Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2023
Ο Αγρός είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της ορεινής Κύπρου και αγαπημένος προορισμός για αποδράσεις ολόχρονα. Το καλοκαίρι όμως έχει άλλη χάρη.
Η Γιορτή Τριανταφύλλου επιστρέφει για ακόμα μια χρονιά. Για δύο σαββατοκύριακα και συγκεκριμένα στις 13 & 14 Μαΐου και στις 20 & 21 Μαΐου, ο Αγρός θα έχει και πάλι την τιμητική του!
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν μια υπέροχη έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, αλλά και να διασκεδάσουν με ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς. Για τους μικρούς μας φίλους θα διεξαχθεί διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα τα Ρόδα του Αγρού, ενώ θα υπάρχουν διάφορες εκπλήξεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη γιορτή ο Αγρός μοιάζει σαν ιδανικός προορισμός για εκδρομή αυτό το σαββατοκύριακο αλλά και το επόμενο.
Πιο κάτω, μαζέψαμε 5 λόγους για να επισκεφτείς το κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς που σίγουρα θα γεμίσουν ευχάριστα τη μέρα σου αλλά και όλα τα εστιατόρια όπου μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα για νόστιμο φαγητό.
Κατ’ αρχάς, μιας και το τριαντάφυλλο έχει την τιμητική του, δεν μπορείς να μην επισκεφτείς το Εργοστάσιο Τριανταφύλλων Χριστάκης Τσολάκης. Εκεί θα ανακαλύψεις την ενδιαφέρουσα ιστορία του εργοστασίου και θα δοκιμάσεις γεύσεις από λικέρ και κρασί μέχρι πεντανόστιμες σοκολάτες και θα γνωρίσεις τα αιθέρια έλαια και τα βιολογικά καλλυντικά. Παράγονται όλα με βασικό συστατικό το τριαντάφυλλο.

Στη συνέχεια, πας από Τα Σπιτικά της Νίκης. Εκεί έχεις ό,τι γλυκό του κουταλιού φανταστείς, φρεσκοφτιαγμένο και έτοιμο να το απολαύσεις, από τα πιο κλασικά και αγαπημένα (καρυδάκι, κιτρόμηλο κτλ) μέχρι τα πιο πρωτότυπα και νόστιμα (καρότο, κεράσι, μήλο, ελιά κ.ά.). Θα βρεις, επίσης, διάφορες μαρμελάδες και γλυκά χωρίς ζάχαρη αλλά και διάφορες άλλες κυπριακές λιχουδιές για να απολαύσεις είτε στην όμορφη βεράντα ή να πάρεις μαζί σου.
Αν αγαπάς τη φύση και την άθληση, μπορείς να κάνεις να βγεις έξω από το κέντρο, για περπάτημα στη φύση, ακολουθώντας ένα από τα τρία μονοπάτια. Στο μονοπάτι Αγρός - Μαδαρή θα περπατήσεις 3 χιλιόμετρα για περίπου 3 ώρες, στο «Λαγουδερά – Αγρός» για 6 χιλιόμετρα και 2μιση ώρες και στο «Αγρός - Κάτω Μύλος» για 6 χιλιόμετρα και 2 ώρες.

Η περιήγηση στο χωριό όμως, επιβάλλεται! Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά «αξιοθέατα» είναι η Βρύση του Κάουρα στην πλατεία. Η επιβλητική μπλε βρύση, σε μια όμορφη γωνιά μέσα στη φύση, σίγουρα θα αποτελέσει θέμα για φωτογραφία.
Τέλος, δεν μπορείς να φύγεις χωρίς μια βόλτα από τα αλλαντοπωλεία Δασκάλου (25522505) και Καυκαλιά (25521426). Μια σειρά από παραδοσιακά και κρασάτα αλλαντικά φτιαγμένα με πατροπαράδοτο τρόπο, από ένα χωριό που φημίζεται για τα αλλαντικά του, είναι πάντα καλή ιδέα για να ολοκληρώσεις την επίσκεψή σου.
Πού θα φας
- Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς το Λινάρι (99434884) για φραπέ και σνακ , ή μπορείς να καθήσεις για να απολαύσεις τον πλούσιο μεζέ του μαζί με κρασάκι.
- Το Πέζεμα (99 294616) είναι μια καθαρόαιμη κυπριακή ταβέρνα με νόστιμους μεζέδες.
- Δύο άλλες επιλογές στο χωριό είναι ο Κάουρας (99793801) καθώς και η Κοιλάδα (25521303), ένας πιο μεγάλος χώρος που σερβίρει νόστιμη σούβλα.
- Για καφέ, σνακ και νόστιμο φαγητό μπορείς να σημειώσεις και το Seven Hills (25 521152).
Σχετικά
Η Cyprus Airways προσθέτει καθημερινές πτήσεις σε έναν πολύ δημοφιλή προορισμό
Το νέο δρομολόγιο ενισχύει το συνεχώς αναπτυσσόμενο διεθνές δίκτυο της, ενισχύοντας την στρατηγική της εταιρείας για επέκταση της συνδεσιμότητας με απευθείας πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.
H Ryanair εγκαταλείπει 13 ευρωπαϊκά αεροδρόμια και περικόπτει πτήσεις
Επενδύει 200 εκατ. δολάρια στο Ρίμινι
15 βραβεία για την Action Global Communications στα Carob Awards 2026 – Ξεχώρισε στις κατηγορίες PR & Digital
3 Χρυσά, 6 Αργυρά και 6 Χάλκινα βραβεία για τις δημιουργικές και αποτελεσματικές καμπάνιες της Action
Ryanair: Έρχεται η μεγαλύτερη αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στην ιστορία της
"Θα δούμε τη μεγαλύτερη αύξηση των αεροπορικών ναύλων στην ιστορία της Ευρώπης τους επόμενους 12 μήνες"
Πρώτες εικόνες από το Leonardo Boutique Hotel Venetian Nicosia που ανοίγει τις πόρτες του
Το νέο boutique ξενοδοχείο φέρνει τη σύγχρονη αισθητική και τη ξεχωριστή φιλοξενία της Leonardo Hotels στην καρδιά της κυπριακής πρωτεύουσας.
Αλλαγή ώρας 2026: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω
Ποια Κυριακή γυρνάμε τα ρολόγια μας μια ώρα πίσω
Νίκολας Κέιτζ και Αντόνιο Μπαντέρας έρχονται στην πέμπτη σεζόν του «True Detective»
Η αστυνομική ανθολογία του HBO ετοιμάζει το επόμενο κεφάλαιό της με δύο μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, σε μια επιλογή που υπόσχεται να δώσει νέα δυναμική στη σειρά.
«ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ»: Δύο τρακαρίσματα και ένας Στάνκογλου φέρνουν τα πάνω κάτω
Ο Αλέξανδρος Τσουβέλας και η Έλενα Χαραλαμπούδη συναντούν τον Γιάννη Στάνκογλου, σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στις 22:30, στο ΣΙΓΜΑ.
Kids Fun Day: Μια μέρα γεμάτη παιχνίδι και προσφορά στην Ξυλοφάγου
Δημιουργικές δραστηριότητες, face painting και εκπλήξεις για τα παιδιά σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου.
H Ryanair ανακοίνωσε ταξίδια σε 7 προορισμούς, με τιμές από €16.99!
Φθηνά ταξίδια από την Πάφο
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός - Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού