Δημοσιεύτηκε στις 28 Μαρτίου 2023
Τρία νέα δρομολόγια ξεκινά η Wizz Air με την άφιξη τρίτου αεροσκάφους
Η Wizz Air προσθέτει τρίτο αεροσκάφος στη βάση της στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Η Wizz Air, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και η πιο πράσινη* παγκοσμίως1, γιόρτασε χθες την άφιξη του τρίτου αεροσκάφους της στη βάση της στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Με την άφιξη αυτού του μοντέρνου αεροσκάφους, 3 νέα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από/προς Νταμάμ, Τζέντα και Ριάντ.
Η Wizz Air ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Κύπρο το 2010 και έχει μεταφέρει περισσότερους από 5 εκατομμύρια επιβάτες στις πτήσεις της, κατά την διάρκεια 10 επιτυχημένων χρόνων. Η Wizz Air διατηρεί την δέσμευση της στην Λάρνακα και στην κυπριακή αγορά με την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών συνδυασμένη με τα χαμηλά ναύλα στους επιβάτες της.
Η Wizz Air συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της από την Κύπρο, και τώρα λειτουργεί 31 δρομολόγια σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένων και δημοφιλών δρομολογίων όπως Παρίσι, Γερεβάν, Βιέννη, Σόφια, Βάρνα, Πράγα, Κοπεγχάγη, Κουτάισι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουδαπέστη, Ντέμπρετσεν, Ρώμη, Βίλνιους, Γκντάνσκ, Κατοβίτσε, Κρακοβία, Βαρσοβία, Βρότσλαβ, Κλουζ-Ναπόκα, Σουτσεάβα, Ιάσι, Βελιγράδι, Λονδίνο, και Βουκουρέστι. Επιπρόσθετα, η αερογραμμή έχει συναρπαστικούς προορισμούς στο πρόγραμμα της Λάρνακας σε πόλεις όπως το Τελ Αβίβ και το Άμπου Ντάμπι.
Η τοποθέτηση του τρίτου αεροσκάφους στην Λάρνακα ενδυναμώνει την δέσμευση της αερογραμμής σε μια συνειδητά περιβαλλοντική λειτουργία. Η αερογραμμή λειτουργεί έναν από τους νεότερους στόλους στον κόσμο με μέσο όρο ζωής τα 4.6 χρόνια, επιτρέποντας στην Wizz Air να πετύχει τη χαμηλότερη της χρονιαία ένταση άνθρακα το 2022, το οποίο υπολογίζεται στα 55.2 γραμμάρια ανά επιβάτη/χιλιόμετρο μόνο. Η Wizz Air δουλεύει συνεχώς σε ενέργειες απόδοσης καυσίμων και σε άλλα πρότζεκτ βιωσιμότητας ενώ είναι η αεροπορική εταιρεία με τον μεγαλύτερο στόλο πράσινων Airbus A321neo αεροσκαφών στην Ευρώπη. Ο στόλος της αερογραμμής στην Λάρνακα είναι αποκλειστικά Airbus A321neo. Το αεροσκάφος A321neo έχει κατά 50% μειωμένες εκπομπές διοξειδίων του άνθρακα και ηχορύπανσης, ενώ καταναλώνει 20% λιγότερα καύσιμα από τα προηγούμενα μοντέλα αεροσκαφών.
Η Evelin Jeckel, Αναπληρώτρια Λειτουργός Αεροπορικού Δικτύου της Wizz Air, είπε: "Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Wizz Air στην Κύπρο με την προσθήκη τρίτου αεροσκάφους στην βάση μας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Η Κύπρος είναι σημαντική αγορά για την Wizz Air, και συνεχώς προσπαθούμε να διαφοροποιήσουμε και να επεκτείνουμε το δίκτυο μας προσφέροντας στο επιβατικό κοινό της Κύπρου ακόμη περισσότερες οικονομικές επιλογές. Είμαστε ευγνώμων για την συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια με το αεροδρόμιο Λάρνακας. Η Wizz Air τώρα λειτουργεί 31 δρομολόγια από την Λάρνακα προς 18 χώρες στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων και των νέων δρομολογίων που ανακοινωθήκαν προς τις Ριάντ, Τζέντα και Νταμάμ. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους επιβάτες μας στις πτήσεις μας δίνοντας τους την ευκαιρία να ταξιδέψουν με νέα και αποδοτικά αεροσκάφη από την Λάρνακα προς συναρπαστικούς προορισμούς στην Ευρώπη και όχι μόνο".
Η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που η Wizz Air μεγαλώνει την βάση της στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από μια επιτυχημένη συνεργασία, η επέκταση της Wizz Air στην Κύπρο θα συνεχιστεί, με σημαντικό όφελος για την τουριστική βιομηχανία και στην οικονομία της χώρας μας."
Σχετικά
Πότε είναι η επόμενη αργία μετά την Πρωτομαγιά – Ο μήνας με τα δύο τριήμερα
Αυτές είναι οι αργίες που ακολουθούν
Πρώτες εικόνες από το νέο ξενοδοχείο που μόλις άνοιξε στην Κύπρο
Πρόκειται για το πεντάστερο, premium all-inclusive οικογενειακό θέρετρο, που αποτελεί το νέο μέλος της Elegant Collection της Louis Hotels
«The Whisper Man»: Ρόμπερτ ντε Νίρο και Άνταμ Σκότ στο νέο ανατριχιαστικό θρίλερ του Netflix
«Αν το παράθυρό σου μείνει ξεκλείδωτο, θα τον ακούσεις να χτυπά το τζάμι. Κι αν νιώθεις μόνος, λυπημένος και ευάλωτος, ο Whisper Man θα έρθει να σε βρει».
Ερχεται το πρίκουελ του «The Crown»: Από το τέλος της βικτωριανής εποχής μέχρι τον γάμο της Ελισάβετ
Το spin-off θα γυρίσει πίσω στον χρόνο, αρχίζοντας την αφήγηση πέντε δεκαετίες πριν από τα γεγονότα της πρώτης σεζόν του «The Crown».
Ντύθηκε τα «λευκά» το Τρόοδος – Σπάνια χιονόπτωση Μαΐου (vid+pics)
Σπάνιο καιρικό φαινόμενο καταγράφεται στην Κύπρο
Aya Resort: Βουτιές, χαλάρωση και luxury vibes στον ολοκαίνουριο, lifestyle προορισμό του νησιού
Ένα adults-only 5 αστέρων καταφύγιο όπου η premium φιλοξενία συναντά την ενέργεια του ΑΥΑ Summer Club, την πιο εντυπωσιακή καλοκαιρινή εμπειρία του νησιού
Το νέο Toyota RAV4 παρουσιάστηκε επίσημα στην Κύπρο
Η έκτη γενιά του εμβληματικού SUV της Toyota έκανε πρεμιέρα σε μια εντυπωσιακή βραδιά στο Pavilion, στη Λευκωσία
Ελληνικό νησί κορυφαίος βιώσιμος προορισμός στην Ευρώπη: «Η επιτομή της αυθεντικής Ελλάδας»
Η διάκριση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία καθώς προέρχεται από μία διεθνώς αναγνωρισμένη πλατφόρμα