1-21 July 2023
Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Η πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίνας Ολυμπίου, στο ξενοδοχείο Almyra

Ατομική έκθεση της Μαρίνας Ολυμπίου «An Everlasting Love» στο ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2023

Με στόχο την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου, το ξενοδοχείο Almyra σε συνεργασία με την γκαλερί RIANA RAOUNA, φιλοξενεί την ατομική έκθεση της Μαρίνας Ολυμπίου «An Everlasting Love», από 1 – 21 Ιουλίου 2023. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της διεθνώς καταξιωμένης καλλιτέχνιδας που πραγματοποιείται στην Πάφο, με 35 ζωγραφικά έργα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο 2018-2023.

Μέσα από ρευστές και διαισθητικές χειρονομίες, η Ολυμπίου υπερβαίνει την αναπαράσταση, ενώ χρησιμοποιώντας φυσικά ορυκτά χρώματα που η ίδια συλλέγει από τη γη, διερευνά τις έννοιες της ομορφιάς, της αγάπης και της αυτογνωσίας. Όπως εξηγεί η καλλιτέχνης: «Στην εποχή που ζούμε, όπου ο καθένας είναι σίγουρος για τη δική του αλήθεια και προσπαθεί να την επιβάλει στους άλλους, το έργο τέχνης αντιπροσωπεύει την απόρριψη του απόλυτου. Είναι η αποθέωση της αναζήτησης και της αναγέννησης. Το έργο μου «An Everlasting Love» είναι αφιερωμένο στην αναζήτηση της Ομορφιάς και της Αγάπης, της Κατανόησης, της Ενσυναίσθησης και της Εναλλακτικής άποψης του εαυτού μας. Σε αντίθεση με το κλίμα των καιρών, η έκθεση δημιουργεί μια αίσθηση αθωότητας, μια αισιοδοξία. Η δημιουργία αυτής της όασης είναι ο στόχος μου».

Η Ριάνα Ραουνά, ιδρύτρια της γκαλερί RIANA RAOUNA και εξειδικευμένη στον τομέα της σύγχρονης τέχνης, δήλωσε σχετικά με την έκθεση: «Η Μαρίνα Ολυμπίου δημιουργεί νέες πραγματικότητες στον καμβά, όπου η ανάγκη για εξερεύνηση και το συναίσθημα είναι οι κατευθυντήριες της δυνάμεις. Μέσα από τους πίνακές της, αισθανόμαστε μια ζωηρή ενέργεια που μας ανυψώνει συναισθηματικά και ψυχικά. Είναι μεγάλη μας τιμή που πραγματοποιούμε την έκθεση μιας τόσο σημαντικής καλλιτέχνιδας όπως η Μαρίνα Ολυμπίου για πρώτη φορά στην Πάφο».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22 462888, info@rianaraouna.com ή www.rianaraouna.com.

  • Εγκαίνια: Σάββατο, 1 Ιουλίου, 7-10 μμ.
  • Διάρκεια έκθεσης: 1-21 Ιουλίου 2023
  • Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, 3-7 μμ, Τρίτη – Κυριακή: 10 πμ – 2 μμ & 3 – 7 μμ

Διεύθυνση: Ξενοδοχείο Almyra, Λεωφόρος Ποσειδώνος 12, 8042 Πάφος.

Σχετικά με την Μαρίνα Ολυμπίου: Γεννήθηκε το 1968 και σπούδασε στο Παρίσι, όπου αποφοίτησε από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών των Παρισίων, École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris µε δίπλωµα στη Γλυπτική - Πολυµέσα (µε τα συγχαρητήρια της Επιτροπής). Το 1994 έλαβε επιχορήγηση για έρευνα και εργάστηκε στο Institut des Hautes Études en Arts Plastiques στο Παρίσι. Το 1995 έλαβε το βραβείο FIACRE για έρευνα στις εικαστικές τέχνες του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισµού. Το 1996 εργάστηκε στο International Studio & Curator Program στη Νέα Υόρκη, το οποίο χρηµατοδοτήθηκε από την Association Française d’Action Artistique (Α.F.A.A.) του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Έργα Τέχνης της Μαρίνας Ολυµπίου ανήκουν στις ακόλουθες συλλογές: Συλλογή Δάκη Ιωάννου-Αθήνα, Συλλογή Δασκαλόπουλου-Λος Άντζελες, Pierre Nouvion-Μονακό και Marzio Carver-Μονακό, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού-Κύπρος, Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα Κύπρου, Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Δήµος Λάρνακας, Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου.

Η Μαρίνα Ολυµπίου είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, µεταξύ των οποίων είναι: “L 'Art est Justice”, έκδοση Centre Georges Pompidou και Εditions DESTE Foundation for Contemporary Art, “Europa a Story of Art”, Εditions DESTE Foundation for Contemporary Art και Ίδρυµα J.F. Costopoulos, και “Το µανιφέστο µιας γυναίκας στον κόσµο”, έκδοση Πανεπιστήµιο Κύπρου.

Σχετικά με την γκαλερί RIANA RAOUNA: Ιδρύθηκε από τη Ριάνα Ραουνά, εξειδικευμένη στη Σύγχρονης Τέχνης και κάτοχο τίτλου στο MA Contemporary Art με άριστα από το Sotheby’s Institute of Art, Λονδίνου. Η γκαλερί επικεντρώνεται στην ανάδειξη καλλιτεχνών σύγχρονης τέχνης οι οποίοι συγκαταλέγονται στα πλεον υποσχόμενα ονόματα διεθνώς. Η γκαλερί λειτουργεί διαδικατυκά στο www.rianaraouna.com, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί εκθέσεις σε φυσικούς χώρους με στόχο να προσφέρει πρόσβαση σε έργα υψηλής αισθητικής αξίας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close