καραόλους, σπετσοφάι, παραδοσιακό και νοστιμότατο, χαλούμι, υπογεγραμμένο από τον σεφ, με κρούστα, σουσάμι άσπρο-μαύρο και γνήσιο μέλι, εκλεκτά κρεατικά, πατάτες φρέσκες Αφκορίτικες, κολοκυθοκεφτέδες βασισμένους σε παραδοσιακή συνταγή, με πρωτότυπη όμως εκτέλεση που τους χαρίζει μοναδική νοστιμιά. Θέλεις κι άλλα; Τότε έφυγες κατευθείαν για Αυγόρου!

DSC08773.jpg

Σημείωσε ακόμα ότι τα παραδοσιακά ακούσματα εμπλουτίζουν το ηχόχρωμα της ταβέρνας ενώ η πλούσια γκάμα ποτών (με μεγάλους σταρ την παγωμένη μπίρα και το ούζο) είναι η καλύτερη συντροφιά για το φαγητό σου.

(96 099609) Δημοκρατίας 7, Αυγόρου, ελ. επ. Αμμοχώστου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close