News , Guide

Απόψε θα είναι η πιο κρύα νύχτα του χειμώνα

– 0 βαθμοί στο εσωτερικό, -7 στα ορεινά

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021

Στην «κατάψυξη» το βράδυ η Κύπρος. 
 
Όπως όλα δείχνουν, το αποψινό βράδυ θα είναι το πιο κρύο του χειμώνα, με το θερμόμετρο μάλιστα να δείχνει -7 στις ορεινές περιοχές. 
 
Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, Κλεάνθης Νικολαΐδης, η αποψινή νύχτα θα είναι η πιο κρύα με το θερμόμετρο στο εσωτερικό να δείχνει 0 βαθμούς, 3 στα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και -7 στα ψηλότερα ορεινά. 
 
Μάλιστα, όπως ανέφερε, θα δημιουργηθεί παγετός σε όλες τις περιοχές εκτός από τα παράλια. 
 
Η Μήδεια που έφτασε και στην Κύπρο, έντυσε στα λευκά ορεινές και ημιορεινές περιοχές ενώ έβαλε στο «ψυγείο» ολόκληρο το νησί. 
 
Όπως σημείωσε ο κ. Νικολαίδης, χιονόνερο και χιόνι αναμένεται να πέσει σε ορεινά και ημιορεινά απόψε αλλά και αύριο. 
 
Όσον αφορά το σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα νέο σύστημα φαίνεται ότι θα επηρεάσει την Κύπρο. 
 
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού: 
Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές καθώς και ενδεχόμενο ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά και ημιορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά στα ανατολικά και βόρεια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά παράλια μέχρι κυματώδης.
 
Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή, κυρίως στα βόρεια. Στα ορεινά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και παροδικά τοπικά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη εκτός από τα δυτικά που θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους μηδέν βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα ανατολικά και νότια παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 7 στα ψηλότερα ορεινά.
 
Αύριο περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά που ενδέχεται να δώσει μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως, βροχές καθώς και ενδεχόμενο ελαφράς χιονόπτωσης στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αρχικά τοπικά στα δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη εκτός από αρχικά στα δυτικά παράλια, όπου τοπικά θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.

*Κεντρική φωτογραφία: Οδού - Ορεινή Λάρνακα

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close