Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2023
Η οινική Κρήτη ταξιδεύει για δεύτερη χρονιά στην Κύπρο, με πάνω από 200 ετικέτες, 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6 ζώνες ΠΓΕ, και περιμένει τους επαγγελματίες και το οινόφιλο κοινό για γευστικές δοκιμές και οινικές συζητήσεις.
Το μεγάλο ραντεβού έχει δοθεί στο The Royal Hall (Ξάνθης Ξενιέρου 29 στην Λευκωσία) την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.
Θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσετε κρητικές και διεθνείς ποικιλίες, νέες και παλαιές εσοδείες, αλλά και να γνωρίσετε από κοντά τους ανθρώπους τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς. Ανακαλύψτε μαζί μας το Βιδιανό, το Λιάτικο, το Θραψαθήρι, το Ρωμέικο, τη Βηλάνα και άλλους θησαυρούς του Κρητικού Αμπελώνα.
Παράλληλα, διοργανώνεται Masterclass για τoν Κρητικό Αμπελώνα με οδηγό τον έμπειρο οινοδημοσιογράφο κ. Νίκο Μάνεση, με τίτλο “Ταξιδιώτικα Σημειώματα στην Αναγέννηση του Βιδιανού”, όπου θα γίνει γευστική δοκιμή με Βιδιανά.
4.000 χρόνια οινικής παράδοσης, έρχονται στο ποτήρι σας.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:
Κυριακή 2 Απριλίου 2023, 11:00-20:00 Για επαγγελματίες και οινόφιλους
ΓΕΝΙΚΗ Είσοδος: 10 € (περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και σημειωματάριο)
Οινοποιεία που συμμετέχουν στα ΟιΝοτικά:
Οινοποιείο Αμαργιωτάκη
Οινοποιείο Αλεξάκη
Οινοποιείο Νίκος Γαβαλάς
Οινοποιείο Silva – Δασκαλάκη
Οινοποιείο Διαμαντάκη
Οινοποιείο Διγενάκη
Οινοποιείο DAF Wines Δουλουφάκη Φερενίκη
Οινοποιείο Δουλουφάκη
Οινοποιείο της ΕΑΣΗ
Οινοποιείο Καραβιτάκη
Οινοποιείο Λυραράκη
Οινοποιία Μανουσάκη
Οινοποιείο ΜΙΝΩΣ – Μηλιαράκη
Οινοποιείο Πνευματικάκη
Οινοποιείο Τιτάκη
-
Royal Hall
02 Απριλίου 2023
Σχετικά
Το υπέροχο Christmas Market 2026 θα στηθεί και φέτος στη Λευκωσία
Η μεγαλύτερη και πιο μεγάλη σε διάρκεια γιορτινή αγορά της πόλης, ετοιμάζεται και φέτος στην πλατεία!
Week Agenda: 14 εκδηλώσεις που αξίζει να βάλεις στην ατζέντα σου αυτή την εβδομάδα
Συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, θερινό σινεμά, κινηματογραφικά αφιερώματα και ξεχωριστές μουσικές παραστάσεις σε όλη την Κύπρο
Weekend Agenda: 31 πράγματα που αξίζει να κάνεις αυτό το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου
Συναυλίες με μεγάλα ονόματα, παραδοσιακά φεστιβάλ, πάρτι, θέατρο, όπερα και οικογενειακές διοργανώσεις γεμίζουν την Κύπρο με επιλογές.
4 events στον Πρωταρά που αξίζει να βάλεις στο ημερολόγιό σου
Τρεις διαφορετικές διοργανώσεις που επιβεβαιώνουν πως η περιοχή έχει λόγους να την επισκεφθείς και μετά το τέλος του καλοκαιριού, προσφέροντας δράσεις για κάθε ηλικία και ενδιαφέρον
Θέατρο Σκιών στη Βάβλα: Εργαστήρι Θεάτρου Σκιών & Παράσταση «Ο Καραγκιόζης Τραγουδιστής»
Ένα ξεχωριστό απόγευμα με τον καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Πάφιο.
Rainbow Mermaids: Ένα φαντασμαγορικό drag show έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Οι Rainbow Mermaids παρουσιάζουν το «True Colours» σε Λεμεσό και Λευκωσία, συνδυάζοντας ζωντανό podcast, μουσική, χιούμορ, λάμψη και ελεύθερη έκφραση.
Πότε θα γίνει φέτος το προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος
Το χωριό ετοιμάζεται να βάλει τα γιορτινά του
Πέντε φθινοπωρινές εκδηλώσεις στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς
Από την παράδοση και το θέατρο μέχρι το Φεστιβάλ Αβοκάντο και τη μουσική, η περιοχή υποδέχεται το φθινόπωρο με ένα πλούσιο πρόγραμμα.
Μια μαγική βραδιά κάτω από το φως της Σελήνης, στο σημείο με την ωραιότερη (ίσως) θέα!
Στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, με κρασί και εδέσματα
Cinema και pizza σε μία υπέροχη παραλία
Ένα από τα events που θα μας κρατήσουν λίγο ακόμη σε καλοκαιρινό mood έρχεται στις 25 Σεπτεμβρίου, συνδυάζοντας κινηματογράφο, pizza και μια όμορφη βραδινή έξοδο.
30 σπουδαίες διεθνείς παραγωγές και δημιουργοί έρχονται το φθινόπωρο στην Κύπρο
Σημαντικοί καλλιτέχνες, διεθνείς παραγωγές, θέατρο, μουσική, όπερα και χορός συνθέτουν μια από τις πλουσιότερες πολιτιστικές ατζέντες της χρονιάς.
Ο «Δον Κιχώτης» ζωντανεύει σε ένα μεγαλειώδες μπαλέτο κάτω από τα αστέρια της Πάφου
Το Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβενίας παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο την ολοκληρωμένη παραγωγή του διάσημου έργου, με φόντο το επιβλητικό Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.