Δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου 2023
Πρόκειται για ένα έργο που αναδεικνύει με αμεσότητα, τόλμη και αφοπλιστική ειλικρίνεια τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι έφηβες και οι έφηβοι σήμερα, εστιάζοντας ιδιαίτερα στα θέματα του διαδικτυακού εκφοβισμού, του εσωτερικευμένου μισογυνισμού, της έμφυλης ανισότητας και της αυξανόμενης επιρροής που ασκούν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα σχολείο για προνομιούχα παιδιά όπου διαρρέει η γυμνή φωτογραφία μιας τελειόφοιτης μαθήτριας, της Σκάρλετ, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις και αντιδράσεις στη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα στην παρέα των κοριτσιών με τα οποία έχει μεγαλώσει. Οι συμμαθήτριες της όχι μόνο δεν τη στηρίζουν αλλά αντίθετα διασύρουν το όνομά της και την εκθέτουν. Όταν όμως κυκλοφορεί μια αντίστοιχη φωτογραφία ενός γυμνού αγοριού, οι αντιδράσεις δεν είναι ακριβώς οι ίδιες.
Το έργο του Placey- το οποίο ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο θεατρικό έργο για νεανικό κοινό στα Βραβεία της Ένωσης Συγγραφέων της Μεγάλης Βρετανίας. το 2015- θέτει ένα καίριο ερώτημα: πώς από τις γενιές των γυναικών που αγωνίστηκαν για την ψήφο, την ισότητα ευκαιριών, τα δικαιώματα στο χώρο εργασίας και τον έλεγχο του σώματός τους, γεννήθηκαν κόρες που είναι τόσο ανασφαλείς, επικριτικές και κακοποιητικές ως προς τις άλλες γυναίκες;
Με ένα δυναμικό καστ που αποτελείται από τρεις επαγγελματίες και επτά έφηβες ηθοποιούς η ομάδα επιχειρεί να αποτυπώσει με ζωντάνια, χιούμορ και εκρηκτική διάθεση τον πολυεπίπεδο και ανατρεπτικό κόσμο της εφηβείας.
Εισιτήρια: SoldOut Tickets
Πληροφορίες: 99407862
Ώρα Έναρξης: Σαββατο 8:30 μ.μ / Κυριακή 7:00 μ.μ / Δευτέρα 8:30 μ.μ
Πού: ΕΓΚΩΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
Είσοδος: €15 – Μειωμένο: €12
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά
Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών.
Ταυτότητα Παράστασης:
Σκηνοθεσία - Δραματουργία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου
Μετάφραση: Ιωάννα Κορδάτου
Σκηνικά - Κοστούμια: Λύδια Μανδρίδου
Κίνηση - Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή
Μουσική επιμέλεια και σχεδιασμός ήχου: Αντώνης Αντωνίου
Βοηθός σκηνοθέτριας: Μιχαέλλα Χρίστου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λούτσιος
Οπτική επικοινωνία και motion graphics: Γιώργος Βασιλείου
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Νάγια Αναστασιάδου, Άννα Χριστίνα Γκρόζα, Κάλια Γρηγορίου, Άννα Θεοδώρου, Θεοδώρα Καχριμάνη, Ιωάννα Κορδάτου, Διαμάντω Ηλέκτρα Κωνσταντίνου, Λουκία Πιερίδου, Γεωργία Χάσικου, Ελίνα Χρυσάνθου
-
Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο
25 Μαρτίου - 27 Μαρτίου 2023
Σχετικά
Η Κοκκινοσκουφίτσα του ΘΟΚ τον Νοέμβριο ταξιδεύει σε Πάφο, Λεμεσό και Λάρνακα
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει σε μια σύγχρονη διασκευή της Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
«Τάκκουνοι εν δράσει»: Η Λυσιστράτη μιλά κυπριακά στη Λεμεσό
Η κωμωδία των Θεατρικών Παραγωγών Φοίνικας έρχεται στο Θέατρο Συνεργείο στις 31 Οκτωβρίου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νικολέττας Μήτσιου.
«Ημερολόγιο Φρανκενστάιν»: Πέντε γυναίκες μέσα στο ίδιο μυαλό, για 3 μόνο παραστάσεις
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου ανεβαίνει στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου.
All of It: Μια ολόκληρη ζωή μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Αντωνίας Χαραλάμπους
Ο απαιτητικός μονόλογος του Άλιστερ ΜακΝτάουαλ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ιόλης Καρολίδου, γίνεται μια παράσταση που ταράζει με την απλότητα της ιστορίας της και τη δύναμη της πρωταγωνίστριάς της Αντωνίας Χαραλάμπους
Η «Οικογένεια Άνταμς» έρχεται στην Κύπρο με τον Νίκο Μουτσινά και τη Μαρία Σολωμού
Το μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου ανεβαίνει σε Λεμεσό και Λευκωσία τον Φεβρουάριο του 2027, με πολυμελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα.
«Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Ντοστογιέφσκι στη Λευκωσία για δύο παραστάσεις
Ο Βασίλης Λάβρικωφ ερμηνεύει τον μονόλογο σε σκηνοθεσία Τάκη Χριστοφάκη, στις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Θεατράκι ΡΙΚ — μια διαδρομή από την απόγνωση στην ελπίδα και τη δύναμη της αγάπης.
«Για πάντα δικός μου», μια διασκευή του έργου «Μητέρα» του Φλοριάν Ζελέρ.
Στο Flea Theatre τον Νοέμβριο
Μαραθώνιος Θεατρικών Αναγνώσεων…της Αλεξίας
12 νέα θεατρικά έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό
«Το Παπούτσι το Μονό» για τη στήριξη του TELETHON Κύπρου
Μια τρυφερή και διαδραστική παιδική θεατρική παράσταση, γεμάτη φαντασία, μουσική και χιούμορ, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων του TELETHON 2026.
«Με Δύναμη από την Κηφισιά»: Δύο βραδιές θεάτρου με ελεύθερη είσοδο στη Λεμεσό
Το Θέατρο Versus παρουσιάζει το έργο των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά σε μορφή θεατρικού αναλογίου, σε σκηνοθεσία Λουκά Ζήκου.
«Οι Τρίπλαροι τζαι ο Δράκος της Μηλιάς» επιστρέφουν για τα 10χρονα του Θεάτρου ΑντίΛογος
Το κυπριακό λαϊκό παραμύθι ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, δέκα χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση, για έξι κυριακάτικα ραντεβού με μικρούς και μεγάλους.
«Το Εσωτερικό»: Μια ανείπωτη αλήθεια στη σκηνή του Σατιρικού
Η ομάδα Teatro Angelico παρουσιάζει το έργο του Maurice Maeterlinck σε σκηνοθεσία Άντζελας Ριζάκη, καλώντας το κοινό να πάρει θέση απέναντι στη σιωπή και την ευθύνη.