Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2023
Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου και η Τράπεζα Κύπρου διοργανώνουν για 48η συνεχή χρονιά την Πορεία Χριστοδούλας, τη μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο.
Η Πορεία Χριστοδούλας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Απριλίου, στις 10:30 π.μ., σε όλες τις πόλεις. Στη Λευκωσία η εκκίνηση της Πορείας θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα». Στη Λεμεσό η πορεία θα ξεκινήσει στο Μόλο (Yellow Cafe). Στη Λάρνακα η εκκίνηση θα γίνει από την εξέδρα στις Φοινικούδες. Στην Αμμόχωστο θα ξεκινήσει στο Δημαρχείο Δερύvειας. Τέλος, στην Πάφο η πορεία θα ξεκινήσει από το Δημαρχείο Πάφου.
Η Πορεία Χριστοδούλας θα πλαισιωθεί από την εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου από τις 27 Μαρτίου έως 9 Απριλίου με εράνους σε διάφορα σημεία καθώς και οδικό έρανο στις 6 Απριλίου.
Πιστός σύμμαχος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου εδώ και 25 χρόνια είναι η Τράπεζα Κύπρου, που βρίσκεται σταθερά δίπλα στον Σύνδεσμο και στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά κάθε του ενέργεια. Την εκστρατεία στηρίζει το SupportCY, ενώ το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» της Τράπεζας Κύπρου, ενισχύει το έργο του Συνδέσμου, προσφέροντας €0.05 στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις του Σχεδίου Ανταμοιβή.

Σε διάσκεψη Τύπου για την εξαγγελία της Πορείας Χριστοδούλας ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου Δρ. Αδάμος Αδάμου, τόνισε ότι η εξέλιξη της ιατρικής, η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, μας επιτρέπουν, πλέον, να απορρίπτουμε όρους όπως «ανίατη ασθένεια» ή «επάρατη νόσος» όταν μιλάμε για τον καρκίνο. «Πολλές μορφές καρκίνου μπορούν να ιαθούν και οι ασθενείς, αν και θα διανύσουν ένα δύσκολο ταξίδι, αυτό που χρειάζονται είναι να είμαστε εκεί, δίπλα τους, με σεβασμό, αγάπη και φροντίδα. Γι’ αυτόν τον λόγο φέτος αλλάζουν τα μηνύματα της εκστρατείας μας. Γι’ αυτό καλούμε όλους να είναι εκεί! Να είναι εκεί στην Πορεία Χριστοδούλας. Να είναι εκεί δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο. Να είναι εκεί για τους Επαγγελματίες Υγείας που προσφέρουν άοκνα πολύτιμες υπηρεσίες στήριξης. Να είναι εκεί, μαζί μας, στηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου».
Στο χαιρετισμό του ο Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος & Διευθυντής Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων της Τράπεζας Κύπρου, τόνισε ότι «η έγνοια μας για τα θέματα των ασθενών με καρκίνο δεν αρχίζει σήμερα ούτε τελειώνει στις 9 Απριλίου 2023 με την πραγματοποίηση της Πορείας Χριστοδούλας». «Η προσφορά και στήριξή μας είναι συνεπής και ολόχρονη» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «είμαστε δίπλα σας σε αυτόν τον αγώνα κατά του καρκίνου».
«Κοινός στόχος μέσα από την εκστρατεία αυτή, αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου κόσμος για την ασθένεια του καρκίνου και φυσικά η οικονομική ενίσχυση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, για να συνεχίσει να αναβαθμίζει και να προσφέρει δωρέαν όλες τις υπηρεσίες προς κάθε ασθενή με εμπειρία καρκίνου στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας στη Λεμεσό» σημείωσε.

Στο πλαίσιο των ενεργειών της Πορείας Χριστοδούλας προγραμματίζονται και άλλες ενέργειες με τη στήριξη διάφορων κοινοτήτων, φορέων και ομάδων εθελοντών:
Λευκωσία
Κυριακή 2 Απριλίου, 2023 | 10:30πμ – 5:30μμ
Fun Day στο Nicosia Mall – Φιλανθρωπική εκδήλωση για όλη την οικογένεια με δραστηριότητες για τα παιδιά, φαγητό και ποτό
Κυριακή 2 Απριλίου, 2023 | 9:30πμ – 3:00μμ
Ποδηλασία από την Κακοπετριά μέχρι το Nicosia Mall για συμμετοχή στο Fun Day – Ποδηλατικός Όμιλος Θ.Ο.Ι Φιλιάς υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
Κυριακή 2 Απριλίου, 2023 | 9:30πμ – 3:00μμ
Σκυταλοδρομία Ομάδας Δρομέων «Περικλής Δημητρίου» από το Δάλι μέχρι τα Λατσιά
Λεμεσός
Κυριακή 2 Απριλίου, 2023 | 10:30πμ
Πεζοπορία – Θα οργανωθεί πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Δυτικής Λεμεσού και τον Δήμο Ύψωνα. Η εκκίνηση θα γίνει από τον Αστυνομικό Σταθμό Βάσεων SBA και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Τιμίου Προδρόμου στην Ερήμη. Η πεζοπορία είναι αφιερωμένη εις μνήμη του τέως κοινοτάρχη της Ερήμης, Πανίκου Χατζηχαμπή.
