Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαΐου 2023
Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός με τη θερμοκρασία να ανέρχεται γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα νότια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Στην ατμόσφαιρα, κατά διαστήματα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο, υποχωρεί σταδιακά από απόψε.
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα, κατά διαστήματα θα αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο, υποχωρεί σταδιακά από απόψε.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά το απόγευμα, θα παρατηρούνται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Παροδικά, στα νοτιοδυτικά παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, ωστόσο σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα νότια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις και στα βόρεια παράλια νοτιοδυτικοί, αρχικά μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά όμως, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στο δυτικό μισό του νησιού, όπου και δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη, ελαφρά βροχή. Το πεδίο των ανέμων θα είναι ενισχυμένο, ιδιαίτερα στις παράλιες περιοχές.
Την Παρασκευή αρχικά αναμένονται μεμονωμένες, ελαφρές κυρίως βροχές στα δυτικά, ενώ αργότερα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη, σύντομη καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχή του εσωτερικού. Το Σάββατο αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και εκδήλωση μεμονωμένης καταιγίδας, κατά τις μεσημβρινές ώρες και μετά, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχή του εσωτερικού.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Πέμπτη, μη αξιόλογη μεταβολή την Παρασκευή και μικρή άνοδο το Σάββατο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.
Σχετικά
H Ryanair ανακοίνωσε εκπτώσεις σε 18 προορισμούς (για 2 μέρες)
Πτήσεις με τιμές που ξεκινούν από €15.29
Ξανά στους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Κλείνει το εντυπωσιακό ξυλογέφυρο της Τρόζενας
Η εντυπωσιακή σιδερένια γέφυρα, με το ξύλινο οδόστρωμα, που συνδέει τα χωριά Γεροβάσα και Τρόζενα
Πότε αλλάζει η ώρα από θερινή σε χειμερινή
Η κατάργηση της αλλαγής της ώρας που πήγε… περίπατο
Όταν οι Βρετανοί σφράγισαν τα «Παγωτά Ηράκλη» στην οδό Λήδρας
Μια ιστορική φωτογραφία από τη Λευκωσία του Αγώνα της ΕΟΚΑ και η ιστορία του παπαγάλου που, όπως λέγεται, φώναζε «ΕΟΚΑ, ΕΟΚΑ» κάθε φορά που περνούσαν Άγγλοι στρατιώτες
Αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψεις φέτος τον Σεπτέμβρη
Ήρεμα και όμορφα city breaks εντός κι εκτός Ευρώπης
Ο Victor Espínola φέρνει στην Κύπρο τη μαγεία της άρπας
Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία σε AMARA, Elysium και Mediterranean
Η πρώτη ανατολή της Ευρώπης στη Ριβιέρα του Πρωταρά (εικόνες)
Το event του Δήμου Παραλιμνίου-Δερύνειας που συνδύασε τη μοναδική εικόνα της ανατολής του ήλιου με μουσική και δωρεάν πρόγραμμα πιλάτες
Είδαμε την ισπανική σειρά του Netflix "Death INC", ξεκαρδιστήκαμε με τον θάνατο και σκεφτήκαμε τη ζωή
Είδαμε και τους τέσσερις κύκλους της ισπανικής μαύρης κωμωδίας του Netflix και παραδοθήκαμε στον παράξενο κόσμο της Funeraria Torregrosa, εκεί όπου ο θάνατος απογυμνώνει τους ανθρώπους, οι μικρότητες περισσεύουν και η ζωή αποκτά ξανά την πραγματική της αξία
Αυτοί είναι οι πιο οικονομικοί «off season» προορισμοί
Η επιλογής της «ενδιάμεσης περιόδου» αποτελεί από καιρό μια συμβουλή για τις διακοπές, αλλά οι τιμές έχουν αρχίσει να αυξάνονται σταδιακά από τότε που άρχισε να γίνεται τάση
Mία κυπριακή πόλη ανάμεσα στους 10 καλύτερους προορισμούς για διακοπές το φθινόπωρο
Ξεπερνώντας πολλά δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στη μεσόγειο, κατάφερε ν’ αναδειχθεί ως ο τρίτος καλύτερος προορισμός στη νότια Ευρώπη για φθινοπωρινές διακοπές