Πάμε Ταξίδι , Guide

Η Κύπρος στις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης για υπαίθριες περιπέτειες

Αυτές είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες αν ψάχνεις διακοπές γεμάτες αδρεναλίνη

Δημοσιεύτηκε στις 17 Μαρτίου 2023

Οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες του loveholidays αποκάλυψαν τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για τους ταξιδιώτες που αναζητούν διακοπές γεμάτες αδρεναλίνη, με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το μεγαλύτερο υψόμετρο και ο αριθμός των εθνικών πάρκων.

Με βάση τα ευρήματα, η Γερμανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τη Γαλλία και την Ιταλία. Από τις 42 χώρες της έρευνας η Κύπρος κατατάσσεται στην 29η θέση με επιβλητική ακτογραμμή 648 χιλιομέτρων - ιδανική για πολλές υπαίθριες περιπέτειες!

Η πλήρης κατάταξη βρίσκεται παρακάτω αλλά και στον παρακάτω ιστότοπο: https://www.loveholidays.com/de/blog/nervenkitzel-hotspots-europa/

Η Κύπρος είναι μια από τις κορυφαίες χώρες της Ευρώπης για υπαίθριες περιπέτειες

  • Το loveholidays κατέταξε τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες για υπαίθριες περιπέτειες για την τέλεια συγκίνηση στις επόμενες διακοπές σας.
  • Η κατάταξη λαμβάνει υπόψη 8 διαφορετικούς παράγοντες: μεγαλύτερο υψόμετρο, μεγαλύτερη επιφάνεια λίμνης, εθνικά πάρκα, μήκος ακτογραμμής, τρενάκια, χιονοδρομικά κέντρα, ποδηλατικές διαδρομές και διαδρομές αναρρίχησης.
  • Η Κύπρος κατατάσσεται στην 29η θέση με 648 χιλιόμετρα ακτογραμμής, 130 επίσημες διαδρομές ορεινής ποδηλασίας και 269 διαδρομές αναρρίχησης σε βράχο

Ο δείκτης αναδεικνύει τις κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες οι λάτρεις της περιπέτειας θα ήθελαν να ταξιδέψουν όταν κλείσουν την επόμενη περιπέτειά τους. Οι χώρες κατατάχθηκαν με βάση διάφορους παράγοντες, όπως το μεγαλύτερο υψόμετρο, η μεγαλύτερη επιφάνεια λίμνης, ο αριθμός των εθνικών πάρκων, το μήκος της ακτογραμμής σε χιλιόμετρα και ο αριθμός των τρενάκι του λούνα παρκ, των χιονοδρομικών κέντρων, των ποδηλατικών διαδρομών και των αναρριχητικών χώρων.

Εξετάζοντας την κατάταξη, οι 30 πρώτες χώρες είναι οι εξής:

pinakaskypros16323.png


Η Γερμανία κατατάσσεται ως το καλύτερο hotspot στην Ευρώπη για την αναζήτηση συγκινήσεων, διαθέτοντας τον μεγαλύτερο αριθμό χιονοδρομικών κέντρων (680), διαδρομών ποδηλασίας (61.911), διαδρομών αναρρίχησης (100.313) και 268 διαδρομές με τρενάκι του λούνα παρκ.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η Γαλλία, η οποία μοιράζεται το υψηλότερο υψόμετρο (4.809 μέτρα) με την τρίτη θέση του δείκτη, την Ιταλία, ενώ η Νορβηγία και η Σουηδία αποτελούν τις υπόλοιπες χώρες της πρώτης πεντάδας των hotspots της Ευρώπης που αναζητούν συγκινήσεις.

Η Ιταλία προσφέρει άφθονα εθνικά πάρκα για όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τη φύση (25), ενώ η Νορβηγία προσφέρει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή προς εξερεύνηση (25.148 km2) και η Σουηδία (5η) φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες λίμνες με επιφάνεια άνω των 5.600 km2.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Al Murray, Chief Marketing Officer της loveholidays, λέει: "Η κατάταξη των ευρωπαϊκών προορισμών που αναζητούν συγκινήσεις είναι το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε αν ψάχνετε για την επόμενη περιπέτειά σας. Είτε προτιμάτε την ορειβασία, το σκι ή τη συγκίνηση μιας βόλτας στο τρενάκι του λούνα παρκ, η κατάταξή μας διευκολύνει την επιλογή του κατάλληλου ευρωπαϊκού προορισμού για εσάς".

Για να μάθετε περισσότερα για το loveholidays και τα 30 κορυφαία hotspots για όσους αναζητούν συγκινήσεις, επισκεφθείτε τo link: https://www.loveholidays.com/de/blog/nervenkitzel-hotspots-europa/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close