Πάμε Ταξίδι , News

Οι πιο γοητευτικοί προορισμοί για τον Μάιο

Κάθε τόπος είναι και μια ξεχωριστή ευκαιρία για να γνωρίσουμε βαθιά τους διαχρονικούς θησαυρούς τους.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2023

Η άνοιξη έχει εισβάλλει στη ζωή μας, χαρίζοντάς μας τα γλυκά της αρώματα και την αίσθηση αστείρευτου ρομαντισμού, αλλά και ελευθερίας. Τα ταξίδια αυτήν την εποχή αποκτούν έναν άκρως γοητευτικό χαρακτήρα, κάνοντάς μας να θέλουμε να ανακαλύψουμε καινούριους τόπους, αλλά και τους διαχρονικούς θησαυρούς τους. Ο Μάιος θεωρείται ένας από τους πιο ιδανικούς μήνες του χρόνου, ο οποίος ενισχύει τη διάθεσή μας για εξερεύνηση. Εμείς ξεχωρίσαμε έξι μαγευτικούς προορισμούς για αυτήν την εποχή, οι οποίοι υπόσχονται ότι θα μας προσφέρουν μια ξεχωριστή ευκαιρία για να γνωρίσουμε ακόμη πιο βαθιά τα καλά κρυμμένα μυστικά τους. 

Αίγυπτος 

tuscany5.jpg

Η ανακάμπτουσα Αίγυπτος παρουσιάζει μια νέα δυναμική ματιά φέτος με το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου της, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από το εντυπωσιακό συγκρότημα πυραμίδων της Γκίζας, το μουσείο υπόσχεται, μεταξύ άλλων, μια πιστή αναπαράσταση του άκρως εκλεπτυσμένου τάφου του Τουταγχαμών, με περισσότερα από 5.000 αυθεντικά κομμάτια. Παρόλο που τα προβλήματα της χώρας δεν έχουν εξαφανιστεί, ο αριθμός των τουριστών που επιστρέφουν έχει αυξηθεί αρκετά ώστε να ενθαρρύνει όλα τα πολυτελή αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα.

Αλγκάρβε, Πορτογαλία 

tuscany4.jpg

Στη νότια ακτή της Πορτογαλίας δεσπόζει ο νομός Αλγκάρβε, ο οποίος περιλαμβάνει τις πόλεις Φάρο, Λάγκος, και Πορτιμάο. Το όνομά αυτής της γης είναι συνώνυμο των παραθαλάσσιων διακοπών και διακρίνεται για την άγρια φυσική ομορφιά της, αλλά και τις πρωτόγνωρες αντιθέσεις της. Από τη μια πλευρά, στα ανατολικά, μια σειρά από νησιά και λιμνοθάλασσες με αμμοθίνες αποτελούν μέρος ενός πανέμορφου και προστατευόμενου φυσικού πάρκου. Από την άλλη πλευρά, στα δυτικά, μια πολύ διαφορετική Αλγκάρβε μας προσκαλεί. Πιο άγρια και πιο απομακρυσμένη, είναι ένα μέρος για να ξεφύγουμε από τα πλήθη και έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να αναζητήσουμε το κατάλληλο σημείο για surfing στον ανήσυχο Ατλαντικό Ωκεανό. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον βραχώδη σχηματισμός σε μορφή καρδιάς, ο οποίος έχει γίνει μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες για τους επισκέπτες του.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

