Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Το Σπίτι της Συνεργασίας τιμάται με το Europa Nostra για το 2014

Το Σπίτι της Συνεργασίας διακρίθηκε με το βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra 2014, στην κατηγορία "Συντήρησης"

Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2014

Το Σπίτι της Συνεργασίας, είναι ένα εκπαιδευτικό κέντρο. Βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία έναντι του ξενοδοχείου Λήδρα Πάλλας και είναι αποτέλεσμα ενός έργου το οποίο υλοποιήθηκε τα έτη 2009-2011 από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό "Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας" με την ευγενή προσφορά διαφόρων διεθνών χορηγών. Στα βραβεία της πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra 2014, επελέγησαν συνολικά 27 επιτυχόντες μεταξύ 160 προτεινόμενων έργων από 30 χώρες, τα οποία τιμώνται για επιτεύγματα σε τέσσερις τομείς: συντήρηση, έρευνα, ειδικές υπηρεσίες και εκπαίδευση, κατάρτιση και ευαισθητοποίηση. Και το Σπίτι της Συνεργασίας αποτελεί το μοναδικό έργο που βραβεύεται από την Κύπρο.

Σήμερα, αποστολή για το Σπίτι της Συνεργασίας είναι η εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης, η προώθηση της έρευνας και του διαλόγου, και, όπως δηλώνουν οι διαχειριστές τους “η ενδυνάμωσή μας ως κριτικά σκεπτόμενοι πολίτες της Κύπρου, της Ευρώπης και του κόσμου”. Παρέχοντας πρόσβαση και στις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής παρέχει ένα κοινό χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους. Με τον τρόπο αυτό συμβολίζει τη φιλοσοφία των κυπριακών κοινοτήτων να εργάζονται μαζί σε συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα – ιδεώδη τα οποία φυσικά ασπάζεται η Europa Nostra.  “Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής αισθάνθηκαν ότι το Σπίτι της Συνεργασίας ήταν κάτι για το οποίο κάποιος μπορεί να είναι πραγματικά περήφανος. Μια ουσιαστική συνεισφορά στην αναζωογόνηση της ελεγχόμενης από τα Ηνωμένα Έθνη Νεκρής Ζώνης στη Λευκωσία όπως και στην ευρύτερη διαδικασία ειρήνευσης. Περαιτέρω αντιπροσωπεύει ένα τυπικό παράδειγμα της αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’50 στην Κύπρο, η οποία, προς το παρόν,  έχει λίγους υποστηρικτές, όμως είναι μια αρχιτεκτονική την οποία έχουμε  ξεκινήσει και πάλι να βλέπουμε ως μια γενναία και ιδιαίτερη δήλωση για τον χαρακτήρα της περιόδου της".

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close