Τα καλύτερα της Κύπρου , Εκδηλώσεις

Το φετινό καλοκαίρι θα δούμε 12 παραστάσεις σε 40 κοινότητες της Κύπρου

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και παραστάσεις χορού στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2023

Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2023

Ένα πανόραμα πολιτιστικών δράσεων με εκδηλώσεις που αφορούν τον σύγχρονο χορό, το θέατρο και τη μουσική περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2023 κατά τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο.

Τις παραγωγές του φετινού προγράμματος ανακοίνωσε το Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού. Το φετινό πλούσιο πρόγραμμα ταξιδεύει σε περισσότερες από 40 κοινότητες της κυπριακής υπαίθρου, παρουσιάζοντας 12 παραγωγές, οι οποίες περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και παραστάσεις χορού.

Το Πρόγραμμα θέτει ως στόχο την προώθηση και υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κοινότητες της Κύπρου. Ειδικότερα, η εφαρμογή του Προγράμματος «Πολιτιστική Αποκέντρωση» στοχεύει στην προαγωγή, καλλιέργεια και διάδοση του πολιτισμού και παροχή ευκαιριών για γνωριμία, στην κατανόηση, συμμετοχή και δημιουργία σε όσο το δυνατόν ευρύτερα στρώματα της υπαίθρου, στην ενθάρρυνση της κινητικότητας (mobility) των καλλιτεχνών και άλλων επαγγελματιών του πολιτισμού καθώς και του καλλιτεχνικού τους έργου και, τέλος, στη διαμόρφωση καλλιτεχνικής αντίληψης και αισθητηρίου τόσο από τη θέση του δημιουργού όσο και από τη θέση του θεατή.

Αναλυτικά οι παραγωγές:

ΘΕΑΤΡΟ

«Η κόμισσα της φάμπρικας», των Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά σε σκηνοθεσία Άγι Παΐκου, στις Κοινότητες Αλάμπρας, Σπηλιών, Αγίων Τριμιθιάς και Τάλας.

«Ο Τσέτσε» του Λουίτζι Πιραντέλλο, από τη Θεατρική Ομάδα «Σόλο για Τρεις», σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου-Καρσερά, στις Κοινότητες Αγρού Άλωνας, Ορούντας, Μιτσερού και Περιστερώνας.

«Καστάνκα, η ιστορία ενός σκύλου» του Αντόν Τσέχωφ, από τα θεατρική ομάδα Ειδεκανού, σε σκηνοθεσία Έλενας Παυλίδου και Νικολέτας Βερυκίου, στις Κοινότητες Αγίας Βαρβάρας, Ποταμιάς και Τόχνης.

«Ο μορμόλης», του Ράινερ Χάχφελντ, από την ομάδα ΚΟΥΚΛΟιστορίες, σε σκηνοθεσία Λουκίας Αντωνίου, στις Κοινότητες Μαλλιών Λεμεσού, Καλαβασού, Πισσουρίου και Παλαιομετόχου.

ΜΟΥΣΙΚΗ
«Μουσικός περίπατος στη Βάβλα»
, μουσική δράση από τον Σύνδεσμο ανάπτυξης Βάβλας, στην Κοινότητα Βάβλας.

«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι», συναυλίες με άξονα τον έρωτα και το φεγγάρι και με πολυμελές μουσικό σχήμα, στις Κοινότητες Αγίου Τύχωνα, Περβολιών, Πισσουρίου και Κισσόνεργας.

«Μιχάλης Βιολάρης – μια ζωή καλό ελληνικό τραγούδι», συναυλίες-αφιέρωμα στον Μιχάλη Βιολάρη στις Κοινότητες Βουνίου Λεμεσού, Ομόδους, Λυμπιών, Πέρα Ορεινής και Ακακίου.

«TratSik String Quartet», συναυλίες Κουαρτέτου Εγχόρδων με το Κουαρτέτο TratSik String Quartet, στις Κοινότητες Πολεμίου, Κελλακίου και Πλατρών.

«Παιδεμοί του έρωτα», συναυλίες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη στις Κοινότητες Παλώδιας, Κιτίου, Σπηλιών και Κελοκεδάρων.

«Απόστολος Καλδάρας – τα μεγάλα τραγούδια», συναυλίες αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Γεωργίας Μεσιήτη, στις Κοινότητες Αγίου Θεοδώρου Πιτσιλλιάς, Λυθροδόντα και Βαβατσινιάς.

«Γιώργος Καλογήρου – Μουσικό σχήμα Σαντούτο: του έρωτα και του τόπου», συναυλίες στις Κοινότητες Σπηλιών, Αγρού, Τάλας, Πεδουλά και Φρενάρους.

ΧΟΡΟΣ
«Εν Χορώ»,
παράσταση σύγχρονου χορού από την ομάδα Arttitude σε χορογραφία Εύης Παναγιώτου στις Κοινότητες Σιλίκου, Καλού Χωριού και Λιμνάτη.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές, τις κοινότητες, τις ημερομηνίες και τους χώρους διεξαγωγής της κάθε δραστηριότητας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν συν τω χρόνω στη σελίδα του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης στο Facebook, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς για να παρέχει στο κοινό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2023.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close