tuscany3.jpg

Αυτός ο τόπος πάντα αντανακλούσε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μυσταγωγίας και ιεροσύνης. Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μητροπόλεις του κόσμου και συνδέεται άρρηκτα με το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της Τουρκίας, χαρίζοντας σε μόνιμου κατοίκους αλλά και επισκέπτες μοναδικές ευκαιρίες για περιήγηση και ενδιαφέροντα διδάγματα. Η πολιτισμική, αλλά και γαστρονομική της ταυτότητα συνεχίζουν να την κάνουν να ξεχωρίζει. Αν και πολλά από τα πιο δημοφιλή και σπουδαιότερα μέρη της για να γνωρίσει κανείς βρίσκονται στην παλιά συνοικία της πόλης, το Σουλταναχμέτ, ή κοντά σε αυτήν, υπάρχει μια ευρεία γκάμα από δραστηριότητες, τις οποίες μπορούμε να κάνει σε όλη την ευρύτερη περιοχή της. Τα τέσσερα διαχρονικά αξιοθέατα, τα οποία θα απολαύσουμε είναι η Αγία Σοφία, το παλάτι Τοπκαπί, το Μπλε Τζαμί και το Μεγάλο Παζάρι, το οποίο καταφέρνει να μας ταξιδέψει κάθε φορά σε νοσταλγικές εποχές, χάρη στις εκλεπτυσμένες αρωματικές νότες από μπαχάρια της Ανατολής. Ακόμη ένας προορισμός περίτεχνης ομορφιάς είναι το περίτεχνο παλάτι Dolmabahçe, το οποίο αποκαλύπτει την επιρροή της ευρωπαϊκής διακόσμησης και αρχιτεκτονικής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία του 19ου αιώνα. Χτίστηκε από τον σουλτάνο Αμπντουλμεκίντ Α΄ το 1854 και αντικατέστησε το παλάτι Τοπκαπί ως κύρια κατοικία των σουλτάνων.

Μάλτα 

tuscany2.jpg

Ένα παμπάλαιο νησιωτικό κράτος που μοιάζει με ένα μουσείο. Η Μάλτα αποτελεί ένα διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμών, ενώνοντας τα ρομαντικά κομμάτια του παζλ της Σικελίας με την άγρια γοητεία της Τυνησίας και της Λιβύης, αλλά διατηρώντας, ταυτόχρονα, την δική της αισθητική κουλτούρα και ιστορία. Ο Μάιος είναι η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσουμε την ηλιοθεραπεία μας σε αμμώδεις παραλίες σε κρυμμένους όρμους, κολυμπώντας σε γαλαζοπράσινες λιμνοθάλασσες ή εξερευνώντας αρχαία ερείπια και γραφικά ψαροχώρια. Η Βαλέτα, η οποία αποτελεί τη μικρότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι ιδανική για ένα slow living σαββατοκύριακο, γεμάτο από βόλτες στα γραφικά στενάκια, ενδιαφέρουσες οινογευσίες σε μικρά eclectic bars, αλλά και απόλαυση των τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων. 

Τοσκάνη, Ιταλία 

tuscany (1).jpg

Στην καρδιά της Ιταλίας, αυτή η γη διακρίνεται για τα τοπία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της. Η γοητευτική περιοχή της Τοσκάνης, γεμάτη από μεθυστικά αρώματα του κρασιού, διαθέτει γραφικά και γαλήνια τοπία με όμορφα χωριά και πόλεις διάσπαρτα γύρω από τους λόφους, τα χαμηλά βουνά και τις εύφορες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Ενώ η εξερεύνηση του τοπίου στην περιοχή Val d' Orcia και την περιοχή κρασιού Chianti είναι μια απόλαυση, η Τοσκάνη φημίζεται επίσης για τις ρομαντικές πόλεις και κωμοπόλεις της. Τα τουριστικά της αξιοθέατα περιλαμβάνουν πανάρχαιες εκκλησίες, κομψές πλατείες και εντυπωσιακά παλάτια.Αυτά είναι υπέροχα για να περιπλανηθείτε, με τα ιστορικά κέντρα της Σιένα, της Πίζας και της Λούκα να είναι ιδιαίτερα ευχάριστα μέρη για να επισκεφθείτε στην Τοσκάνη. Η πρωτεύουσά της, η Φλωρεντία, είναι αναμφίβολα μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου και είναι σχεδόν ασυναγώνιστη όσον αφορά τους αμέτρητους καλλιτεχνικούς και αρχιτεκτονικούς θησαυρούς της.

Πηγή: Glow.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close