Λάρνακα
Κυριακή 9 Απριλίου, 2023 | 10:30πμ
Πεζοπορία – Θα οργανωθεί πεζοπορία από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων μαζί με τις κοινότητες Ορμήδειας, Ξυλοτύμπου και Δασάκι Άχνας
Κυριακή 9 Απριλίου, 2023 | 10:30πμ
Πεζοπορία – Θα οργανωθεί πεζοπορία από την Πλατεία Αγίου Μάμα στους Τρούλλους
Αμμόχωστος
Κυριακή 9 Απριλίου, 2023 | 11:30πμ
Αποκαλυπτήρια Μνημείου Χριστοδούλας στον Δήμο Σωτήρας
Πάφος
Κυριακή 9 Απριλίου, 2023 | 10:30πμ
Πεζοπορία στην Πόλη Χρυσοχούς από την εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα με τερματισμό το Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς. Τους πεζοπόρους θα πρoσφωvήσει o Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς κ. Παναγιώτης Παπαχριστοφή.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις Πορείες και τις εκδηλώσεις, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.bankofcyprus.com/NaEisaiEkei ενώ μπορείτε να κάνετε την εισφορά σας στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τους πιο κάτω τρόπους: • Ηλεκτρονικές εισφορές στο www.anticancersociety.org.cy
Μέσω SMS στο 7060: CAS 5 για εισφορές €5, CAS 3 για εισφορές €3, CAS 1 για εισφορές €1.
Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται για την οικονομική ενίσχυση των υπηρεσιών του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σύμφωνα με τις πρόνοιες του Περί Διενέργειας Εράνου Νόμου του 2014 και τη σχετική Άδεια Εράνου με αριθμό Ν.Π. 71/2022 που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο 01/01-30/06/2023.
Σχετικά
Πανσέληνος Νοεμβρίου: Πότε θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό το «Φεγγάρι του Κάστορα»
Γιατί ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα
Μια εντυπωσιακή τοιχογραφία 70 μέτρων αφηγείται την ιστορία της Χοιροκοιτίας
Μια εντυπωσιακή νέα τοιχογραφία ξεδιπλώνει την ιστορία, τις παραδόσεις και τους θρύλους της κοινότητας
Αυτές είναι οι 15 ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου για ταξίδια το 2027
Ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Ζυρίχη, το Άμστερνταμ και το Ρέικιαβικ είναι από τις ασφαλέστερες στον κόσμο για τους ταξιδιώτες, σύμφωνα με μια νέα κατάταξη
Η μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στο Adams Beach Hotel
Από τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και το φιλανθρωπικό Christmas Market μέχρι τα εορταστικά δείπνα, τις μουσικές βραδιές και τις οικογενειακές δραστηριότητες, το Adams Beach Hotel ετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα για όλη την περίοδο των γιορτών
«Μικρά μωρά, μεγάλες προοπτικές»
Τα «Μωρά Θαύματα» αναδεικνύουν τη σημασία της συστηματικής παρακολούθησης των πρόωρων παιδιών
Καιρός: Πότε αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι το Σάββατο
Διπλή επιτυχία για την Pafilia στα European Property Awards 2026–2027
Το Minthis ενισχύει τη διεθνή του αναγνώριση με το βραβείο πέντε αστέρων στην κατηγορία Best Mixed Use Development στην Κύπρο, ενώ το Elysia Blu διακρίνεται στην κατηγορία Residential Development 20+ Units
Αυτή αναδείχθηκε λέξη της χρονιάς για το 2026 σύμφωνα με το λεξικό Collins του Ηνωμένου Βασιλείου
Η λέξη της χρονιάς για το 2025 ήταν το «vibe coding», η δημιουργία μιας εφαρμογής μέσω περιγραφών σε εργαλεία AI
Το νέο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο της Λάρνακας που θα γίνει talk of the town
Με 47 δωμάτια και σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, το πλήρως ανακαινισμένο ibis Styles Larnaca Finikoudes Beach προσθέτει μια νέα επιλογή διαμονής στο κέντρο της πόλης.
Χειμώνας στην Ευρώπη: 10 προορισμοί που αξίζει να ανακαλύψετε
Η Ευρώπη διαθέτει μια τεράστια ποικιλία προορισμών για να επισκεφθεί κανείς τον χειμώνα, είτε αναζητά χιονισμένες αποδράσεις, είτε παραθαλάσσιες διακοπές, είτε ιστορικές περιηγήσεις
Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πέφτει η θερμοκρασία
Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό
Javokhir Sindarov: Η μεγάλη επιστροφή στο Cap St Georges Hotel & Resort
Η επιστροφή του Javokhir Sindarov στο Cap St Georges Hotel & Resort έχει ιδιαίτερο συμβολισμό.