Δημοσιεύτηκε στις 01 Φεβρουαρίου 2021
Στην πρώτη φάση χαλάρωσης των μέτρων μπαίνει από σήμερα η Κύπρος, μετά το lockdown των τριών εβδομάδων. Η χαλάρωση των μέτρων αρχίζει σταδιακά και συντηρητικά, με τα δύο SMS ανά ημέρα για κατ΄ εξαίρεση μετακινήσεις να παραμένουν.
Από σήμερα προστίθεται και 9η κατηγορία για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, με αποστολή SMS.
Η κατηγορία 9 αφορά τη μετακίνηση για επίσκεψη σε κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής.
Επιπλέον, προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία μέχρι δύο (2) ατόμων.
Παράλληλα, στην Κατηγορία 6, αφαιρείται η μετακίνηση για σκοπούς άθλησης στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών.
Όλες οι υπόλοιπες Κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες.
Σημειώνεται ότι η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.
Σκοποί μετακίνησης:
1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή για αιμοδοσία ή επίσκεψη σε γιατρό ή για διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης για Covid-19 ή για εμβολιασμό στα κέντρα εμβολιασμού.
2. Μετάβαση σε κατάστημα για αγορά ή προμήθεια αγαθών/υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, περιλαμβανομένου και του take away.
3. Μετάβαση σε τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4. Απόλυτα αναγκαίες επισκέψεις σε κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
5. Διακίνηση για παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή που οφείλουν να αυτοπροστατευθούν ή βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό ή/και σε χώρους υποχρεωτικού περιορισμού (καραντίνα).
*μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία μέχρι δύο (2) ατόμων.
6. Μετακίνηση για φυσική άσκηση ή ατομική άθληση, εφόσον περιορίζεται σε χώρους όπου επιτρέπεται η πρόσβαση.
7. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) από συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 προσώπων ή για ατομική προσευχή
8. Δήλωση οποιουδήποτε άλλου σκοπού μετακίνησης που μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας (με την προσκόμιση του απαραίτητου αποδεικτικού στοιχείου που ισχύει για κάθε περίπτωση).
9. Επίσκεψη σε κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής.
Στην κατηγορία 8 θεωρείται ότι εμπίπτουν, μεταξύ άλλων,οι ακόλουθοι σκοποί:
-Μετακίνηση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση, η οποία είναι αναγκαία για την απρόσκοπτη επικοινωνία και επαφή γονέων και τέκνων
-Μετακίνηση για εξειδικευμένες θεραπείες για άτομα με αναπηρίες ή πρόσωπα με χρόνιες παθήσεις, μαζί με τον συνοδό τους
-Μετακίνηση για μεταφορά οπλίτη από και προς το στρατόπεδο.
-Μετάβαση από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου για μεταφορά προσώπων, με την παρουσίαση αποδεικτικού στοιχείου (εισιτήριο) με το οποίο να αποδεικνύεται η ημέρα και η ώρα άφιξης/αναχώρησης.
-Μετάβαση γεωργών και κτηνοτρόφων, νοουμένου ότι προσκομίζουν το έντυπο εκταρικής και κεφαλικής επιδότησης από τον ΚΟΑΠ ή, σε περίπτωση που αυτό δεν υπάρχει, σχετική βεβαίωση από το Επαρχιακό Γραφείο Γεωργίας.
-Μετάβαση προσώπων σε καταφύγια ζώων για φροντίδα των ζώων ή για σίτιση αδέσποτων ζώων, νοουμένου ότι προσκομίζουν βεβαίωση από επικυρωμένη από αναγνωρισμένη φιλοζωική οργάνωση, καθώς και σχετική απόδειξη γνωστοποίησης της κάθε μετακίνησης τους στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.
Σχετικά
Κλειστοί δρόμοι σε ορεινά χωριά επ. Λεμεσού την ερχόμενη βδομάδα λόγω εργασιών
Λόγω εκτέλεσης δασοκομικών εργασιών
Άνοιξε ξανά ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία θέας του νησιού
Ο χώρος είναι πλέον ασφαλής, ανανεωμένος και έτοιμος να υποδεχτεί ξανά χιλιάδες επισκέπτες.
Ο ελληνικός προορισμός που μπήκε στους 26 καλύτερους του κόσμου για το 2026
Ολόκληρη η λίστα του Conde Nast Traveller με τα καλύτερα ταξίδια της νέας χρονιάς
Η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου
Με σταθερό προσανατολισμό στην ενίσχυση του εθνικού τουριστικού προϊόντος Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean έδωσε δυναμικό «παρών» στο 3rd Greece–Cyprus Summit | Strategic Horizons, μέσα από τη συμμετοχή του CEO, κ. Roni Aloni, στο πάνελ του Τουρισμού.
Με δυναμικό αποτύπωμα υγείας και ευεξίας ολοκληρώθηκε το 6ο Lidl Wellness Camp
Το διήμερο υγείας και ευεξίας της Lidl Κύπρου άφησε ένα δυναμικό αποτύπωμα στους πάνω από 300 συμμετέχοντες, δίνοντας έμφαση σε απλές, εφαρμόσιμες και βιώσιμες συνήθειες για μία καλύτερη ζωή
Black Friday: Τι προσφορές περιμένουμε φέτος στα ταξίδια
Πτήσεις, διαμονές και εμπειρίες με έως -70%. Ο ταξιδιωτικός χάρτης των φετινών εκπτώσεων της Black Friday
Ryanair: Τι άλλαξε σε όλες τις πτήσεις
Τι ισχύει πλέον σε όλες τις πτήσεις της Ryanair από χθες Τετάρτη 12 Νοεμβρίου. Η απόφαση που έχει προκαλέσει ανησυχίες
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες στην Κύπρο
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Αυτά είναι τα 10 νέα ξενοδοχεία που θα ανοίξουν στην Κύπρο το 2026
10 ολοκαίνουρια και αναβαθμισμένα ξενοδοχεία, με στόχο να ανοίξουν τις πύλες τους εντός του 2026